WHITEHEAVEN
Pentru zile ostenite, pentru nopti nedormite, pentru suflete stinghere, pentru femei, cum deopotriva pentru barbati! Un fel de cafenea in care sa ne citim pe noi intre noi, si ziarul! Singurul loc unde BUNUL SIMT si INTELIGENTA sunt ridicate la rang de ..lege!
Lista Forumurilor Pe Tematici
WHITEHEAVEN | Reguli | Inregistrare | Login

POZE WHITEHEAVEN

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Bianca xxx 25 ani
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 43 ani
WHITEHEAVEN / RELATII, CUPLURI SI...SEX! / CUPLU Moderat de egon, kipsing, unleashed
Autor
Mesaj Pagini: 1
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Top 5 motive de despartire explicate

De fapt exista unul singur - nu il mai iubesti sau nu te mai iubeste. Greu de explicat insa, atunci cand privesti dragostea ca si micul print al lui Exupery: ceva ce creste odata cu trecerea timpului, cu fiecare clipa in care arati ca iti pasa. Nu poti spune cuiva 'pur si simplu nu imi mai pasa', nu poti sa te vezi ca un fel de monstru. Si atunci 'inventezi' motive, alegi ceva care sa te justifice, care sa il raneasca cat mai putin pe celalalt si in acelasi timp sa ii taie cheful de a mai incerca, de a te bate la cap cu tanguirile sale. Cel mai adesea insa iese mult mai prost decat iti inchipui. Am facut pentru voi un top 5 de motive, spuse de ei sau de ele, care sunt atat de absurde incat adevarul ar fi fost o pana pe langa un asemenea baros lovit in moalele capului:

1. esti prea bun pentru mine
Traducerea ar fi ceva de genul - tie iti e usor sa te porti asa intrucat eu iti satisfac tie necesitatile sufletesti. Dar mie imi ceri extraordinar de mult cand ai tot felul de pretentii pe care le consideri 'normale'. Eu nu castig nimic din asta si in mod natural nu imi vine nicicum sa le fac, prin urmare cea mai mare parte a timpului ma comport urat. Pana si pe mine m-a obosit aceasta diferenta. Tu cat mai poti suporta? Chiar n-ai pic de demnitate? Pleaca si gaseste pe cineva care sa te iubeasca la fel de mult precum iubesti tu.

2. nu ma mai intereseaza sexul
Adica - nu mai mai intereseaza sexul cu tine. Sau daca sexul este numai ceea ce imi oferi tu pot spune linistit ca nu imi mai trebuie. Ce or gasi altii atat de placut in asta? Iti ocupa timpul si e si cam scarbos, cred ca m-as descurca foarte bine si fara asta.
Si continuarea - daca mie nu imi place, nici tie nu are de ce sa ti se para ceva extraordinar, asa ca eu zic sa renuntam la asta, poate ca ar fi bine sa stam si in camere separate. Cu siguranta, fara acest stres legat de apropierea fizica vom avea cu adevarat o relatie placuta, vom putea fi buni prieteni.

3. de fapt nu am avut niciodata copilarie
Ma bucur pentru tine ca esti sigur ca eu sunt ceea ce vrei. Nu acelasi este insa si cazul meu. Nu spun ca as avea ceva concret sa iti reprosez, nu spun ca nu imi placi. Dar chiar nu pot mai bine de atat? Te compar cu prietenenele tale, cu ale mele - nu esti nici cea mai frumoasa, nici cea mai desteapta. De fapt nu esti cea mai cea in nimic anume. Si atunci? Care mai e sensul? Cred ca ar trebui sa vreau mai mult, ma duc sa testez piata. Daca mai esti aici cand imi dau seama ca mai bine nu se poate, foarte bine, putem continua.

4. vreau sa ma redescopar
Nu stiu daca iti dai seama, dar pana acum am cam facut tot ceea ce iti place tie - gasca de prieteni e a ta si nu a mea, vacantele le petrecem acolo und iti place si tie, nu putem discuta decat ceea ce te intereseaza si pe tine, mi-am schimbat - de voie, de nevoie - gusturile muzicale, m-am imbracat astfel incat sa parem un cuplu, vorbesc la telefon cu familia ta saptamanal. Gata! Nu mai suport! De fapt nu cred ca imi place nimic din toate acestea, nici macar nu mai stiu cine sunt de la atatea renuntari. Dar cu siguranta nu sunt ceea ce vrei tu sa fiu, de asta sunt sigura. Nu mai vreau sa fiu o parte a vietii tale, este un calvar pentru mine sa fim impreuna.

5. nu am timp pentru o relatie acum
Nu ma deranjeaza ca inca ocupi canapeaua, daca nu imi pui prea multe intrebari, daca nu pretinzi atentie. Si nici nu ma intreba pe unde am fost, pe afara... Am si eu viata mea din care nu vrea sa faci parte, nu vreau sa stau sa iti explic, nu vreau sa te aud cum iti dai cu parerea. De fapt, nu stiu de ce nu incerci si tu sa faci ceva pentru tine? Chiar nu iti dai seama ca nu ai o idee noua de nu stiu cat timp, ca repeti totul pana la epuizare? Daca nu ai sta atata pe capul meu, analizand fiecare gest poate ca ai mai fi evoluat si tu...


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



5 prim :vreau sa fim doar amici....
esti bun la toate numa de-o relatie nu! exista 2 variante:ori te va cauta si-n pustiul africii numa ca sa te intrebe cine stie ce chestie(sau iti va cere parerea "cum ti se pare baiatul asta",sau va mai scoate 5 vorbe in 10 zile apoi se va asigura ca nu mai ai cum sa dai de ea


pus acum 18 ani
   
da_si_nu
V.I.P.

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 64
1. chiar vrei sa imi zici dupa o vreme ca mi-am batut joc de tine ?

2.esti atit de urit(a) incit nu te pot atinge
2.bis numai asta imi doresc...dar imi este teama ca ma respingi...sper sa te prind in capcana...

3. vrei sa fii mamica mea ?

4.trebuie sa schimb cava la mine...adica daca ceva nu iti place..spune...fac pe cameleonul..o vreme...

5.nu ne potrivim.....si apoi cred ca nu mai pot scapa de tine....
poate de o aventura...dar ma indoiesc..


pus acum 18 ani
   
Peter Pan
Membru

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 86
Sa-ncerc sa vad daca pot pune aici femeia visurilor mele....

cuplu sa-ncerc vad daca pot pune aici femeia visurilor mele....

18.8KB


_______________________________________
I always tell the truth. Even when i lie !

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Asta da! Faceti un CUPLU minunat! .....Mai greu e ..cu potcovitul! ....

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
asta nici acu n-a gasit potcoavele alea da si aku le cauta ca un disperat?

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Inteligenta de a fi barbat

Multe femei, poate chiar toate, si-au dorit sa fie luate "pe sus", cu alte cuvinte sa fie asaltate, cucerite in forta in timp ce le capituleaza, se abandoneaza total pe sine. Nu, nu este nicidecum vorba de dorinta de a fi brutalizate, dar intelegem perfect faptul ca ele sunt excitate de ideea de a fi precum un instrument muzical in mainile iubitului lor, asteptand pasive sa li se atinga acele corzi menite sa faca sa rasune in ele muzici celeste.

Cand ea nu se asteapta...
Surprinde-ti iubita intr-un moment in care este ocupata cu ceva anume. Fie ca gateste in bucatarie, fie ca citeste sau se uita la o emisiune preferata, apropie-te de ea si ia-o prin surprindere in brate. Ridic-o usor, strange-o la piept si fa-o sa simta dorinta trezita din tine. Cu siguranta ca, chiar daca la inceput este surprinsa si poate chiar putin deranjata, ideea ii va surade si o va incita sa participe curioasa. Uita-te cu forta in ochii ei si cauta sa-ti dai seama ce i-ar placea mai mult. Sarut-o pasional... Raspunsul ei nu intarzie sa apara la fel de pasional si plin de dorinta. O legi la ochi cu o esarfa si o conduci in dormitor unde o asezi pe patul care va asteapta. Ii dai bluza jos. Ii mangai sanii fierbinti dezgoliti privirilor tale. Mainile ei prind cu putere cearsaful, iar corpul ii danseaza frenetic pe o melodie numai de voi doi auzita. Ii modelezi trupul ca un adevarat creator, iar ea, in freamatul acesta, iti atinge usor corpul si fiecare atingere iti produce puternice valuri de senzatii erotice. Ea se abandoneaza in bratele tale.
Cauta sa descoperi cine este in esenta iubita ta, ce inseamna femeia aceea care te iubeste si pe care tu o invalui cu dragostea ta.
Ii soptesti cuvinte cat mai excitante. O faci sa simta cat este de frumoasa si de dorita...
Mana ta ii desface usor incet coapsele pline si voluptoase, bazinul i se ridica usor catre tine, buzele i se intredeschid si un suspin de placere isi revarsa freamatul in incapere incarcand-o de chemari. Ia aminte, nu te lasa vrajit de sirena care se trezeste in ea! Coboara-ti limba iscoditoare pe liniile perfecte ale gatului ei zvelt catre sani... Sunt rotunzi si fermi si mugurul lor atat de dulce este erect, penetrandu-ti gura. Din nou, nu te lasa coplesit de chemarea ei... coboara spre abdomen. Elastica si plina, amfora soldurilor se contureaza din subtirimea taliei catre coapse. In mijlocul lor, ca o surpriza extraordinara pe care ea ti-o pregatise la randul ei, feminitatea sexului ei ti se dezvaluie orbitoare, stralucitoare... complet epilata, lasandu-te s-o contempli fascinat, intelegand in acel moment de surprindere si incantare cat este de incitanta poarta intimitatii sale complet dezgolita. Un amestec de ingenuitate si puritate specifica copilariei lipsite de par pubian, cu experienta si maiestrie in arta amorului, iubita ta a reusit sa te surprinda si de data asta! Nu poti decat sa lasi atingerea ta fierbinte sa o dezmierde indelung. Soarbe-i usor nectarul frumusetii, gustand parfumul asteptarii sale. Las-o sa te strige, gemetele ei sa inunde incaperea ca cea mai excitanta muzica. Adu-o usor la extazul orgasmului prin aceasta rafinata mangaiere a intimitatii iubirii voastre si abia apoi penetreaz-o. Mai departe realitatea se contopeste cu visul...

( A.A.)

cuplu barbat multe femei, poate chiar toate, si-au dorit fie luate "pe sus", alte cuvinte Radio Whiteheaven Original

8KB


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
Inteligenta femeii de a identifica barbatii care se cred barbati da' nu sunt! Baga d-re si despre asta cate ceva!

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Te-ai intrebat vreodata cat de mult te implici intr-o relatie? Stii cata importanta acorda partenerul tau momentelor petrecute impreuna?

Fiecare moment petrecut cu celalat naste, in cadrul relatiei voastre, sentimente, idei, amintiri diverse. Implicarea ta in construirea cuplului se regaseste in timpul, energia si vointa de a asculta si intelege sentimentele, ideile, dorintele si nevoile lui. Sinceritatea si comunicarea sunt doua caracteristici care modeleaza legatura dintre doi oameni si asigura un viitor promitator. In opozitie, minciunile si respingerea nemotivata a ideilor celuilalt, determina esecul relatiei.

Din punct de vedere al modului in care participa fiecare din parteneri la dezvoltarea cuplului exista mai multe tipuri:

Exista cupluri in care un singur partener se afla in centrul atentiei. Acesta este cel care pare sa aiba intotdeauna nevoie de ajutor, se exteriorizeaza in orice situatie, este posesiv si sensibil in acelasi timp si cere sa fie ascultat pe cand partenerul sau pare lipsit de orice nevoie si forta, acceptand sa stea in umbra.

O astfel de relatie este predispusa unui esec. Doi oameni care nu se implica emotional, in aceeasi proportie, ajung sa fie nefericiti. Unul va fi nemultumit de faptul ca nu i se acorda prea multa libertate de exprimare, celalalt se va simti frustrat pentru ca va avea impresia ca este singurul care isi manifesta interesul.

Asa ca pastra-ti o atitudine distanta, din cand in cand, oferind posibilitatea partenerului sa isi exprime dorintele, sa participe activ; daca se va simti sufocat, isi va cauta libertatea in alta parte.
Sunt relatii in care fiecare din parteneri se lupta sa ocupe un rol cat mai important in dezvoltarea unei relatii.

Fiecare dintre cei doi manifesta un interes ridicat si se implica foarte mult in cunoasterea reciproca, in exprimarea sentimentelor pozitive (sau negative), in comunicare. Dar, in aceeasi masura, pretind unul altuia o recunoastere a pozitiei de lider. Aceasta lupta pentru importanta poate duce la indepartarea lor si nu la crearea legaturii stranse pe care ambii o doresc. Foarte multe relatii intre doi oameni perfect compatibili si care par cuplul perfect se pot destrama tocmai din cauza ca amandoi au caractere dominante si nu pot face compromisuri- care ar semana cu o infrangere.

O solutie buna pentru reusita unui astfel de cuplu este ca fiecare sa isi tempereze emotiile, nevoile, supararile. O a doua solutie este siguranta ca ambii membrii ai cuplului se implica in relatie si fac tot posibilul pentru a o pastra "activa".

Al treilea tip de cuplu este acela in care nici una din parteneri nu se implica suficient. Este o relatie in care oamenii se multumesc cu atingerea unui anumit nivel. Este posibil sa se placa reciproc, se se bucure unul de compania celuilalt si sa petreaca momente de intimitate. Se prea poate sa fie impreuna de foarte mult timp sau sa fie casatoriti, cert este ca nu au aprofundat legatura emotionala indeajuns de mult.

Pentru unii oameni acest tip de relatie este mai mult decat satisfacatoare. Pentru altii, aceasta este doar inceputul in crearea unei legaturi mai puternice.

Un inceput ar fi impartasirea unor sentimente pe care le-ati inhibat pana acum sau povestirea unor amintiri din care puteti invata ceva. Incercati sa fiti mai deschisi unul cu celalalt si mai sinceri in marturisiri. Asumati-va mici riscuri in dezvoltarea relatiei si observati reactia partenerului.

Tineti cont de faptul ca multi oameni se simt incomfortabil atunci cand vine vorba de o apropiere prea puternica. Daca este cazul partenerului vostru atunci trebuie sa decideti daca solutia cea mai buna este sa ii schimbati comportamentul sau sa renuntati la relatia dintre voi doi.

Un alt tip de relatie este aceea in care ambii parteneri se implica atat cat este necesar sa se simta siguri pe sentimentele lor si cu adevarat indragostiti.

Evident este faptul ca toti ne dorim sa formam, impreuna cu partenerul nostru, un astfel de cuplu.

Un aspect important este ca amandoi puteti sa va desfasurati emotional atat cat va doriti, fiindca persoana iubita intelege si apreciaza acest lucru. S-ar putea sa existe perioade de timp in care unul din voi sa tinda spre acapararea celuilalt; dar in general cuplul va fi guvernat de echilibru emotional. Nici unul nu va impune celuilalt sa se implice mai mult decat o face deja.

Atat in aceasta privinta cat si in multe altele, atunci cand vine vorba de doi oameni impreuna, echilibrul este cel care schimba lucrurile. Reevaluati pozitia fiecaruia in cuplu pentru ca amandoi sa va simtiti confortabil in relatia pe care o aveti.


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Care sunt acele "nimicuri" pe care o femeie trebuie sa le tina doar pentru ea? Sau, mai bine spus, pentru ea si cea mai buna prietena. Si inca o prietena. Sau nu, gata, ca apoi ajung pe buzele tuturor.

# Cantitatea si calitatea barbatilor avuti inainte de el.

Chiar daca isi manifesta curiozitatea, abtine-te sa ii prezinti detaliat toate relatiile tale de dinaintea lui. Nici cantitativ – in cazul acesta oricum ai da-o nu va fi bine: daca au fost prea multi vei intra in categoria de "femeie usoara", iar daca au fost prea putini, vei fi vazuta drept o femeie lipsita de experienta – si nici calitativ – se va compara intotdeauna cu fostii tai. Si va fi frustrant nu numai pentru el, ci si pentru tine.

# Cat castigi tu "pe bune" intr-o luna

Cred ca vrei sa sari peste discutiile de genul "Draga, dar ce ai facut tu cu toti banii astia?" In defintiv, e munca ta, sunt banii castigati de tine, si chiar nu vad utilitatea justificarilor pana la ultimul banut.

# Toate secretele metodelor tale de infrumusetare

Una este sa te machiezi in fata lui, ceea ce pentru un barbat poate deveni chiar incitant si alta e sa ii povestesti sau, si mai rau, sa asiste la noua ta metoda de epilare sau la aplicarea noii masti cosmetice care, sa recunoastem, nu arata foarte imbietor. Pentru asta ai o groaza de prietene si dupa-amieze de pierdut si de povestit.

# Cat de innebunita esti tu dupa nu stiu ce vedeta

Da, se poate sa iti placa un actor, cantaret etc, dar inceteaza a-i mai spune si iubitului tau asta. Daca nu este suficient de dezvoltat din punct de vedere intelectual astfel incat sa faca diferenta intre realitate si imaginatie, s-ar putea sa iti faca si o criza de gelozie. Asa ca mai bine taci si inghite in sec. Lasa-l sa creada ca pentru tine el e cel mai frumos si mai interesant barbat de pe pamant. Si poate chiar e. Sau...

# "Vreau sa ne casatorim mai repede si sa facem multi copii"

Sau cel putin evita sa afirmi asta cand te afli in cercul lui de prieteni. Chiar daca lui poate initial i-ar fi suras aceasta idee, auzind atat de hotarat la tine asta s-ar putea sa se mai gandeasca. Asta pentru ca in acest moment constientizeaza si el mai bine ce urmeaza sa se intample. Brusc, intra in functiune strigatul turmei de masculi – amicii lui de bere - care isi revendica exemplarul aflat pe calea pieirii.

# "Partida de sex de aseara a fost un dezastru".

Aici trebuie putin reformulat. Trebui sa afle pana la urma printr-un mod sau altul acest lucru, dar nu incerca varianta directa. Nu vei reusi decat sa il ranesti profund il orgoliul lui de macho si sa devina extrem de stresat pe aceasta tema. Ceea ce nu cred ca iti doresti, nu? O abordare diplomatica de genul "iubitule, mi-as dori sa facem dragoste la fel ca in primele zile" e mult mai indicata.

# Nu trebuie sa afle ca un alt tip iti face complimente.

Daca aude de existenta unui barbat care te agreeaza, va deveni gelos si suspicios. Oricat de mult l-ai asigura ca nu te intereseaza tipul respectiv, nu ii va pica prea bine sa auda ca un altul iti spune in fiecare zi cat esti de frumoasa. Pastreaza laudele pentru moralul tau.

Mintea barbatilor are un mecanism de functionare cu foarte multe clisee si uneori acest mecanism mai da si eroare de programare. De aceea, fii prudenta cu ceea ce te hotarasti sa ii dezvalui. Nu ii supraincarca programul de functionare, risti sa se defecteze in timp. Si apoi nu iti mai ramane decat o solutie: inlocuirea.


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
V-ati despartit si te-ai gandit de multe ori sa incerci sa-l aduci inapoi in viata ta, insa uneori nu v-ati sincronizat, alte ori te-ai consolat pur si simplu cu ideea ca e mai bine despartiti. In functie de motivul din cauza caruia v-ati despartit, te-ai gandit si la posibilitatea de a reveni la relatia frumoasa pe care ati avut-o inainte si, na, nu prea ai dat sanse.

Dar te-ai gandit ca, daca si el isi doreste, daca inca va mai iubiti, relatia nu poate fi doar la fel de frumoasa ca inainte sa va despartiti, ci mult mai frumoasa, mult mai picanta, mult mai dulce.

Ei bine, uneori, atunci cand cei doi isi doresc cu adevarat ca totul sa fie iarasi la fel ca inainte si se concentreaza asupra greselilor facute, incearca sa nu le mai repete si incearca sa uite tot ce s-a spus, tot ce s-a petrecut... relatia devine mai solida si mai serioasa, mai puternica.
Daca inca il mai iubesti, daca simti ca si el te mai iubeste, dati-va sansa sa fiti iarasi ca inainte... dati-va sansa sa iubiti iarasi cu aceeasi pasiune, insa cu mai multa seriozitate si profunzime. Se spune ca "atunci cand pierzi ceva, realizezi si cat de important era acel lucru pentru tine". Daca ti s-a intamplat si tie sa realizezi cat de mult l-ai iubit dupa ce a plecat de langa tine, da-ti sansa sa o iei de la capat, da-ti sansa sa-l pastrezi doar pentru tine.

Vei vedea cat de frumos e sa-i spui tot ce-ai gandit in timpul ce va despartit, de cate ori te-ai gandit la el, de cate ori ti-ai fi dorit sa fie langa tine si de ce. Si vei vedea ce frumos e sa spui "de acum avem timp pentru noi doi... avem timp sa fim unul".

(sursa: ele.ro)


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Daca esti implicat intr-o relatie de dragoste si iti doresti sa fii iubit mai mult, sa primesti mai mult, dar - in acelasi timp - acestea toate nu se intimpla asa cum astepti, este timpul... sa intelegi ca partenerul tau nu are nicio vina. Esti respins in dragoste si suferi? Celalalt nu are nicio vina. Esti nemultumit pentru ca nu primesti ceea ce astepti? Altul nu este vinovat sau responsabil pentru suferinta ta. Desigur, tu crezi ca el nu te face fericit. El nu te iubeste. El nu raspunde asteptarilor si dorintelor tale. El este vinovat. Pe el - poate - ar trebui sa te razbuni, ori sa-l pedepsesti. Suferi din cauza altuia, zici tu! El iti pune sufletul pe bigudiuri si, dupa ce iti da o mica bombonica egala cu un munte de fericire, te trezesti ca iarasi... suferi. Si acuzi. Apoi devii o victima. Apoi te simti tot mai rau, gindesti tot mai incetosat. Nu te simti bine... pentru ca altul nu te face fericit. Pentru ca el alege sa fie fericit intr-un mod care nu te contine.
Adevarul, insa, se afla doar in tine si-n decizia ta de a te simti bine. In decizia ta de a respecta, in acelasi timp, alegerea celuilalt. Cind cel iubit de tine alege sa fie fericit cu altcineva sau intr-un mod care nu te contine, el face o alegere personala si justa. O alegere pentru el, nu una pentru tine. El decide daca vrea sa fie fericit si cum anume se simte fericit. Daca nu simte fericire destula in preajma ta, nu este vina ta... Nu este lipsa ta de merit. Nu esti vinovat. Nu este responsabil trupul tau, pe care nu-l apreciezi destul. Nu este vinovata starea ta sociala. Nu esti prea mic pentru a fi iubit. Nu esti prea neinsemnat, nici prea urit, nici prea rau! Fericirea este o alegere personala, ca si suferinta. Orice ar alege celalalt, permitei sa aleaga. Accepta ca - pur si simplu - el are alta alegere. Cind tu accepti ca celalalt are dreptul la propriile sale alegeri - indiferent daca ele il fac fericit sau nu - vei accepta cu mult mai usor absenta lui sau insuficienta sa prezenta. Daca accepti ca el alege pentru el, atunci instantaneu tu alegi sa te simti bine pentru tine si cu tine. Fericirea ta nu mai depinde de prezenta celuilalt, de ceea ce face sau nu face in relatia cu tine. Da-i libertatea de a-si alege calea si, in aceeasi fractiune de clipa, iti daruiesti tie libertatea de a fi fericit ... De a te concentra asupra alegerii tale de a fi fericit. Cind te opui alegerii celuilalt, te privezi pe tine de libertate. Cind te opui felului sau de a concepe fericirea, afirmi ca fericirea ta nu este prezenta si, ca urmare, suferi... Da-i celuilalt intreaga libertate de alegere si - prin aceasta - esti liber tu insuti. Puterea ta consta in capacitatea de a alege sa te simti bine, indiferent de alegerea altuia. Cind nu-i permiti altuia sa-si aleaga calea sau drumul in viata, vibratiile tale pot aluneca in grote si-n abisuri inspaimintatoare. Acestea iti iau puterea si-ti sfirteca libertatea, caci mintea si sentimentele tale vor chema suferinta si teatrul tau personal va continua pina ce vei alege sa te simti bine in absenta sau prezenta oricarui stimul exterior. Chiar si logica iti va spune - daca stai s-o asculti - ca blamezi, suferi, te invinovatesti si nu te simti bine, fara ca aceste stari sa-ti aduca ce-ti doresti; bucuria, fericirea sau omul iubit. Daca starea ta de bine nu-l pot aduce in viata ta, atunci suferinta cu atit mai putin o poate face. Fii constient de lipsa de sens a suferintei tale si alege libertatea. Caci in ea se afla si o cheie pentru vindecare...

     

cuplu daca esti implicat intr-o relatie dragoste iti doresti fii iubit mai mult, primesti mai mult,

28.3KB


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
egon
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1245
Ufffffff!!!....ce frumos suna totul....mai ales ideea cum ca fericirea ca si suferinta sunt chestii de optiune personala....mira-m-as sa fie asa!....ar fi plina planeta de oameni fericiti,nu de alta dar cine ar fi atat de nebun sa aleaga sa sufere in loc sa fie fericit!?....poate vreun masochist....
Iar cu libertatea asta in cuplu e problema mare...pe un oarecare forum m-a pus naiba sa scriu(pornind de la niste vechi cuvinte chinezesti:"daca legi doua pasari ...impreuna au patru aripi....dar ele nu mai pot sa zboare')... despre libertatea individuala care e sacra dupa parerea mea chiar daca traiesc intr-un cuplu...atata mi-a trebuit....nici nu aveti idee cate persoane de ambe sexe s-au revoltat impotriva mea....toate au declarat sus si tare ca sunt dispuse sa se daruiasca total unui eventual partener(a),ca daca vrei relatie de cuplu trebuie sa renunti la libertatea ta....sau daca nu, nici mai mult nici mai putin sa-ti scrii pe frunte... ca vrei "sex fara obligatii"ca sa stie lumea buna sa se fereasca de tine!....asa c-am lasat-o balta....nu stiu de ce imi vin in minte alte doua pasarele(ce am cu pasarelele azi?!) care.... atunci cand norocul le-a deschis larg usa coliviei in care traiau dintotdeauna....au refuzat sa iasa afara continuand sa se catare la nesfarsit pe zabrelele coliviei!....


pus acum 17 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
aiurea! n_ai auzit ca exista masochismul?? ca el nu e doar o impresie??? un zvon anost? o parere ??

pilda cu pasarile ...e dragutza! d'aia te pup de numa'! :* ..apropos...pastreaza-ti liniar varful aripii stangi..ca_mi zgarii retina sufletului...maiestuos si minunat ca si tine,de fiecare data, prieten drag!  


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
  Cateva articole de pe un site ("prietenii stiu de... [unde]" 

>>>> Exista iubire fara varsta? <<<<

Da, poate exista iubire in situatia data. Da, cred ca o astfel de relatie este unica si savuroasa. Nu exista retete in iubire. Daca partenerii reusesc sa treaca peste tabu-uri au toate sansele sa fie fericiti impreuna.
Ce ne incomodeaza de fapt intr-o astfel de relatie?
Gura lumii, nu? Care cum se traduce? Etica, morala... integritate. Cat de mult timp poate dainui o astfel de iubire?
Nu depinde de diferenta de varsta, ci de cat de multe lucruri au cei doi in comun si de modul cum evolueaza amandoi in timp. Virsta nu este un criteriu semnificativ. Nu se masoara in grade, cum nici dragostea nu se masoara in procente. As putea spune ca viata nu are limite, nu are ani, ci doar modalitati particulare de abordare.
Iubirea se naste cu un suris, creste cu un sarut si continua, dezvoltindu-se cu intelepciune, rabdare si frumusete sufleteasca.
Probleme apar intr-adevar cand sunt diferente mari de educatie si de viziune asupra vietii, nu cand este diferenta de varsta. Cel mai important lucru in viata este: cat traim sa "iubim activ". Este o celebra expresie folosita de Constantin Noica: " Atata vreme cat "iubim activ", ramanem tineri pana la adanci batraneti", indiferent de diferenta de varsta dintre parteneri.
Faptul asta ne "recicleaza" hormonii si ne mentine tineri la trup, la psihic si la minte.
Sint convinsa ca atita timp cit un cuplu stie sa-si traiasca viata frumos nu conteaza deloc diferenta de virsta.
De fapt, sa va spun de la ce am pornit acest subiect.M-am jucat putin cu prietenii mei, intrebandu-i daca pentru o relatie de lunga durata ar prefera ca partenera lor sa fie mai mica ori de aceeasi virsta cu ei s-au, dimpotriva, si-ar dori alaturi o femeie matura, implinita... Inclusiv argumente. De ce? Argumentele au fost variate.
------------------------------------------------------------------------------

>>> Cum sa ne bucuram de un cuplu durabil <<<

Cu totii ne dorim sa fim iubiti, apreciati dar, mai ales, acceptati asa cum sintem. Toti ne dorim sa existe “cineva” important in viata noastra, cu care sa formam o echipa bine sudata, rezistententa la drumul lung. O echipa din care afectiunea sa nu dispara niciodata, alimentind sentimentul de incredere in
celalalt, senzatia ca alaturi de el/ ea nimic nu poate fi rau sau de nerezolvat.
Exista oare cupluri care sfideaza rutina si indiferenta aduse de banalul cotidian, pastrind intacte afectiunea, dorinta de comunicare, de intelegere de acceptare si satisfacere a nevoilor si dorintelor celuilalt? Daca ne-am lua dupa statistici, raspunsul nu ar fi nici pe departe optimist. Ele ne anunta trist, la nivel mondial, ca un mariaj din trei se soldeaza cu un divort. In plus, durata medie de viata a unui cuplu este estimata la numai patru ani.
Ce explicatie am putea da acestei realitati incontestabile?
Greselala este a celor care cred ca un cuplu inseamna un sarut interminabil caruia nu-i poate curma ascensiunea absolut nimic... De fapt, un cuplu inseamna o lupta continua a partenerilor, in
care fiecare incearca sa-l dezradacineze pe celalalt din propria istorie. Desigur, adevarul este undeva la mijloc. Insa , trecind peste speculatii, incercam sa oferim citeva sugestii celor care doresc ca relatia lor, oficializata sau nu, sa poata avea un drum lin. In genul: "Si au trait fericit pina la adinci batraneti!"
Una dintre greselile des facute de parteneri consta in a-l considera pe celalalt ca fiind doar o ureche foarte mare in care pot fi varsate, la intimplare, toate grijile marunte, toate temerile, fobiile aduse de kilogramele in plus sau de grija zilei de maine.
Ideea este de a incredinta partenerului numai informatii care nu sifoneaza imaginea povestitorului si, cu atit mai putin, cea a ascultatorului.
Criticile, reprosurile si, mai ales, insultele sapa, in timp, prapastii de comunicare peste care nu se mai pot construi poduri.
Incurajati-va
Oricine simte nevoia sa fie apreciat pentru meritele sale si pentru ceea ce este. A te simti iubit nu este intotdeauna de ajuns. Si atunci, bine ar fi sa ne concentram atentia asupra calitatilor, talentelor si eforturilor coechipierului si sa nu ezitam sa-l
incurajam sau sa-i aratam admiratia.
Nu inabusiti ciondanelile
Daca emotiile negative sint permanent tinute in friu, atunci si celor pozitive li se "pune botnita". Cu alte cuvinte se creaza o bresa si in exprimarea sentimentelor de afectiune. Micile dispute pot fi de bun augur, daca ele nu se desfasoara pe baza de injurii sau de vase aruncate in fata. Un siretlic pentru a nu-l vexa prea tare pe partener este folosirea verbului la persoana intai singular. Adica,puteti spune mai bine "cred ca" sau "consider ca" decit "tu trebuie sa..."
Atitudinea de "ventuza"
Cu cit va agatati mai tare de partener, considerind ca Universul este construit numai in jurul lui, cu atit mai mult comunicarea reala si sentimentul de uniune autentica au de suferit. Lasati un "spatiu pentru joc", pentru libertate. Daca simtiti nevoia sa va controlati partenerul in amanunt, dovedindu-va dependenta totala fata de el, complicitatea afectiva devine imposibila. La fel insa si daca va aratati prea independent. O prea mare distanta nu stimuleaza dragostea, dar prea putina o inabusa....
Nu va neglijati propria viata
Fiecare dintre membrii "echipei" trebuie sa-si traiasca si propria viata pentru a-si imbogati interiorul pe cont propriu, ca apoi sa discute cu partenerul noile idei, experiente, dorinte. Nu va sfiiti sa mergeti in vizita, sa iesiti cu prietenii, sa plecati in week-end, fara "coechipier". Daca va faceti din partener singura sursa de interes sufletesc sau psihic, singurul punct de interes, aceasta inseamna, pe de-o parte, sa-l supuneti unei presiuni permanente si obositoare, pe de alta parte intrerupeti sursa oricarei noutati sau spontaneitati in viata de cuplu.
-------------------------------------------------------------------------------

>>>> Impreuna toata viata <<<<

Desi studii serioase de biochimie au aratat ca atractia intre doua persoane dureaza intre 18 luni si 3 ani, exista multi, psihologi, filozofi sau alti invatati, care ne incurajeaza ca "dragostea poate dura o viata", doar ca trebuie sa invatam sa iertam greselile care incepem sa le vedem dupa ce pasiunea de la inceput dispare. Sau pe cele care incepem sa le comitem, si unii si altii.
Citesc chiar pe acest site articole triste precum "Sa fie prea tarziu pentru iubire?" sau "Viata poate fi si un roman fericit" si vad cat de asemanatoare ne sunt experientele si trairile, noua, multor femei.
Trebuie poate sa trecem prin mai multe iubiri, sa si suferim dar sa si invatam. Cum suntem, ce vrem si ce avem de dat.
Uneori pare ca doar "asteptam" dar nu-i adevarat, fiecare zi ne aduce ceva in plus, oricare relatie ne imbogateste, chiar de amicitie, si orice clipa de fericire ramane pentru totdeauna in suflet.
Nu-i adevarat ca iubirea trece, raman in noi toate iubirile noastre, precum "zapezile de odinioara" ale lui Villon si ale copilariei.
Dragostea pentru parintii tineri, asa cum ii avem in minte pe cand ne jucam si ne duceam in vacante cu ei, pentru primul pisoi pe care l-am adunat de pe strada si catelul pe care ti-l amintesti si acum langa piciorul tau, in parc.
Iubirile mari ale sufletului, una sau zece, cate au trecut prin viata ta, nu dispar niciodata, ele sunt existenta noastra de pana acum si noi suntem ceea ce ne-au lasat ele in inima si spirit.
Putem invata sa intelegem, sa vedem de la bun inceput cum va fi si dupa "anotimpul pasiunii" si sa ne pregatim sa iertam. Sa invatam sa iertam, pentru celalalt, si sa uitam, pentru noi. Nimanui nu-i serveste o suparare fara sfarsit si o durere eterna, dar o fericire vesnica da, si poate aceasta chiar exista.
Atunci cand ceva ne va rani va fi cel mai bine sa putem merge mai departe, impreuna, iertand si uitand. Si poate vom primi si noi iertari cand vom avea nevoie.
Stiu ca exista oameni care chiar nu pot ierta, dar pentru ei am o mare compasiune, nu vor putea ramane fericiti pentru ca nu suntem niciunii perfecti.
Sper ca exista insa sansa de a ramane impreuna, cu dragoste, invatand sa si iertam nu doar avand puterea sa iubim.


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Cinci mituri in care cred femeile

Cu totii avem nevoia sa credem in ceva anume. Unii cred in providenta, altii cred in ei insisi, altii cred in cei din jurul lor... insa aproape toata lumea crede in mituri.

Atunci cand vine vorba de relatiile intre barbati si femei, lucrurile se complica insa. Iata 5 mituri in care cred femeile, dar pe care le demonteaza fara drept de apel barbatii:

"Poate se schimba pe parcurs" - a se traduce in "Nu imi convin anumite lucruri dar mai astept o perioada sa vad ce se intampla".

Tip: Nu face greseala sa crezi ca se va schimba pe parcurs. Stii vorba din strabuni ca "lupul isi schimba parul dar naravul ba". Daca te-a inselat o data o va face si a doua oara, iar daca "te-a altoit" la un moment dat fii sigura ca se va repeta cu siguranta cu alta ocazie.


"Daca il astept cu o cina romantica ii trece supararea" - a se traduce in "Poate ma iarta cand o sa vada ce i-am pregatit".

Tip: Poti sa il astepti cu cate cine romantice vrei tu. Poate va uita pe moment, fiind surprins de ce i-ai pregatit, dar fii sigura ca ziua urmatoare isi va aminti. Cel mai bine este sa stati de vorba, fara a ocoli subiectul cu pricina, pentru ca mai incolo sa nu aveti surprize neplacute.


"Ma astept sa fie barbatul perfect" - a se traduce in "Ar fi super daca ar veni cu mine la cumparaturi si daca mi-ar da si credit cardul".

Tip: Nu face greseala sa aduci vorba despre shopping, si mai ales atunci cand se uita la meci sau cand citeste relaxat ziarul. Raspunsul va fi negativ, insa daca insisti, ca sa scape de tine, s-ar putea sa iti dea cardul de credit, cu rugamintea sau mai bine zis cu increderea ca nu vei cheltui toti banii, fapt pe care tu oricum o sa-l faci... ca doar de asta ti l-a dat nu?

Pentru mine se va lasa de fumat" - a se traduce in "Am o influenta destul de mare asupra lui incat sa-l determin sa nu mai fumeze".

Tip: Total gresit. Nici un barbat nu va renunta la fumat daca bati cu pumnul in masa si mai ales daca il bati la cap de 15 ori pe zi. Se va simti mai degraba incoltit, iar asta garantat nu o sa-i convina, ba mai mult o sa fumeze nu un pachet pe zi ci doua. Totul e sa il iei cu binisorul si cu mult calm. Din nou intervine felul in care stiti sa comunicati.


"As face orice sa fiu cu el" - a se traduce "Inclusiv m-as culca cu el de la prima intalnire, doar sa fie al meu".

Tip: Nu te gandi ca daca te vei culca cu el intr-o seara, ziua urmatoare te trezesti maritata cu printul viselor tale, deoarece cand se va trezi din somn s-ar putea nici sa nu-si aminteasca numele tau. A te baga in patul unui barbat doar ca sa fii cu el o noapte nu e deloc o strategie buna pentru a ramane cu el.
--------------------------------------------------------------------------------
               
                   Vorbe de duh in cazul despartirii

Barbatii, si poate nu numai ei, inainte de a face pasul despartirii, se gandesc in ce fel sa te abordeze. Logic, manati de dorinta de a "iesi bine" din aceste despartiri, se straduiesc sa o formuleze cat mai bine posibil astfel incat tu sa realizezi ca ei sunt victima!

Exista multe vorbe "de duh" care pot fi interpretate in asa fel incat sa iti dai seama, exact, ce este in sufletul lor. Iata care sunt...

"Nu esti tu de vina, tu esti perfecta, eu sunt problema..."

Cred ca majoritatea dintre voi, daca ati avut nenorocul sa "primiti papucii", v-ati intalnit cu aceasta replica. Ce semnifica ea? Ei bine, de multe ori, este spusa sincer! Da, nimeni nu va minte, sunteti perfecta... dar nu pentru el. De obicei, astfel de replici, se intalnesc la acele cupluri nou-formate si in care lui nu i s-a aprins "scanteia".

Da, a inceput relatia cu tine pentru ca iti recunostea calitatile, dar pe parcurs nu prea a reusit sa se indragosteasca si neputand sa zica "Nu am reusit sa te iubesc", ca sa nu te simti mizerabil, iti zic ca esti perfecta, dar, adevarat, problema e la el!

Alteori, se intampla exact invers, aceasta replica este "servita" de barbatii imaturi, care desi s-au indragostit, nevoia de libertate si independenta este mai mare si sunt nevoiti sa renunte la persoana iubita pentru ca nu vor in fel si chip sa se "lege la cap" si in cazul asta, da, TU esti perfecta, si problema e la el.

"Cred ca a venit timpul sa incercam sa ne vedem si cu alte persoane"

Acesta, se pare, este replica preferata a scenaristilor de filme americane, pentru ca va marturisesc, eu am auzit de ea pana acum ceva timp, doar in astfel de filme!

In cazul acesta, barbatul pare sufocat de tine. De fapt, nu tu il sufoci, ci relatia de lunga durata il sufoca. Astfel de replici sunt folosite de playboy-i mioritici, pentru a incerca sa... insele legal.

E destul de simplu. El incearca sa te faca pe tine sa fii deacord, ca relatia voastra sa devina mai libera si el sa nu mai fie nevoit sa te vada zilnic, sa faca totul alaturi de tine, sa iasa noaptea numai cu tine. Te doreste in continuare, ii plac partile bune din relatia voastra, dar isi doreste pur si simplu si viata de burlac si viata de cuplu. De cele mai multe ori, ei spera ca tu sa fii de acord, si el sa poata vedea si alte persoane, dar cu siguranta nu crede ca tu o sa "vezi" pe cineva...
"E prea aglomerat la munca, e nevoie sa ma concentrez pe cariera mea, nu am timp de o relatie serioasa"

Ok, replica asta o includ aici, doar pentru ca am auzit-o des, dar mie mi se pare cea mai stupida replica! Este replica folosita de cei care s-au saturat de relatie, dar vor cu disperare sa iasa bine din ea si, ca atare, dau vina pe munca. Ceva de genul: "Iubito, anul acesta dau licenta, si nu ne mai putem vedea"

"Nu ne potrivim, ne facem rau reciproc, nu mai putem continua asa"

De fapt, nu el este nepotrivit, tu esti nepotrivita. Asta este replica barbatului egoist, care nu recunoaste ca doar el s-a saturat, si strecoara un "Noi" la mijloc. Cu alte cuvinte, "e bine si pentru tine ca ne despartim", dar oare de ce ea plange doua zile dupa ce a primit replica asta?

Despartirea este grea si mai ales cand vine neasteptat si de la o singura parte. Dar, nu uitati, poate e mai bine asa. Chiar si din replica de adio va puteti da seama daca a meritat sau nu.

Nu am inclus aici despartirile la telefon sau, si mai penibil, prin SMS! Acestea, indiferent de cele zise, denota lasitate si un mod confuz de exprimare, asa ca oricum ai lua-o nu merita!
-------------------------------------------------------------------------------


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
    Etapele indragostirii 

Premise de la care fiecare om porneste:
Esti singur/a.
Nu ai suferit recent o dezamagire in dragoste.
Esti dornic/a sa cunosti pe cineva.

Etapa 1 : Remarcarea

In primul rand, ca sa ne indragostim de cineva, trebuie ca acest "cineva" sa ne atraga atentia cu ceva, sa se faca remarcat. Aici lista ramane deschisa pentru ca "cineva"-ul poate sa se remarce prin diferite elemente (nu neaparat calitati, pot fi si defecte).

Atentia ta poate fi atrasa de fizionomie si de corpul persoanei (cel mai des, in cele mai multe cazuri, elementare), de zambetul lui/ei, de ochii lui/ei, de decolteul ei, de musculatura lui, de fundul ei, de fundul lui, etc; de felul cum vorbeste, de inteligenta, de simtul umorului, de gesturi, de spontaneitate, de inventivitate, (adica personalitatea, uneori elementara) etc. "One thing leads to another!"

Asadar, dupa ce ai observat persoana respectiva, creierul tau trece in agenda automat lucrurile care iti plac la ea si cele care nu-ti plac. Atunci cand prima lista e mai mare sau sunt pe la egalitate, curiozitatea ta este atatata si instinctiv iti doresti sa cunosti mai bine acea persoana.

Etapa 2: Urmarirea

Etapa aceasta este una dintre cele care nu pot fi sarite nicicum in procesul de "indragostire". Si, in plus, este si cea mai importanta. Este etapa in care analizezi persoana care ti-a atras atentia. Acum iti trasezi in linii MARI "desenul".

In aceasta etapa avem tendinta sa "omitem" anumite linii care, uneori, vor afecta intr-o anumita masura urmatoarea relatie. In timpul acestei "urmariri" ne dam seama daca intr-adevar persoana respectiva se incadreaza cat de cat in tiparul predefinit al fiecaruia.

Desigur, si aici este de discutat deoarece tiparul este destul de flexibil, aceasta flexibilitate depinde de fiecare persoana, cata incredere are in sine, cat de hotarata este asupra ceea ce isi doreste, cat de deschisa este spre compromisuri, cat de disperata este sa isi gaseasca pe cineva, etc.

In aceasta etapa ii urmaresti discret gesturile, asculti tot ce zice, analizezi amanuntele fizicului, ii analizezi gandirea, ii analizezi comportamentul (da, fizicul si personalitatea merg mana in mana), ii analizezi cunoscutii, etc.

Dar, aceasta etapa are 2 taisuri periculoase: primul ar fi ca tu tinzi sa vezi doar lucrurile bune, le treci cu vederea pe cele rele, sau mai rau, nu le observi deloc; si a doua ar fi faptul ca, daca persoana respectiva a observat ca este urmarita, daca este interesata, se va straduit sa te impresioneze, dand la iveala ce are bun (sau ce crede ea ca e bun)

Tot aici apar si primele scartaieli ale sentimentelor. Apare admiratia, apare incantarea, apare "imi place la el/ea ca (...)", apare simpatia. Incepi sa te interesezi de persoana respectiva (mai pe fata, mai pe dos, de la sursa directa sau din alte surse), incepi sa cauti raspunsuri la anumite intrebari ("Are pe cineva?", "Ce-i place?", "Ce nu?", "Cu cine a mai fost?", "Cand?", "Cum?", "De ce?" etc.)

Daca am ajuns pana aici, la fel ca in cazul "cineva"-ului, si noi avem inclinarea de a ne purta cum putem noi mai atragator, mai incitant, mai remarcabil (Doar nu vrem numai noi sa ne indragostim!), depundem un efort inconstient fiind mai atenti la comportamentul nostru.


Etapa 3: Fluturii – Soft level

Daca ai ajuns la aceasta etapa e clar ca toate analizele, toate cercetarile, toate intrebarile si raspunsurile te-au dus la o singura finalitate: "Esti indragostit/a!" (lulea)

"Problema" este ca trecerea de la a doua etapa la a treia este de multe ori imperceptibila si destul de precara. Nu o sa poti sa spui niciodata "Da, e genul meu, de maine ma indragostesc.", totul se apropie pe nesimtite, nici nu-ti dai seama, nu realizezi, nu constientizezi. Totul se intampla cand te astepti mai putin.

"Indragosteala" nu poate fi programata, dar nici oprita. Totul vine de la sine, totul curge incontrolabil, ireparabil. Numai ce te trezesti gandindu-te la el/ea, la cum ti-a zambit, la cum s-a uitat la tine, iti faci scenarii imaginare in care tu faci "aia" si el/ea reactioneaza "asa", da, da, o sa faci asa maine, (doar ca niciodata nu-ti iese cum ai hotarat, dar te incanta toate aceste scenarii si-ti dau incredere), stai si visezi ore intregi si rascolesti pe toate partile o singura intamplare (de cele mai multe ori neinsemnata), care desgur, il/o are ca protagonist/a pe el/ea. Tresari la orice atentie, te emotionezi cand il/o vezi, inghiti in sec, il/o cauti din priviri mereu, iti creste inima cand apare, ti-e dor de toate astea, ti se ineaca toate corabile cand vezi ca atentia lui/ei e indreptata spre altcineva, dai din coada cat e ziua de lunga si ai un ranjet special, esti absent/a, imprastiat/a, fericit/a fara motiv si amalgamul de trairi si sentimente poate continua.

Dragostea, ca si tusea, nu se poate ascunde. Te manifesti.
Stimulii la care raspunde creierul si creeaza acea stare de beatitudine sunt de o varietate foarte larga. Si nu e nevoie sa actioneze o perioada indelungata sau cu o intensitate sporita.

Reactionam involuntar la ceva ce ne acapareaza intreaga atentie. Nu avem nevoie de prea multe detalii. Creierul are tendinta sa completeze spatiile lipsa. Iar "indragostirea" se bazeaza pe ceva imaginar, pe iluzia pe care ne-o formam despre tinta atentiei noastre.

De prea putine ori ne indragostim de o persoana reala, de cele mai multe ori ne indragostim de o imagine pe care o proiectam noi insine. Cautam in cealalta persoana un partener ideal si unde nu se potriveste piesa in puzzle, inventam piesa.

Precizare: Vorbim de iubire, de a fi indragostit, nu prosteala pe care o practica lumea care accepta orice bovina la brat doar sa nu fie singuri. Titlul vorbeste despre a fi indragostit, nu fleasca in slip, nu apa de ploaie, nu aventura.

De ce ne indragostim?

Momentul cand ne indragostim este clar. Ne pierdem orice urma de claritate in gandire si actiune. Suntem infatuati de sentimentul puternic si ne pierdem controlul partial sau chiar total.

In ceea ce priveste motivul putem face sute de presupuneri si sunt mici sanse sa aflam adevaratul motiv, cel situat la nivelul subconstientului. Insa pe moment, cand suntem indragostiti nu mai conteaza de ce. Importanta e trairea intensa si am da orice sa nu se evapore in eter.

Ibraileanu spunea ca daca poti sa spui exact motivul pentru care te-ai indragostit, inseamna ca nu te-ai indragostit cu adevarat
 
-----------------------------------------------------------------------------
sursa: NeT 


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Pledoarie pentru casatorie

Casatoria a fost, si probabil va ramane un deziderat strict feminin, multi barbati evitand ideea de oficializare a relatiei. Chiar daca locuiesc de multi ani impreuna cu femeia respectiva, si gusta din bucuriile vietii in doi(facut mancare, spalat, calcal, sex regulat).

Barbatii au cautat permanent scuze, destul de naive si ciudate pentru a amana decizia.
Femeile au incercat, la randul lor divese tertripluri de-a lungul timpului de a-l convinge pe nehotarat sa faca pasul decisiv: santaj emotional(plans) sau fizic( privarea pe perioade mai lungi sau mai scurte de sex).

Abandonarea cauzei de catre femeie imbraca si forma mult dorita de barbati in care ea ii preia ideea si afirma cu nonsalanta "ce-i nevoie de hartia aia, ne e bine si asa?". Ei bine, "hartia aia" are proprietati magice: daca relatia pe care o traiesc era buna, constructiva, in urma casatoriei ea devine mai buna, mai profunda si mai sanatoasa; daca dimpotriva unul din cei doi crede ca prin oficializarea relatie poate obtine beneficii afective sau finaciare pe care inainte nu le-a avut, tocmai s-a inscris pentru o mare de dezamagiri, deceptii si frustrari.

In ciuda timpului si-a noilor libertati care tind sa acapareze tot mai multi adepti, in ciuda cresterii nunarului de divorturi casatoria si-a pastrat aura speciala pe care a avut-o de la inceput. Pentru ca, in ciuda motivelor care-i determina pe multi sa amane momentul, ea va pastra mereu o taina si-o satisfactie pe care toti doresc s-o incerce la un moment dat.

Poate tocmai prin ideea ca nu sunt "pregatiti" pentru a gusta alaturi de cineva din provocarile pe care numai statutul de om casatorit ti le poate da. Sentimentul ca ai pe cineva alaturi si la bine si la greu, ideea de echipa, daruirea totala sau chiar abandonul total afectiv si fizic au nevoie de-o baza si-o garantie oficiala si morala care sta tocmai in ideea de casatorie.

Motivele care-o determina pe femeie sa-si doresca sa fie casatorita sunt din cele mai diverse: dar predominanta va ramane nevoia de cuib, de ocrotire, de stabilitate pe care numai casatoria le-o poate da.

Motive superficiale care privesc inlocuirea apelativului "domnisoara" cu cel de "doamna", prezenta unei verighete care se odihneste linistita pe inelarul lor dandu-le o importanta pe care ele insele n-o pot dobandi prin efort personal. Si atunci verigheta devine acel obiect exterior corect identificat, care odata obtinut le garanteaza fericirea personala. Nu relatia in sine, nu completarea emotionala si afectiva cu barabtul de langa ea, ci verigheta, statutul de "doamna"...

Barbatii, nu sunt programati genetic pentru monogamie. O parte din ei excud din start ideea unor aventuri si vad in casatorie temnita in care se inchid de buna-voie cu o singura femeie. Ideea prinde la o anumita categorie de barbati:iresponsabili, lipsiti de angajament si devotament, barbati care nu au definit ce insemana personal pentru ei succesul, si care aleg varianta concubinajului, beneficiand doar de avantajele unei casatorii nu si de responsabilitatile pe care ea le aduce dupa sine.

Femeile, in naivitatea lor vin de multe ori in intampinarea dorintei barbatilor afirmand ca nu doresc sa se casatoreasca si ca prefera relatiile "libere" de angajament.

In aceasta situatie ele se plaseaza de buna-voie intr-o pozitie inferioara, oferindu-i barbatului libertatea unui burlac lipsit de responsabilitati dar caldura si stabilitatea unui camin.

1-0 pentru barbati!

Statisticile au demonstat ca 70% din "casatoriile de proba" oficializate in final in fata ofiterului de stare civila sfarsesc prin divort... ca dovada ca timpul petrecut impreuna de cei doi nu a adus dupa sine o cunoastere mai profunda si mai intima a partenerului si dipotriva.

Pentru ca putini din concubini(ce urat suna!)pornesc in relatia de concubinaj cu dorinta sincera de-a darui total si neconditinat. Pentru ca-si pun piedici si frane mai mult sau mai putin constient, sugestionandu-se ca-si vor da liber la sentimente, trairi, angajament dupa oficializare... sanatatea unei relatii tine mult de dinamica in care incepe: ce incepe prost(fara daruire totala si angajament)sfarseste si mai prost, iar ce incepe bine, prin efortul comun al partenerilor poate conduce la o relatie armonioasa si sanatoasa, suportul de baza pentru o viata implinita.


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Unul 50, celalalt 20. Dragoste sau interes?

S-a vorbit de anumite relatii cu „malformatii la nivel social”. Si anume relatiile intre colegii de serviciu, intre sef si secretara, intre 2 persoane de etnie diferita etc.

O relatie care produce insa un val de controverse este relatia bazata pe diferenta de varsta.

Probabil ca fiecare dintre d-voastra aveti un prieten, amic, cunostiinta etc care a patit lucrul acesta. Din ce in ce mai multi romani prezinta acest comportament, ca doar de, se poarta si in afara, de ce la noi nu ar fi ceva „cool”, la moda?!

Si nu se inteleaga gresit, nu exista impotriviri referitor la aceste relatii, daca aceste legaturi izvoresc din iubire si afectiune. Revolta apare la cele care se infaptuiesc pe „zidaria” interesului, si se observa ca sunt din ce in ce mai multe cazuri in acest sens.

Cele 2 ipostaze ale acestor relatii: cand el are 50 si ea 20 si cand ea are 50 si el 20 si sa prezentam succint punctele de vedere a ambelor ipostaze.

Tu 50, el 20:

Situatie: Ea, o femeie care se apropie usor de varsta a 3 a, usor influentabila, depresiva pe motive de imbatranire, el, 20 de ani, holtei, la inceputul vietii, frumos, libertin, lipsit de inhibitii, imatur.
.
De ce? Dorinta de noutate, spirit de aventura, dorinta de afirmare si recunoastere.

La ce se ajunge? La o relatie anormala ce se acutizeaza pe sindromul: „mama- copil”, certuri cauzate de diferenta mare de mentalitate si experienta, sechele pentru cel tanar care pot duce la autodistrugere (vezi cazul copilului si profesoarei de romana de la stirile Pro TV)

Ce zice lumea: „L-ai luat sa-l cresti”, „Inca mai are cas la gura si guma in par” „Esti pedofila” etc (multimea e rea, de obicei)

Concluzii: Chiar daca exista iubire intre cei doi, sansele ca relatia sa reuseasca sunt mici. Atat el cat si ea trebuie sa dea dovada de maturitate si intelegere, trebuie sa fie pe aceiasi lungime de unda..

Tu 20, el 50:

Situatie: Ea, o fata cam la vre-o 20 de ani, inocenta, plina de viata, nestiutoare, cu o groaza de povesti de dragoste in cap din carti citite cu sufletul la gura gen Lorelai, Invitatie la vals, Scrisoare de dragoste. El, impunator, trecut prin viata, realizat, plin de bani, bine facut, un pic grizonat.

De ce? Cand esti tanar te indragostesti si de primul gard intalnit in cale, daca ti se pare tie ca iti inspira ceva, hormonii iti vajaie in cap si romantismul pluteste in aer. Pentru el, la 50 de ani, faptul ca e cu tine il considera un privilegiu, esti pentru el un rasarit de soare copilaros care nu mai vrea sa apuna.

La ce se ajunge: La o relatie frumoasa, daca el stie sa te tina langa el, daca te rasfata si te face sa te simti ca o printesa sau la o relatie proasta odata ce tu, tanara fiind incepi sa te plictisesti de „lupul batran” si vrei un „catelus tanar si nebadaios”.

Ce zice lumea: „Virinelul si Monicutza”, „Nu vezi ca e cat tactu de mare?” etc. Variantele sunt nenumarate dar nu pot sa le difuzez pe post...cenzura!

Concluzii: Sansele ca o astfel de relatie sa dureze sunt mai mari decat in primul caz, el, barbat matur si experimentat va stii cum sa o tina pe ea, copila rasfata, incercand sa ii faca toate poftele si ajutand-o sa creasca, modeland-o dupa placul lui.

Dupa cum se putut observa, interesul poate aparea in ambele cazuri, ceea ce este trist. Parere este ca cei care fac lucrul acesta din interes sunt niste persoane slabe, superficiale si lipsite de personalitate. Un sfat pentru acest gen de persoane: dragilor, implinirea sufleteasca presupune integritate, afectiune, dragoste si intelepciune, nu surogate emotionale expirate!


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Iubiri interzise

Cu cat un anumit lucru iti este interzis, cu atat acesta devine mai incitant si mai atragator pentru tine. Este o reactie normala a psihicului uman si foarte des intalnita. De la pofta de dulce in regimurile de slabire in care ai da orice pentru o prajitura cu ciocolata, pana la impartasirea unui secret al celei mai bune prietene, desi stiai ca tocmai cu 5 minute inainte te-a rugat sa nu faci asa ceva.

Dar ce se intampla cand factorul "interzis" isi face aparitia cu nonsalanta si la capitolul relatii sentimentale? Lucrurile se aprind si mai mult si, oricat de mult ti-ai impune sa nu faci anumite lucruri, nu iti reuseste prea bine.

Regulile sunt facute pentru a fi incalcate, exceptiile sunt cele care confirma regula, iar imprevizibilul este cel care aduce sare si piper existentei tale cotidiene. Care sunt cel mai des intalnite astfel de situatii si cat de "interzise" sunt ele?


Relatia profesor – elev


Sa faci o pasiune pentru profesorul tau din liceu nu este un lucru chiar atat de iesit din comun si poate ti s-a mai intamplat pana acum. Si oricum, la varsta adolescentei gandeai altfel, si te puteai aprinde dintr-o singura privire aruncata peste umar, cu foarte mult sarm, intr-adevar.

Daca lucrurile insa evolueaza, intreaga relatie profesor – elev care ar trebui sa fie bazata strict pe criterii profesionale, se poate duce de rapa. Si daca relatia voastra nu va avea un final fericit (principalul impediment in acest caz fiind si diferenta prea mare de varsta, principii sociale, aspiratii), atunci si relatia profesionala va fi perturbata. Gandeste-te, te vei mai putea concentra la orele lui? Esti sigura ca nota pe care ai primit-o chiar o meritai sau, dimpotriva, meritai poate mai mult, dar din pricina certei pe care tocmai ati avut-o aseara...


Relatia sef – subaltern

Seamana foarte mult sub anumite aspecte cu relatia profesor-elev. Ar trebui sa fie numai o relatie strict de colaborare profesionala. Dar uneori nu este asa. Iar consecintele in acest caz sunt mai grave. In general, relatiile la locul de munca necesita din partea ta foarte multa diplomatie si atentie, daca nu vrei sa fii subiectul favorit al barfelor la cafeaua de dimineata. Daca discretia nu este trasatura ta forte, mai bine trateaza o astfel de relatie ca fiind interzisa si vei fi scutita de bataile de cap subsecvente.

Diferentele mari de varsta

Este deja o moda ca intre parteneri anii ce ii despart sa se afle la distante aberant de mari... Se pare ca se poarta si, mai ales, ca in mult cazuri functioneaza. Demi Moore si Aston Kutchner, Tom Cruise si Katie Holmes, pentru a nu mai da si arhicunoscutul exemplu de la noi... ei de ce pot fi fericiti si noi nu, probabil ca te-ai intrebat. Da, se poate. Daca lasi la o parte o serie de idei preconcepute, diferente de mentalitate, principii de viata, si inveti ca a face compromisuri inteligente este intr-adevar o arta, acest tip de relatii nu sunt chiar atat de interzise si pot functiona. Indiferent ca tu ai 20 de ani si el 40, sau invers.

Just friends...


Da, cu siguranta... Cei mai buni prieteni pana intr-o zi in care unul dintre voi se indragosteste iremediabil. Si nu de altcineva, ci chiar de tine. Aveti apanajul ca toata lumea s-a obisnuit sa va vada impreuna. Doar sunteti cei mai buni prieteni, desi voi stiti ca nu este doar atat. Si de ce nu ar merge o astfel de relatie? Doar va cunoasteti atat de bine, mult prea bine as putea chiar spune.


Daca insa pretuiesti mai mult decat orice prietenia dintre voi care v-a legat de la bun inceput, consider-o interzisa. Ca si prieteni puteti sa va intelegeti perfect, ca iubiti... nu se stie insa. Exista sanse sa mearga si nu. Iar daca nu va merge, iti poti lua adio si de la legatura voastra frumoasa de prietenie din trecut si chiar ar fi pacat.


Cat de interzise sau nu sunt toate aceste relatii, tu hotarasti. Cum spuneam, regulile sunt facute pentru a fi incalcate, iar consecintele pentru a fi... suportate. Te asteptam sa ne povestesti pe forum cate ceva despre cea mai "hot" astfel de relatie, sa impartasim idei, opinii si sfaturi mai mult sau mai putin... interzise.
------------------------------------
sursa: ...tot ele.ro 


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
  aci' credeam ca te gasesc cu doctoreaua! cand colo...   (de uni mama draq le scoti, nush!?)

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
  din puzul gandirii (vorba Catavencilor  ) eiiiii, nu toate sunt din putzul meu  . eu mai mult cu ciutura sa aduc la suprafata si sa domolesc setea altora. 
.... ptiu drace, o iau razna?! ce zici UNI_K(atzo) ? 


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
O cafea neagra si un peisaj superb, o vale adanca si o helanca bine ancorata de tine, frig, aburi si o respiratie nostalgica. Toate acestea te pot duce cu gandul la el, desi tu refuzi cu desavarsire sa o iei de la capat cu amintirile. Stii ca totul s-a consumat, tragi de niste sentimente deja ingenunchiate si tot mai speri ca poate, daca le incalzesti cu o cafea aburinda, reusesti sa le readuci la viata.

Dar, tot ce faci este sa le rascolesti si sa le intorci impotriva ta. Auzi o bataie ritmica care iti sparge timpanul si picaturi de ploaie ce-ti inunda simturile, bruiajul unui magnetofon vechi care a atins de prea multe ori un disc zgariat si negru.

Te simti molesita si ametita de atata dorinta pe care vrei sa ti-o inabusi cu toata forta. Insa, de multe ori dorintele nu pot fi inabusite, doar le amagesti cu o farama de amintire, cu un suras jucaus a unui varf de munte pierdut in timp.

Sentimentele nu primesc refuzuri

Desi nu vrei sa accepti, iti dai seama ca totul s-a terminat, ai incercat tot ce s-a putut si in zadar. Nu poti sa te multumesti cu gandul „ nu a fost sa fie” desi stii ca alta varianta nu ai. Tragi cu dinti de o imagine construita in mintea ta, imagine care nu se mai potriveste demult cu chipul lui. Ti-a spus de atat ori sa iti vezi de viata ta, dar nu poate sa priceapa ca asta e viata ta. Te intrebi cum poate fi o minte atat de incapatanata, oarba si cruda. El e surd, la fel cum si sentimentele tale sunt surde la ruga ta patetica de a nu te mai face ridicola.

De ce ne este atat de greu sa acceptam "nu" ca refuz si de ce ne amagim cu iluzii efemere si de prost gust? Poate adevarul sa fie atat de dureros incat sa acceptam sa ne denigram visand cu ochii deschisi la cai verzi pe pereti, doar pentru a nu fi dezamagite?

Cateodata visele sunt mai importante decat realitatea in care traim. Viata este cruda si te pune la multe incercari, te gandesti ca poti pierde totul dar nu amintirile si dorintele tale. Daca ni s-ar lua si visele am fi goi si intunecati, bolnavi intr-o continua convalescenta.

Ce se intampla atunci cand visul ia locul realitatii?

De multe ori te trezesti ca te gandesti la un lucru, fiind sigura ca e o intamplare ce tocmai a avut loc, asta pentru ca ai repetat si ai repetat de atata ori in minte incat incepi sa crezi ca e aievea. Dupa un timp insa, realizezi ca totul a fost doar o plasmuire a imaginatiei tale. Simti un gol in stomac...simti un alt vis distrus.

Cafeaua s-a terminat, o ceata adanca a sters peisajul, helanca e uda si rece, stropii mari de ploaie iti curg siroaie pe chip impleticindu-se cu lacrimi ce ard mocnit. Aburii te fac sa respiri necontrolat, lacrimile ti-au murit pe obrajii arsi. "Totul s-a terminat", iti spui tu, in timp ce soarele deschide un ochi timid si cald.

cuplu cafea neagra peisaj superb, vale adanca helanca bine ancorata tine, frig, aburi respiratie Radio Whiteheaven Original

9.8KB


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
hai ca incepi sa traiesti din ce-ti aduci aminte!   cu poezia, doc n-ajungi la mamaliga lu'doru!    las'o draq de poezie! just do it!   

pus acum 16 ani
   
unleashed
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 667
n-am citit nimic din tot ce s-a scris mai sus...mi-a sarit in ochi un singur lucru: "sentimentele nu primesc refuzuri"...

orice se poate, doctore...crede-ma ca orice se poate...iti spun si cat dureaza sa reusheshti sa negi: 3 zile in cel mai rau caz, cazul in care nu eshti tocmai convins ca de fapt cel mai bine e sa nu simti nimic pt ca ai putea afecta cursul cuiva, un curs care n-are legatura cu tine...cat dureaza sa-ti dai seama ca ai putea face asta? : intre 20 de minute (perfect conshtient si cu sufletul si creierul la locul lor) si 60 de minute (caz tangentzial cu betzia, la propriu)...

nimic nu e mai extraordinar sa te manipulezi pe tine insuti...mai ales cand shtii ca altfel debordezi si s-ar putea sa distrugi punandu-i pe altii in situatii pe care nu si le doresc pt ca nu simt nimic pt tine...decat sa faci rau altora mai bine iti faci tie...e valabil de fiecare data cand tii cu adevarat la cineva, shtiind ca niciodata nu se va intampla asta daca s-ar inversa rolurile...nu e vorba de bunatate, e vorba de a lasa lucrurile sa mearga spre bine in loc sa fie prea condimentate de "ma simt prost fatza de tine pt ca nu simt la fel"....


pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
dragul meu...iubirile exista si tacute..nu numai neimpartasite! de regula...acestea si raman peste vreme! - grazie mirajului a ceea ce ar fi putut fi trait...si n-a apucat sa fie nici macar atins..pana la capat! Pastrez ideea ca iubire nedirijata este cea existenta in forma pura! Iubesti pur si simplu..fara a pretinde neaparat sa-ti si fie impartasit sentimentul! Iubesti , esti fascinat de ceea ce simti, te simti bine MUULT mai bine la adapostul nedeclararii! Esti tu cu tine DOAR in fata a ceea ce simti pentru cineva care chiar habar nu are sau poate banuieste doar ca nutresti "oareshce" sentimente fata de el! Nu m-as simti deloc "prost" in fata unei iubiri in care ma regasesc straina! Din contra...exista un respect pentru cel/cea care nutreste sentimentul nobil pentru persoana mea! In timp..cu putin noroc...cine stie!? Respectul se transforma in afectiune...si afectiunea intr-un sentiment profund stabil, placut, de stare de bine careia n-am gresit daca i-am spune iubire! Pana la urma..iubirea inseamna bunatate! In fata bunatatii nu ai cum sa ramai indiferent la nesfarsit! Asta cred! ...

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
CUM ITI DA PAPUCII UN BARBAT! 

De multe ori stam si ne intrebam: „Dar oare ce a vrut sa spuna cu asta?” De ce nu ma mai suna? Oare vrea sa imi dea papucii si eu nu inteleg? Ah, da, si tacerea e un raspuns.” Dar de ce trebuie sa fie asa? Eu una nu ma impac cu replica asta ieftina si de doi bani.

Domnilor, vrem raspunsuri, vrem explicatii si vrem motive. Doar suntem femei nu? Si despicam firul in 14 cu o constinciozitate de invidiat. Hmm si tacerea este un raspuns...Oare chiar asa o fi, sau pur si simplu este un gol complet in creierul lor, imbracat intr-o forma academica?

Barbatii, fiinte simple, nu doresc sa-si complice existenta. Copilasi imbracati in costume apretate, se joaca inca cu masinutele. Iar atunci cand masinuta se strica se duc la mecanic sa o repare. Asa procedeaza si atunci cand o relatie nu mai merge ca pe roate. Gasesc „mecanici” care ori o repara ori o duc la fiare vechi. Asta in cazul in care, atotstiutori cum ii stim noi, nu se apuca ei sa repare „placutele de frana” ale unei relatii aflate demult pe ultimul drum spre Remat.

Si pana la urma, cum trec barbatii printr-un proces de tasare a sentimentelor?

Nu esti tu, e numai vina mea


Da, cliseu ... dar cred ei, inca de actualitate. Ti se afiseaza cu un zambet total nevinovat, ochii clipocind intr-un ritm frenetic, buzele tuguiate intr-o forma ce te duce cu gandul la tablourile lui Picasso si o fraza bine cantarita, taraganata si suava: „Nu e vina ta iubito, e vina mea.”

Tu, cu ochii incetosati de lacrimi sincere, simtandu-te si mai prost decat inainte, incerci sa-l intelegi si o sclipire de liniste se aprinde in sufletul tau „ Nu sunt eu de vina, sunt in continuare perfecta in ochii lui. Poate prea perfecta, saracutul, e prea mult pentru el ”. Ar fi frumos daca ar fi asa.

De fapt tot ce incearca el sa iti spuna, intr-un mod delicat si finut, este ca nu mai are sens sa va mai vedeti, nu prea mai aveti ce imparti. E de apreciat totusi ca se poarta cuvincios si ca nu vrea sa iti raneasca sentimentele si mai mult decat a facut-o.

Binecuvantat fie cel ce a inventat sms-ul

Fie ca e sms, e-mail, messanger etc, aceste noi mijloace de comunicare reusesc sa scoata din impas creierul muncit al unui barbat. Daca deja iti clipoceste pliculetul pe ecran, gandeste-te doar atat, daca e prea las si fricos sa iti spuna in fata cum stau lucrurile, cum va reactiona cand ii vei spune ca veti avea un copil impreuna? Iti spun eu, nici sarurile nu-l vor mai scoate dintr-un lesin pe termen nedeterminat.

Si tacerea este un raspuns

Eee, asta este probabil cea mai clara dovada ca podoaba de langa tine nu are ce cauta nici macar in pomul tau de Craciun de anul trecut. Faptul ca nu iti spune nimic, te evita, se fastaceste, ofteaza intr-una este semn clar ca baiatul mai trebuie sa creasca pana sa ajunga razboinicul neinfricat ce se bate cu zmeii.

Nu are curaj, ii este teama si pur si simplu nu este in stare sa faca fata reactiilor tale ulterioare. Prefera sa taca si sa iti dea de inteles in felul acesta ca voi doi nu mai aveti ce cauta impreuna. Daca ai dat pana acum de un astfel de exponat, fugi, fugi manacand pamantul si nu te chinui blamandu-te si storcandu-ti creierul incercand sa intelegi cu ce ai gresit. Tu nu ai gresit cu nimic, decat poate prin simplu fapt ca ai acceptat sa fii cu o astfel de mimoza.

Direct, taie in carne vie

Pentru a intelege ca nu toti barbatii sunt construiti din aceleasi aluat si pentru a mai ridica putin moralul, avem si un tip de barbat care chiar merita aceasta denumire. Desi este dureros si stie ca o sa suferi, acest tip prefera sa iti spuna clar in fata care este problema pentru a te scuti pe tine de construirea multitudinilor de scenarii cu final deschis. Prin aplicarea acestei metode, da dovada de curaj, responsabilitate si barbatie. Nu se invarte in jurul cozii si prefera sa rupa pisica in doua stiind ca aceasta este cea mai buna solutie. Nimic nu ramane in ceata, totul este clar.
   


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
hmmm. uite cum ajungem iar la un post recent de-al lui unleashed. sa cantarim? oare nu are dreptate? mai ca nu este deosebire intre ce vrea o femeie si un barbat. sigur, exista mai putine sau mai multe variatiuni, dar in mare parte, toti ascundem aceleasi sentimente pana la urma, numai ca vedem prea mult din punctul de vedere al "taberei" din care facem parte. 

_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
unleashed
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 667

dr.white a scris:

dragul meu...iubirile exista si tacute..nu numai neimpartasite! de regula...acestea si raman peste vreme! - grazie mirajului a ceea ce ar fi putut fi trait...si n-a apucat sa fie nici macar atins..pana la capat! Pastrez ideea ca iubire nedirijata este cea existenta in forma pura! Iubesti pur si simplu..fara a pretinde neaparat sa-ti si fie impartasit sentimentul! Iubesti , esti fascinat de ceea ce simti, te simti bine MUULT mai bine la adapostul nedeclararii! Esti tu cu tine DOAR in fata a ceea ce simti pentru cineva care chiar habar nu are sau poate banuieste doar ca nutresti "oareshce" sentimente fata de el! Nu m-as simti deloc "prost" in fata unei iubiri in care ma regasesc straina! Din contra...exista un respect pentru cel/cea care nutreste sentimentul nobil pentru persoana mea! In timp..cu putin noroc...cine stie!? Respectul se transforma in afectiune...si afectiunea intr-un sentiment profund stabil, placut, de stare de bine careia n-am gresit daca i-am spune iubire! Pana la urma..iubirea inseamna bunatate! In fata bunatatii nu ai cum sa ramai indiferent la nesfarsit! Asta cred! ...



acorda-mi nishte randuri...

in primul rand o iubire tacuta nu doare atat de rau ca una neimpartasita...simplu: taci, iubeshti, dar daca spui poate sa iasa bine sau poate sa iasa rau...indecizia, lipsa de curaj sau neconformitatea nu dau iubirii nemarturisite o scuza sau un sens...e pur si simplu un lucru care se intampla in tine si chiar daca fiind iubire e destul de important, are acelasi rezultat ca oricare alta senzatie secret ascunsa in interior...de asemenea o iubire nemarturisita poate duce mai usor la depresie, la inrairea unui caracter si la negare...ma refer aici la oamenii care chiar pretuiesc acest sentiment...iubirea in secret e sinuciderea mesajului dat de acest sentiment...cand te doare capu poti sa spui, pe langa altele, ca prin asta iti dai seama ca-l ai...dar daca nu te doare asta nu inseamna ca eshti sigur ca eshti sanatos...la fel si cu iubirea nemarturisita: o tzii in tine, te motivezi sa mergi mai departe, dar oricand poti sa faci explozie...cea marturisita iti da ocazia sa vezi de la ce a plecat explozia (de fericire sau de durere)...

de aici incolo o sa te contrazic...nu poate nimeni sa spuna ca iubeshte dar ca nu are pretentia ca altii s-o simta, in special in forma reciproca...oricat de constient ai fi, tot pe undeva te roade ca n-ai cum sa impartasheshti, pt ca shtii ca asta e automat mai bine decat sa iubeshti si restul omenirii sa se mishte defazat...si oare cine nu-si vrea binele, mai ales daca shtie ca ar fi posibil?

si dincolo de toate acestea, restul e teorie...iar teoria deobiciei nu functzioneaza niciodata asa cum ai vrea...asa cum shtii ca teoria e un factor al pesimismului, al scepticismului, mai ales al precautiei (fricii) si uneori chiar un indice al depresiei...depinde de om...ideea e insa ca respectul se poate transforma in multe, dar de cele mai multe ori o iubire a unuia fatza de cineva ce nu impartasheshte acelasi sentiment nu duce mereu la respect...ba chiar foarte rar...orice lucru pe lumea asta care nu e dus la capat sau nu e compatibil, nu duce la un lucru pozitiv...in cel mai bun caz la ceva neutru si-o memorie si-un suflet mai bogate...nimic altceva...orice lucru neimpartashit convinge la a merge mai departe intr-un fel sau altul...iar asta inseamna devierea drumului...

o sa ma crezi cand o sa urashti si-o sa respecti in acelasi timp...(deci sper ca n-o sa ma crezi)... .........in clipa aia vei realiza ca domina sentimentele cu impact...intotdeauna dragostea dicteaza atunci cand o simti, asa cum si ura va domina daca p'asta o simti...nu degeaba se spune ca existand iubire restul vine de la sine...nu ti se spune insa si ce

in completare...o ba da! in fatza bunatatzii poate exista (cu succes) o indiferentza infinita...altfel n-ar mai exista oameni proshti si insensibili pe lumea asta


pus acum 16 ani
   
unleashed
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 667
probabil cea mai mare problema a zilelor noastre si poate nu doar a zilelor noastre e ca atunci cand barbatzii si femeile ar putea recunoashte ca toti sunt oameni, tzin neaparat sa se separe ca specie..si cand e nevoie sa se recunoasca faptul ca barbatzii si femeile au totusi nishte diferentze, se tzine neaparat sa fie bagatzi toti in aceeasi galeata...

omul nu poate sa-si refuze reflexul de a cantari...insa are capacitatea de a se controla, de a intreba cand nu shtie, de a sesiza cand ceva e evident, de a merge mai departe dar si de a alege cum o va face...pt ca din cauza asta ni s-a dat creier dezvoltat si pt asta ni l-am dezvoltat la randul nostru...ma indoiesc de faptul ca omenirea si-a dorit sa evolueze doar ca sa ajunga in alt sistem solar din cauza ca sunt sigur ca asta nu va aduce niciodata o satisfactie comparabila cu cea de a tzine in bratze persoana iubita sau cu un moment de reculegere in memoria cuiva pe care noi inshine il alegem ca fiind o personalitate si-un suflet mare...

aceasta separare intre modul cum sufera o femeie fatza de un barbat si modul cum simte o femeie in antiteza cu un barbat nu face decat sa ne indeparteze...se zice ca aceste texte ajuta pe un barbat sa inteleaga femeile...fals!...un barbat indragostit de o femeie nu numai ca n-o va intelege pe ea, dar va incepe sa nu se mai inteleaga pe sine...un barbat indragostit de o femeie va face mai multe gresheli si se va plasa de mai multe ori in penibil intr-o secunda decat ar face-o in mod normal intr-un an!...un barbat indragostit este mai expus de zeci de mii de ori erorilor fatale decat in mod normal...

diferentza doctore dintre un barbat indragostit si-o femeie indragostita e ca barbatul devine complet incompetent, complet dus cu pluta, complet bulversat in ratzional fara capacitatea de a ascunde aceste lucruri...orice ii va merge prost din momentul cand sufletul lui e dedicat unei femei si va face orice in sensul de a pastra legatura, fara a fi capabil de a nu se incurca in orice altceva care nu e legat de asta...in schimb exista un revers pe masura: desi voi puteti sa nu pareti penibile si luate de val, barbatul de langa voi nu are cum sa-si dea seama daca faceti un pas gresit, pt ca oricum e prea dus...si inca ceva: si voi sunteti la fel de duse cu pluta cand sunteti indragostite, dar pur si simplu va manifestatzi altfel...refuzati insa sa intelegeti (atat barbatii cat si femeile) ca de fapt functioneaza acelasi lucru la toti si ca sentimentul e acelasi, ca dorinta e aceeasi si ca lucrurile astea n-ar tb sa ne separe judecand ca ne manifestam diferit, ci sa ne uneasca judecand ca simtim acelasi lucru...

daca mereu o sa luam exemplele negative in prezentarea caracterelor, nici nu mai e nevoie sa fie expuse diferentzele dintre femei si barbati, pt ca din start e luat in calcul un factor care desparte...oricata teorie ar putea exista relativ la aceste parti negative si oricat de pregatit s-ar putea declara un om in fatza unei noi lovituri, daca e sa se intample se va intampla sigur si va da nashtere unei dureri la fel de mari

barbatzii idiotzi dar shmecheri au inventat complexele fatza de femei si discutziile tendentzioase si obscene la bar, reushind totodata sa inventeze parashutele si nesimtzitele...pt ca in loc sa le cultive si sa recunoasca faptul ca fara ele e cam greu, au ales sa-si bata joc....femeile idioate dar shmechere au inventat barfele si complexul legat de barbatzii obsedati sexual si porci, dar totodata au transformat asta dintr-un accident intr-o cultura si au fabricat pe banda rulanta din ce in ce mai multi porci si obsedati sexual...asta in loc sa recunoasca faptul ca tot ele sunt cele care tzipa cel mai tare dupa iubire si tandretze...

cu cat se vor inventa mai multe replici la lucrurile rele care se intampla, cu atat mintea oamenilor a fi tzinuta ocupata si deci indepartata de lucrurile bune care fac posibila teoria existentzei pamantene ce spune ca unii fara altzii nu se poate

Modificat de unleashed (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
unleashed
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 667
shtii cum arata doctore o femeie care ashteapta mai mult de la un barbat care o admira dar care devine incapabil sa arate pe loc mai mult? nerabdatoare si seaca...dura, cu un sictir cumplit care taie respiratzia si elanul...

shtii cum arata un barbat incapabil sa-si dea seama daca e indragostit sau pur si simplu indesat de admiratie? confuz, punand intrebari la care nu i se raspunde direct si la care shtie ca nu i se va raspunde direct...dar altceva nu poate...

shtii cum arata un barbat care admira sau e indragostit de o femeie mai deshteapta ca el? ca un idiot! nu poate raspunde nici macar la o intrebare elementara...shtii cum arata un barbat care admira o femeie inteligenta? capabil!...shtii cum arata un barbat indragostit de-o femeie inteligenta? ca un amnezic...

shtii cum arata un barbat care vede poza unei femei care nu intruneshte calitatzile fizice de gazela? ca un spectator la meci vazand pe un jucator luftand...shtii cum arata un barbat cand o intalneshte? stupefiat!...dar cum arata cand o doreshte? fricos!...

shtii cum arata o femeie nu neaparat frumoasa dar inteligenta? capabila sa se aranjeze fizic si sa manipuleze psihic...se poate abtzine? nu!...pt ca poate sa-si puna in valoare tot ce are mai bun!...cum arata o femeie frumoasa? lenesha si proasta!....cum arata o femeie proasta? una care intai se vede frumoasa si dupa aia isi pune alte probleme...cum arata o femeie deshteapta? cea care intai se intreaba ce-ar putea spune cuiva inainte de orice altceva...

cum arata o femeie dezamagita de comportamentul aparent distant al unui barbat? nemultzumita si gata sa renuntze...cum arata un barbat care sesizeaza comportamentul distant al unei femei? conshtient ca a greshit undeva

cum arata un barbat prea insistent? obsedat si care nu pretzuieshte nimic mai mult de 5 ore...cum arata o femeie prea insistenta? disperata si manipulata

cum arata un barbat pus pe treaba? motivat de o femeie!...cum arata un barbat care vrea sa iasa totul bine? calic!...cum arata un barbat care da prea mult? interesat...cum arata un barbat foarte sigur pe el? "imaginea costa"!...

cum arata o femeie care zice "fata" de 8 ori in 3 propozitii? inconshtienta!...cum arata o femeie care nu-i place un defect la un barbat? subliminala...cum arata o femeie sigura pe ea? shtie sigur ca il va face pe un barbat sa renuntze la un viciu!...cum arata o femeie care se culca cu prea multi barbatzi? in cautarea unei identitatzi pierdute...cum arata o femeie care face bancuri obscene? cuminte!...cum arata o femeie care nu shtie bancuri obscene? curva!...cum arata o femeie cand filtreaza? nesigura...cum arata o femeie care flirteaza? conshtienta!...cum arata o femeie petrecareatza? imprevizibila...cum arata o femeie linishtita? senzational!...cum arata o femeie descatushata? plictisitoare...cum arata o femeie cuminte? o comoara!...

cum arata un barbat descatushat? beat!...cum arata un barbat linishtit? insensibil...cum arata un barbat calm? prea controlat...cum arata un barbat petrecaretz? nesigur...cum arata un barbat care spune bancuri ieftine? in panica!...cum arata un barbat care spune bancuri potrivite? dornic

cum arata o femeie care transforma sugestia in obiciei? indragostita!...cum arata un barbat care e atent? indragostit!...cum arata o femeie care intarzie? cu intentzie!...cum arata un barbat care vine prea devreme? raspunde intentiei...

cum arata o femeie care cauta un barbat? curioasa!...cum arata un barbat care cauta o femeie? lovit de nevoi fizice...

cum arata un barbat indragostit? orice altceva in afara de barbat!...cum arata o femeie indragostita? gata de orice!...cum arata un barbat care iubeshte? implinit si totul ii merge bine chiar si atunci cand ii merge rau!...cum arata o femeie care iubeshte? implinita si capabila sa ii dea sentimentul barbatului de langa ea ca indiferent cat de rau ar fi, e bine!...

Modificat de unleashed (acum 16 ani)


pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
NU! spune-mi tu , te rog! multumesc! ..chiar astept cu mare interes postarea-ti viitoare ! :p

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
bine spus unleashed. punct ochit, punct lovit. 

_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
unleashed
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 667

dr.white a scris:

NU! spune-mi tu , te rog! multumesc! ..chiar astept cu mare interes postarea-ti viitoare ! :p


bineinteles ca shtiai.. ...si multe altele pe care eu nici macar nu mi le inchipui...si-am demonstrat iata ca desi lucrurile sunt cunoscute, nimic nu se schimba...


pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
mda ...o sa-ti raspund PE LARG! promit! 

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
O relatie de succes!!

Pana aici toate bune si frumoase, primele intalniri, saruturile furate, fluturasi in stomac, cunosti rutina! Dar va dura oare relatia asta? E adevarat ca nu exista 2 cupluri identice, dar sunt cateva modalitati care te pot ajuta sa iti dai seama daca esti pe drumul „ pt totdeauna” sau pe cel „pana luna viitoare”. Uite aici indicile pentru a afla daca relatia ta trece testul timpului cu brio.

Lasa timpul sa curga

Sa alegi numele pentru al treilea copil al vostru, de la a doua intalnire e foarte frumos...pentru visat, dar poate fi putin prematur pentru o relatie noua. Fii cu ochii la drum si aminteste-ti: sa incepi incet cursa inseamna sa nu iesi din ea inainte de a se termina.

Aveti amandoi aceeasi varsta (mentala)

Tu ai 35 si el 45? El are 25 si tu 38? Nu asta e problema, Demi Moore a daramat taburile in relatii. Intr-un cuplu, varsta este doar un numar: ceea ce conteaza de fapt este varsta mentala. Daca vrei sa aduci relatia ta in etapa „pt totdeauna” trebuie sa te gasesti la acelasi stadiu in viata ca si partenerul tau. Daca tu esti in apogeul carierei si esti gata sa cumperi o casa, in timp ce el inca mai sta cu parintii, sau daca tu inca mai citesti „Bravo” in timp ce el s-a apucat de literatura de specialitate, poti spune ca exista o discrepanta serioasa la nivelul valorilor voastre.

Toate relatiile lui trecute au fost de lunga durata

Daca iubitelul tau ii plac activitatiile de scurta durata, atunci asteapta-te ca si tu sa ai parte de acelasi tratament. Dar, daca relatiile lui trecute au fost unele serioase, de lunga durata, atunci poti sa fii sigura ca masculul tau proaspat achizitionat este mai serios decat Casanova.

Sexul este uimitor

Hai sa fim cinstiti: sexul este important in viata de cuplu. Stim cu totii ca sunt si alti factori care fac o relatie sanatoasa, dar sexul este un indiciu care trebuie luat in considerare. Arunca o privire mai atenta asupra activitatilor de sub cearsafuri si vezi cum merg treburile! Simti ca dezvolti o relatie intima si sincera sau mai degraba preferi sa citesti o carte printre cearsafuri?

Ati fost prieteni la inceput

Daca il stiai si il placeai deja, ca prieten, probabil ca ti-ai facut deja o idee despre caracterul lui si stii la ce sa te astepti pe viitor. Sansele sa fii surprinsa intr-un mod neplacut de-acum incolo, sunt cam reduse.

Ii cunosti planurile de viitor

Iubitul tau iti impartaseste planurile lui pe termen scurt, mediu sau lung? Daca o face, inseamna ca este serios si vrea sa faci si tu parte din viitorul lui. Acelasi lucru este valabil si pentru tine: daca ii impartasesti telurile si planurile tale, va stii la ce sa se astepte din relatia asta.

Amandoi cautati acelasi tip de relatie

Daca de la inceput, amandoi stiti ce cautati, aveti mai mari sanse sa si gasiti. O relatie la distanta, casatorie sau doar distractie? Asigura-te ca amandoi aveti aceeasi viziune despre aceasta relatie inainte de a incepe ceva serios.

Prietenii si familia lui te plac

Nu neglija importanta familiei si a prietenilor, iti pot spune multe despre barbatul de langa tine. Daca te intelegi bine cu ceilalti oameni din viata lui, relatia ta are sanse mai mari sa dureze.

Dragostea pluteste in aer

Puteam sa mai insir alte 99 de motive pentru care relatia ta este de durata sau nu, dar dragostea este cam cel mai important semn. Atata timp cat sunteti indragostiti, va iubiti la nebunie, relatia voastra o sa functioneze, in ciuda micilor neplaceri ale vietii de zi cu zi. Stii cum se zice, „unde dragoste nu e, nimic nu e”!




_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Iubire otravitoare

Cand ne indragostim viata noastra graviteaza in jurul persoanei iubite si pare ca nimic altceva nu mai exista in jur. Apoi, dupa ce trec momentele de "cunoastere" observi ca dragostea lui pentru tine a devenit din ce in ce mai posesiva. Sigur, nu poate sa nu-ti placa. Doar e  o dovada de iubire si in plus daca isi pierde tot timpul cu tine nu va avea timp sa te insele cu alta. Te-ai gandit la asta, nu?
Doar ca acest comportament  al lui ramane la fel si dupa ce  relatia voastra avanseaza. Si nu ti se mai pare la fel de nostim sa te sune din cinci in cinci minute sa te intebe unde esti sau de ce ai intarziat si sa trebuiasca sa-i explici pe larg cu cine ai fost si ce ai facut. Si sa nu mai spun ca explicatiile il multumesc doar pe moment. Nu va trece mult pana va incepe iar sa puna intrebari si sa-ti ceara explicatii, altele decat cele pe care le-a auzit deja desi sunt pentru aceleasi lucruri.

Unde se termina iubirea si incepe dependenta?

O astfel de tendinta de posesiune se naste din acel sentiment de inferioritate, care nu este altceva decat stima de sine scazuta. O persoana cu o slaba incredere de sine isi va dori sa se intareasca posedand parti din celalalt, iar pentru asta va cauta sa afle tot despre el si sa-i traiasca viata cu totul.

Gelozia isi are radacinile in sentimentul de frica, in complexele si nesigurantele noastre – frica de necunoscut si de schimbare, frica de pierdere a controlului sau a puterii intr-o relatie, frica de a nu fi abandonat, frica de a nu fi mai prejos de asteptarile partenerului etc.

Ea este o reflectare a propriei noastre nesigurante privind valoarea noastra, anxietatea care ne cuprinde la gandul ca nu suntem un partener bun si indoielile noastre cu privire la puterile noastre de seductie.

Se teme ca nu e demn de iubirea ta si ca il vei parasi asa ca incepe sa traiasca pentru tine in speranta ca daca iti va satisface toate dorintele nu il vei parasi niciodata. Semnele dezastrului apar chiar si acolo unde nu exista. Analizeaza tot ce se intampla si ce se poate intampla in lipsa lui. Se simte amenintat de alti barbati despre care crede ca-ti pot oferi mai multa siguranta sau implicare in timp ce lui ii lipseste increderea.

Va incepe sa se gandeasca la fiecare barbat din viata ta ca la un potential dusman chiar daca persoana respectiva nu reprezinta nimic pentru tine. Intrebatri de genul: "Il iubesti sau nu?", "Cine a facut prima miscare?", "Oare toata lumea in afara de mine stie deja de aceasta situatie?" sunt mereu in mintea lui.

Ce este de facut?

Sunt doua lucruri pe care le poti face: sa te chinui sa salvezi relatia sau sa iti salvezi ego-ul ranit. Gelozia nu poate fi eliminata total, insa poate fi controlata.

Daca hotarasti ca vrei sa ramai langa el si sa-l ajuti sa treaca peste asta, sunt cateva lucruri pe care le poti face:

1. Evita sa iei decizii in locul lui, chiar daca iti cere ajutorul

2. Nu ii sari in ajutor de cate ori este intr-un impas

3. Nu ii critica initiativele, chiar dava nu esti de acord cu ele

4. Nu il abandona pentru a-l invata sa se descurce singur

5. Nu il lasa sa-ti invadeze intimitatea.

Iubind foarte intens, e posibil sa uite ca vrei sa ai si o doza de independenta de timp pentru tine. Spune-i ca eviti sa imparti cu el unele preocupari pentru ca vrei doar a-ti pastrezi o parte din universul propriu. Poate ca nu va intelege de la inceput, dar merita sa incerci.

(Ana Maria Vasilescu )




_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Frumusete exotica, misterioasa... o fiinta plina de farmec, o curtezana al carei non-conformism atrage barbatii, ii seduce, ii supune! Aceasta este amanta. Adorata, asezata pe un piedestal, alintata si chiar iubita, amanta este, cu toate acestea, mereu singura.

Vacante pe furis, vizite secrete, iesiri discrete... Si totusi, in ochii barbatilor, este mai gratioasa si mai eleganta decat sotia, mai atenta si mai amuzanta decat iubita.

Care este secretul amantelor? De ce sunt ele mai sofisticate si mai placute? Sau, mai bine spus... de ce ajung barbatii insurati (sau cei angajati intr-o relatie serioasa) sa insele? Varietatea, dorinta de nou (nu neaparat de ceva mai bun) sunt principalele motive. "Cealalta" nu este neaparta mai desteapta, mai tandra, mai sufletista...ci este, pur si simplu, altcineva.

Poate ca esti intr-o astfel de postura. Te-ai indragostit nebuneste de un barbat insurat (fie coleg de serviciu, prieten de familie, instructor de fitness etc ), ati dat glas sentimentelor. Intre voi este o iubire adevarata, lipsita de materialism ori de atractie pur fizica. Esti intr-o mare dilema, nu mai stii ce simti pentru sotul tau si nici cum vei proceda. Amanta ori sotie? Sau amandoua...?

Sotie...

In cazul in care esti sotie, ai avantajul ca esti mereu aproape de sotul tau, il sprijini in situatii dificile, va bucurati impreuna de reusite, imparti cu el amintiri, esti recunoscuta si respectata ca partenera legitima.

Insa cine nu s-a confruntat cu monotonia intr-o relatie? Indragostitul adorabil, romantic de odata se transforma treptat intr-un barbat morocanos, mai putin atent si sensibil la nevoile tale. Simti ca ti se strange inima cand iti dai seama ca buchetele de flori si declaratiile de dragoste se raresc pe z ce trece, ca el este distant, pe cand tu ai ramas la fel de nerabdatoare sa-l vezi, sa va alintati, sa va iubiti...

In plus, tu esti aceea care ii gateste, ii spala, care face curat, iar el nu este atat de recunascutor cum ai vrea tu.

Nu observa ca ai o coafura noua, o bluza provocatoare, sau o fusta sexy, pentur ca tu esti sotia.

Si cel mai grav...este posibil ca dupa un timp sa te insele cu alta.

...sau amanta?

Esti amanta? Poate ca esti fericita in anumite privinte. Nu ai nicio obligatie fata de el, nu trebuie sa-ti sacrifici libertatea pentur el, nu-l cunosti foarte bine, si de aceea nu trebuie sa-i suporti defectele. Relatia voastra este mereu vie, nu incetati sa va provocati, sa va traiti intens viata! Viata voastra intima este condimentata, variata, intensa, tocmai pentru ca nu aveti siguranta unei relatii, nu traiti cu ideea preconceputa ca "omul de langa mine va fi mereu aici; avem timp o viata pentru relatia noastra... "

Sau... pur si simplu, redescoperi dragostea care alaturi de sotul tau  - in cazul in care esti maritata - s-a stins. Si nu este exclus sa renuntati la vechile relatii pentru a va construi o viata frumoasa impreuna, poate chiar pentru a va casatori.

Exista, insa, si dezavantaje. Adevarul este ca esti singura... el se intoarce la sotie, chiar si pentru jumatate de zi. In plus, risti sa te indragostesti de el si sa-ti franga inima, sa-l astepti zadarnic sa-si paraseasca sotia pentru tine sau sa te gandesti ca in viata lui nu ai fost decat o aventura.

Iubesti sincer, neconditionat, cu toata inima, dar ai avut nesansa sa te indragostesti de un barbat insurat si deodata ti s-a pus eticheta trista de... amanta. Nu te autocondamna, nu-ti refuza momentele adevarate de fericire, dar cu siguranta va trebui sa faci sacrificii. De tine depinde fericirea ta!




_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Prima aniversare - de neuitat!

Sarbatorirea primei voastre aniversari poate consolida relatia si va poate aduce dragoste nemasurata. Sunt nenumarate feluri in care poti face ca aceasta zi deosebita sa devina una de neuitat.

Faptul ca sarbatoriti impreuna acesta minunata zi, ca va bucurati de experientele traite si ca va planificati viitorul, face ca increderea dintre voi sa creasca, iar afectiunea sa fie mai mare cu fiece clipa.

Inca ceva! Prima aniversare este cea mai importanta. Dupa un an impreuna, este timpul sa va bucurati mai mult ca niciodata de tot ce ati construit frumos si sincer.

1. O cina romantica, acasa la tine sau la el este o idee minunata. Puteti discuta despre anisorul vostru, puteti face planuri impreuna. Aduceti-va aminte de stangaciile de inceput. Impresioneaza-l cu un dar semnificativ, nu neaparata scump: o piatra din parcul unde v-ati sarutat prima oara, o poza cu voi de dinainte sa fiti un cuplu (daca aveti). Ideea este sa fie un mic dar de suflet, care sa-l surprinda.

2. Un mic gratar cu prietenii...de ce nu? Impartasiti dragostea si entuziasmul vostru cu cei dragi.

3. Planuiti o escapada romantica, o excursie prin care sa va bucurati unul de altul, in care sa fiti doar voi doi, pe malul marii, ori la  munte. Natura este un cadru de vis pentru povestea voastra de dragoste. Va veti simti liberi, linistiti, singurei.

4. Daca o excursie este prea scumpa pentru buzunarele voastre, alege un cadou frumos pentru iubitul tau, ceva ce stii ca-i place foarte mult: o camasa, un tricou, un ceas etc.

5.Petreceti-va ziua jucandu-va! Adu-i partenerului tau micul dejun la pat, alaturi de cafeaua aburinda; gatiti impreuna desertul preferat, vedeti filmul care va place, uitati-va la pozele de cand erati bebelusi sau scolari.

Primul an din viata voastra este unul important pentru relatie. Acum descoperi farmecul partenerului, acum traiti cele mai frumoase experiente, acum sunteti dispusi cel mai mult sa va luptati pentru relatia voastra. Bucurati-va de primul an din viata voastra, sau amintiti-va cu bucurie de acea perioada.

Tu cum ai sarbatorit prima aniversare? Sau cum planuiesti sa o sarbatoresti?

(Adelina Titire )



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 15 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Inceputul unei relatii este, de obicei, numai lapte si miere. Seri romantice, iesiri cu prietenii, nopti albe in cluburi...nimic nu pare sa nu afecteze relatia indragostitilor.


Cu timpul, insa, intervin probleme specifice relatiei de cuplui, iar micile certuri din cauza banilor apar inevitabil. Depinde de tine si de partenerul tau cat ii permiteti "intrusului" sa va afecteze relatia.

Sa-l las sa-mi acopere micile cheltuieli, sau sa platesc singura? Problema se complica daca locuiti impreuna: sa punem banii la comun? Cine cheltuieste mai mult pe cele necesare casei? Cine risipeste mai mult? De ce el trimite lunar parintilor bani?... De aici se pot naste tensiuni care sa afecteze viata de cuplu.

Nu trebuie sa te gandesti ca relatia este in deriva din cauza acestor probleme. Mai bine incearca sa readuci, alaturi de iubitul tau, echilibrul in relatia de cuplu.

Stabiliti scopuri clare pentru cheltuirea bugetului. Acest lucru va va ajuta sa parcurgeti pasi exacti in tot ceea ce faceti, fara sa depasiti cheltuielile planificate.

Impartiti-va cheltuielile lunare: achizitionarea produselor pentru casa trebuie facuta de ambii parteneri.

Comparati-va obiectivele! Trebuie sa intelegeti ca uneori este nevoie de compromisuri pentru a obtine beneficii comune. Nu ezitati sa le faceti!

Stabiliti-va prioritati! Fiti realisti si puneti pe primul plan cheltuielile in scopuri importante.

Banii pot fi un factor perturbator al relatiei, daca lipseste increderea in partener. Insa, cu maturitate si atitudine realista, veti reusi sa minimalizati rolul banilor in relatia voastra. Fiti o echipa! Nu lasati parintii, ori prietenii sa va gestioneze cheltuielile sau sa va influenteze in alegeri. Multe conflicte se nasc din cauza implicarii parintilor in problemele de cuplu.

Tu ce probleme legate de bani ai avut in relatia de cuplu?



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 15 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
10 trucuri pentru o relatie perfecta

1. Sa ai propria viata. Fetelor, asta inseamna sa aveti grija de voi, sa acordati mare atentie stilului personal si sa gasiti timp pe care sa-l petreceti alaturi de cei dragi. Sa va bucurati de micile placeri ale vietii, cum ar fi plimbarile prin parc intr-o zi insorita, sau un desert delicios. Cu alte cuvinte, nu-l astepti pe "Fat-Frumos" pentru a-ti trai viata, te bucuri de ea in fiecare clipa.

2. Nu faci niciodata primul pas. Desi aceasta idee a fost dezbatuta pana la epuizare, nici pana azi nu s-a ajuns la un consens. Totusi este recomandat ca o femeie sa nu urmareasca niciodata un barbat, ea trebuie sa fie curtata pentru a afla cat de interesat este el de ea. Si pentru a nu exista dubii in privinta relatiei, cel mai bine e ca el sa initieze intalnirile, cel putin la inceput.

3. Fii sexy, fara sa fii vulgara. La primele iesiri in oras, abtine-te sa faci orice comentariu cu tenta sexuala. Tine minte ca subtilitatea spune mai mult. Nu exagera cu atingerile si limiteaza-te doar la zone neutre, ca genunchiul sau incheietura mainii. Cand relatia devine mai serioasa, este ok sa iti afisezi afectiunea fata de partener in public.

4. Asteapta sa faci sex. Primul contact sexual este un pas important in orice relatie. Femeile nu realizeaza cat de mult se schimba dinamica unei relatii, dupa o seara fierbinte. In timpul unei partide de sex, femeile secreta un hormon numiy oxytocin, care le face sa fie mult mai dragastoase si atente cu partenerii lor. Barbatii se sperie cand vad ca partenera exagereaza cu atentiile si vad relatia mult mai "fastuoasa" decat e in realitate. Sfatul specialistului: asteapta cel ptuin o luna inainte de a te arunca in pat alaturi de noul tau iubit.

5. Gesturile mici conteaza. Nu e nevoie sa faci gesturi exagerate. Este mult mai frumos sa-l surprinzi din cand in cand cu cate "o mica atentie" prin care sa-i arati cat de mult inseamna pentru tine. Si el ar trebui sa faca acelasi lucru pentru tine.

6. Fii cea mai buna prietena a lui. Da-i sfaturi in legatura cu job-ul, razi la glumele lui si ajuta-l sa iasa in evidenta cand este cazul. Si reciproca este valabila.

7. Nu-l agasa. E un lucru important in orice relatie. Barbatii urasc sa fie pusi sub presiune. Abtine-te sa-l suni din ora in ora si sa-i trimiti zeci de e-mailuri intr-o zi. Nu-l face sa se sperie si nu incearca sa eviti pronuntarea cuvantului "Casatorie".

8. Nu te lasa "calcata in picioare". Nici o femeie nu va accepta sa fie tratata intr-o maniera nepotrivita.iar barbatii respecta genul acesta de femei. El realizeaza ca pentru fiecare lucru facut grsit, exista o pedeapsa si de aceea te va respecta mult mai mult si va incerca pe cat posibil sa nu greseasca. Evita cu orice pret barbatii insurati si pe cei care isi abuzeaza iubitele.

9. Femeia buna, atrage barbatul bun. Asta inseamna sa cauti pe cineva pe care te poti baza si care este sincer. Cand promite ceva, este esential sa se tina de cuvant. "Cavalerismul" nu este mort, trebuie doar sa-l cauti.

10. Dragostea este peste toate. Cum poti sa-ti dai seama ca ai relatia perfecta? Fluturasii din stomac sunt de ajuns sa-ti dai seama? Unele femei pur si simplu au un moment in care realizeaza, instinctual, ca au cunoscut marea dragoste si din acel moment nimic nu e mai important decat relatia care le face fericite.



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 15 ani
   
unleashed
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 667
comentarii 

1. afla daca el accepta asta..daca nu, nu e ok...e un test care foarte multi il pica...

2. nedeacord...primul pas nu e un calcul matematic...il face cine e mai indraznet in fata cui crede ca merita gestul si n-are legatura de ce sex e persoana respectiva...are legatura cu altele...in viitorul nu foarte departat, daca s-ar aplica principiul expus in postarea de mai sus, foarte multe femei vor avea o viata sociala si chiar sexuala excelenta, dar o dragoste kanci...de fapt nu e vorba de primul pas, nu asta face diferenta, ci initiativa...si o femeie care se lasa in plasa asteptarii de a lua (si) ea initiativa tinde sa nu dea incredere ca-si doreste, ci mai degraba se joaca de dragul jocului...un barbat se va lasa cucerit si starnit de ideea de joc de dragul jocului daca intr-adevar i s-a pus pata pe tipa respectiva, dar nici in conditiile astea nu va rabda prea mult...

3. vulgaritatea nu da bine niciodata...erotismul unei femei poate fi prezent in doze halucinante si multi barbati pot fi efectiv ametiti ca animalele fara expuneri cu tente dure...un erotism agresiv prin prezentare e diferit de erotismul cu tenta vulgara...prin erotismul vulgar se pot selecta doar animalele pt care sexul si relatia inseamna o legatura necesara si tehnic scarboasa intre 2 animale aflate la vremea nevoilor ce nu le pot controla...

4. femeile separa mult mai bine aventurile de relatii...ca aspect exterior manifestarile sunt similare, ba chiar cu avantaj de partea aventurilor daca in relatie nu exista suficienta comunicare si deschidere...a astepta sau nu tine strict de omul langa care stai si mai putin de principii...unii se descopera mai repede, altii mai incet...mai important e cum o fac, nu cand o fac...

5. atentia, spontaneitatea, umorul si varietatea niciodata nu dau gres, unless e una proasta...pt cele care simt nevoia sa fie cucerite ca la carte, se pot studia diverse tehnici care functioneaza dezamagitor de mult...e greu ca cineva sa te aprecieze pt ceea ce esti, pt acea atitudine de "fii tu insuti", neprogramata, dar pt o relatie care chiar se vrea relatie asta e cea mai eficienta cale posibila...pasiunea si mai ales dragostea pot face sa accepti o persoana care poseda chiar si lucruri care pana atunci nu le-ai fi acceptat la altii in orice alte conditii date...

6. dragostea adevarata implica prietenia...nu adaugi prietenia ca un condiment la relatie...ea face parte din compozitie...daca nu e asa, atunci e de discutat, de pus intrebari...

7. agaseaza-l! daca shtii cum, shtii in ce moment pana unde poate fi intinsa coarda...sms-urile din minut in minut sau alte manifestari de genul asta nu-s comune dragostei, ci obsesiei, dorintei de control, paranoia...asa cunosti limitele unui barbat...daca barbatul nu accepta provocarea, atunci nu concepe relatia ca pe una serioasa sau chiar nu iubeste...un barbat care e indragostit, care iubeste, va accepta provocarile, va sti si sa reactioneze si sa si discute in functie de cat de mare a fost provocarea...adjectivele dure, cu dublu inteles, testeaza cel mai bine cu cine ai de-a face cu adevarat...

8. a se evita violenta...a se starni agresivitatea in sensul pozitiv...daca o femeie nu face diferenta intre astea doua, nu merita un barbat care sa faca diferenta intre astea doua...invers e la fel de valabil...

9. cavalerismul se poate starni...in general, neimplicati in relatie, barbatii nu-s cavaleri, indiferent cum o dai...nu inseamna ca-s toti porci si brusc indragostiti se transforma...inseamna ca unii care sunt cavaleri cand nu sunt intr-o relatie au o problema de raport cu oamenii in general...nu acuz cavalerismul in afara relatiei drept un factor negativ, doar spun ca o femeie nu o cuceresti fiind cavaler, ci scotzand pe gura in mod natural ceea ce ei altfel i s-ar parea putin exagerat, dar totodata intrigant...in relatie, un barbat care vrea sa-si conserve situatia se va simti obligat sa fie si cavaler...cu atat mai putin de inteles femeile care accepta barbati care nu se poarta cu ele si ca femei, nu doar ca posesie...

10. unele.........


pus acum 15 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
..."Noi traim unii cu altii, dar nu stim ce inseamna sa traiesti in cuplu. Putem trai ani de zile impreuna fara sa aflam acest lucru. Priviti prtetutindeni in lume: oamenii traiesc impreuna, nimeni nu traieste singur: sotii cu sotiile, sotiile cu sotii, parintii cu copiii, parintii cu prietenii. Toti traiesc alaturi de alti oameni. Voata nu exista decat in asociere, dar stiti voi ce inseamna asocierea?

Traiesti alaturi de o sotie timp de 40 de ani si poate ca nu ai trait impreuna cu ea nici macar o singura clipa. Chiar si cand faci dragoste cu ea te gandesti la alte lucruri. Nu esti prezent,. iar dragostea devine un act mecanic.

Am auzit ca odata Mulla Nasruddin s-a dus la un film cu sotia. Erau casatoriti de cel putin 20 de ani. Filmul la care s-au dus era un film de dragoste. La plecare, sotia i-a spus lui Mulla: "Nasruddin, tu nu faci niciodata dragoste cu mine asa cum au facut actorii aceia. De ce?"

Nasruddin i-a raspuns: "Esti nebuna? Stii cu cat sunt platiti sa faca asemenea lucruri?"

Oamenii traiesc alaturi unii de altii, dar nu se iubesc. Voi nu iubiti decat atunci cand puteti obtine anumite beneficii de pe urma iubirii voastre. Cum poti iubi pe cineva daca astepti sa obtii ceva de pe urma lui? Iubirea a devenit o marfa. Ea nu mai este o relatie, o tovarasie, o celebrare. Voi nu sunteti fericiti atunci cand sunteti alaturi de celalalt; cel mult va tolerati.

Sotia lui Mulla Nasruddin se afla pe patul de moarte. Doctorul i-a spus lui Mulla: "Nasruddin, trebuie sa fiu sincer cu tine; in asemenea clipe, cel mai bine este sa fi sincer. Sotia ta nu mai poate fi salvata. Boala a avansat prea mult, asa ca trebuie sa fi pregatit. Incearca sa nu suferi, accepta fatalitatea. Acesta este destinul tau. Sotia ta va muri."

Nasruddin a raspuns: "Nu-ti fa probleme. Daca am suferit alaturi de ea atatia ani, mai pot indura cateva ore!"

Cel mult, noi ne toleram unii pe altii. Iar atunci cand gandesti in termeniu de toleranta, viata impreuna devine suferinta. Asa se explica de ce spunea Jean-Paul Sartre, ca celalalt inseamna iadul... caci alaturi de el nu faci decat sa suferi, esti dominat. Celalalt iti face probleme, iar tu iti pierzi libertatea si fericirea. Viata in cuplu devine o rutina, ceva ce trebuie tolerat. Daca va toerati reciproc, cum ati putea cunoaste frumusetea vietii in cuplu? Este imposibil.

Voi nu stiti ce inseamna casnicia, caci acest cuvant inseamna celebrarea vietii in cuplu. Ea nu se reduce la un certificat. Nici un oficiu de la primarie nu va poate darui o casnicie, nici un preot nu va poate face acest dar. Casnicia inseamna o revolutie uriasa in planul fiintei, o imensa transformare a modului de viata, care nu se poate petrece decat daca ajungeti sa celebrati statul impreuna, daca celalalt nu mai e pur si simplu celalalt, daca dumneavoastra nu mai sunteti pur si simplu dumneavoastra. Cei doi nu mai sunt doi, intre ei a aparut o punte, au devenit unul, dintr-o anumita perspectiva. Din punct de vedere fizic raman doi, dar in ceea ce priveste fiinta lor interioara, au devenit unul. Poate ca sunt cei doi poli ai existentei, dar existenta lor este una singura. A aparut o punte.

Foarte rar se intampla sa dai de o casnicie adevarata. Oamenii traiesc impreuna pentru ca nu pot trai singuri. Retineti: pentru ca nu pot trai singuri, acesta este unicul motiv pentru care traiesc impreuna. Sa traiesti singur nu este deloc confortabil, cheltuiesti mai multi bani, este dificil. De aceea traiesc oamenii impreuna. Motivatiile lor sunt in totalitate negative.

Un barbat urma sa se casatoreasca, iar cineva l-a intrebat: "Ai fost intotdeauna impotriva casatoriei? Cum se face ca ti-ai schimbat parerea?"

Omul a raspuns: "Se apropie iarna si se pare ca va fi una foarte friguroasa. Costurile cu incalzirea ma depasesc, iar o nevasta mi se pare mai ieftina."

Aceasta este logica. Traiti unul cu altii deoarece este mai confortabil, mai convenabil, mai ieftin. Sa traiesti singur este intr-adevar dificil: o nevasta iti poate aduce atat de multe lucruri. Iti poate face menajul, iti poate gati, poate fi o slujitoare, o ingrijitoare - atat de multe lucruri. Ea reprezinta cea mai ieftina mana de lucru din lume. Face atatea lucruri fara sa fie platita deloc. Totul este doar o forma de exploatare.

Casnicia este o forma de exploatare, nu un act de comuniune. De aceea, ea nu conduce in mod normal la fericire. Nu are cum. Cum s-ar putea naste floarea necatarului din radacinile exploatarii?

Mai exista si asa-zisii vostri sfinti, care afirma ca voi sunteti nefericiti deoarece traiti in familie, deoarece traiti in lumea exterioara. Ei spun: "Renuntati la toate, parasiti totul!". Logica lor pare sa fie justa, dar nu pentru ca este intr-adevar justa, ci pentru ca voi nu ati cunoscut comuniunea. Daca ati fi cunoscut fericirea prin comuniune, i-ati fi luat pe toti in ras. Cine a cunoscut fericirea prin comuniune, L-a cunoscut pe Dumnezeu; cine a cunoscut adevarata casnicie, L-a cunscut pe Dumnezeu, caci iubirea este cea mai directa cale catre acesta.

Voi nu cunoasteti insa comuniunea si traiti impreuna fara a sti ce inseamna acest lucru; traiti in acest fel timp de 70-80 de ani, fara a sti ce este viata. Rataciti fara a prinde radacini in solul fertil al vietii. Treceti de la un moment la altul fara sa savurati vreunul. Aceasta stiinta de a trai viata nu vi se daruieste la nastere; ea nu este ereditara.

Viata apare o data cu nasterea, dar intelepciunea, experienta, extazul - acestea trebuie sa fie invatate. De aceea insist eu atat de mult pe meditatie. Savoarea vietii trebuie invatata, trebuie sa cresteti, sa va maturizati pentru a o putea trai.

Viata nu poate fi cunoscuta decat la maturitate. Dar voi traiti si muriti ca niste copii. Nu cresteti niciodata. Nu ajungeti la maturitate.

Ce este maturitatea? A fi copt din punct de vedere sexual nu inseamna a fi matur. Intrebati-i pe psihologi: acestia afirma ca varsta mentala medie a adultului ramane pe la 13-14 ani. Corpul fizic creste, dar mintea isi opreste cresterea pe la varsta de 13-14 ani. Nu-i de mirare ca va comportati atat de prosteste, ca viata voastra este doar un lung sir de nazbatii! O minte care nu a crescut nu poate face decat prostii.

O minte imatura va arunca intotdeauna responsabilitatea pe ceilalti. Va simtiti nefericiti si sunteti convinsi ca sunteti asa din cauza ca cei alaturi de care traiti va fac viata un iad. "Celalalt este iadul". Dupa parerea mea, aceasta aformatie a lui Sartre este foarte imatura. Pentru un om matur celalalt poate deveni la fel de bine si Raiul. De fapt, el este ceea ce sunteti deja voi,caci el nu este decat oglinda in care va priviti.

Cand spun maturitate, ma refer la o anumita integritate interioara. Aceasta nu va aparea decat atunci cand veti inceta sa-i mai faceti pe altii responsabili pentru suferintele voastre, cand veti incepe sa intelegeti ca voi sunteti singurii responsabili pentru ele. Acesta este primul pas catre maturitate: eu sunt responsabil. Orice s-ar intampla, eu sunt vinovat.

Daca va simtiti trist, puneti-va intrebarea: "a cui este vina?" Daca acceptati ca este vina voastra, mai devreme sau mai tarziu vati inceta sa faceti foarte multe lucruri pe care le faceti la ora actuala. In fond, aceasta este esenta stravechii teorii a karma-ei. Voi sunteti singurii responsabili. Incetati sa mai spuneti ca societatea este responsabila, ca parintii vostri sunt de vina, ca situatia economica v-a adus in aceasta stare; nu mai aruncati responsabilitatea asupra altora. Voi sunteti singurii responsabili.

La inceput, vi se va parea o povara, caci acum nu veti mai putea arunca vina pe altcineva. Dar trebuie sa v-o asumati...

Cineva l-a intrebat pe Mulla Nasroddin: "De ce esti atat de trist?"

Mulla a raspuns: "Sotia mea a insistat sa nu mai joc carti si alte jocuri de noroc, sa nu mai fumez si sa nu mai beau. Am renuntat la toate aceste lucruri."

Omul a spus: "Sotia ta trebuie sa fie foarte fericita acum".

Nasruddin: "Tocmai asta e problema. Acum nu mai are de ce sa se planga asa ca este foarte nefericita. Incepe sa vorbeasca, dar nu are de ce sa se planga. Acum nu ma mai poate face responsabil pe mine pentru nefericirea ei. Credeam ca daca o sa renunt la toate aceste luycruri o voi vedea mai fericita, dar a devenit mai nefericita ca oricand. "

Daca ati continua sa aruncati responsabilitatea asupra altora si toti ar face ceea ce le spuneti sa faca, mai devreme sau mai tarziu v-ati sinucide. In cele din urma, nu ati mai avea asupra cui sa aruncati vina.

De aceea, este bine sa va pastrati cateva greseli; Asta ii ajuta pe ceilalti sa fie fericiti. Daca ar exista un sot perfect pe lume, sotia lui l-ar parasi. Cum poti domina un sot perfect? De aceea, chiar daca nu doriti acest lucru, faceti cateva greseli pentru ca sotia dumneavoastra sa va poata domina si astfel sa fie fericita!

Daca exista undeva un sot perfect sigura solutie este divortul. Gasiti un barbat perfect si veti fi automat impotriva lui, caci nu-l mai puteti condamna, nu-i mai puteti atribui nici o gresala. Mintile noastra adora sa arunce responsabilitatea asupra celorlalti, sa se planga, caci in acest fel se simt bine, intrucat nu se mai simt responsabili. Aceasta eliberare este insa foarte costisitoare. Ea nu este reala, dimpotriva, povara devine din ce in ce mai mare, dar voi nu va dati seama.

Oamenii traiesc cate 70 de ani, vieti la rand, fara sa stie ce este viata. Ei nu ajung la maturitate, nu se integreaza, nu sunt centrati. Ei nu traiesc decat la periferie.

Daca periferia voastra se intalneste cu periferia altora, ciocnirile sunt inevitabile. Pe de alta parte, daca sunteti tot timpul preocupati de greselile altora, nu puteti trai decat la periferie. Daca veti realiza ca "Eu sunt singurul responsabil pentru existenta mea. Orice s-ar intampla, eu sunt cauza care a generat acest lucru.", atunci constiinta voastra trece brusc de la periferie in centru. Abia acum incepeti sa deveniti centrul existentei voastre.

De acum inainte veti putea face foarte multe lucruri. Daca nu va place ceva, puteti renunta la el; daca va place altceva, il puteti adopta. Daca vi se pare ceva adevarat, il puteti urma; daca simtiti ca nu este adevarat, puteti sa-l evitati, caci acum sunteti centrat si inradacinat in sine...."

(Farmacie pentru suflet -Osho)




_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 15 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Nu de putine ori in viata se intampla sa treci prin momente grele. Un deces in familie, un accident nefericit, o problema grava la birou sau lipsa banilor. De cele mai multe ori, eceste evenimente te intristeaza si te face sa te inchizi in tine.

Daca iubitul tau a trecut prin asa ceva si observi ca nu mai este ca inainte, incearca sa-i distragi atentia inveselindu-l. Spune o gluma, incearca sa faci tot felul de chestii amuzante. E imposibil sa nu schiteze un zambet macar!

Daca este o problema de ordin sentimental, daca a aflat de imbolnavirea unei persoane apropiate sau s-a intamplat ceva mai grav decat asta, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-l asiguri ca vei fi intotdeauna alaturi de el. Arata-i ca ii impartasesti durerea, dar fa-l sa inteleaga ca viata trebuie sa mearga mai departe.

Suferinta are si ea rolul ei, dar tu ar trebui sa-l ajuti sa o depaseasca inainte de a intra intr-o depresie.

Incearca sa fii langa el, in aceasta perioada delicata. Fa-l sa vada ca iti pasa si acest lucru va va apropia si mai mult. Noaptea tine-l strans in brate si inainte sa adoarma spune-i ca-l iubesti. Nici nu iti imaginezi cat de mult conteaza!

Daca este o problema care se poate rezolva, da-i sperante si ajuta-l! Doar stii cum se spune: "Unde-s doi, puterea creste!"

In momente dificile, invata sa fii alaturi de el. Este un pas inainte pentru amandoi! Isi va da seama de dragostea care i-o porti si te va pretui pe zi ce trece mai mult.

(Constantinescu Ana-Costina)



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 15 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
In ziua de azi, oriunde intorci capul vezi doar lucruri cu tenta sexuala. Se pune accentul tot mai mult pe viata sexuala, cum sa o imbunatatim, cum sa o reanimam, cum sa o intretinem etc.

Dispare factorul uman si apare tot mai des cel “tehnic”. Se uita ca, in primul rand, sexul are loc intre doi oameni care sunt atrasi unul de celalalt si ca in forma lui ideala, cei doi se iubesc. Asa apar relatiile, bazate pe sex, iubire sau ambele. Astfel relatiile prind contur, dar pot ele supravietui fara sex? Chiar e posibil in ziua de azi sa mai existe cupluri extrem de fericite, dar care au strict o relatie platonica?

Chiar e posibil sa ajungi la un punct in viata ta in care sa viata sexuala sa treaca pe un plan secund, pe un loc care il ocupa acum, de exemplu, sortarea hainelor pentru spalat in functie de culoare? Te-ai gandit vreodata ce se intampla in viata sexuala a cuplurilor peste care au trecut mai multe primaveri decat ai tu? In cazul lor de ce nu mai conteaza atat de mult, sau chiar deloc, partidele pasionale de amor? Nu e vorba doar de varsta care ii impiedica sa se exprime trupeste la fel cum o faceau in tinerete.
Sentimentul de dorinta sexuala e inlocuit de un altul.
Cand doi oameni sunt alaturi unul de celalalt atat fizic cat si spiritual, intre ei se formeaza o legatura care e greu de inteles de cei de dinafara. In unele cazuri alchimia esta atat de puternica, incat cei doi sunt sortiti sa fie impreuna si isi dau seama de lucrul acesta dupa foarte putin timp. Nu au nevoie de ani intregi pentru a-si face curaj sa se casatoreasca, nu – pur si simplu fac ce simt. Pentru ei sexul vine ca o forma suprema de exprimare a iubirii pe care si-o poarta sau ca o refulare a energiei care ia nastere intre ei, nu ca o pornire animalica greu de infranat.

Cel mai simplu exemplu e cel al parintilor sau al bunicilor tai, crezi ca ti-i poti imagina sa se desparta la o varsta inaintata, doar pentru ca nu mai fac sex ca inainte? Cu siguranta nu! Ar fi amuzat de vazut ce motiv aleg sa bifeze in cererea de divort: "inompatibilitate sexuala". Intr-o relatie peste care timpul a trecut si i-a incercat in masura egala pe ambii parteneri, s-a instalat deja sentimentul de dragoste neconditionata si de iubire profunda. Doar gandul ca ai langa tine pe cineva care te iubeste si te va iubi si cand vei purta o proteza dentara, te face mai entuziasta decat cel intens orgasm din viata ta. Acestea este cazul fericit catre care tindem toti si visam cu ochii deschisi la o iubire ca-n povesti.

Emotie sau placere?

Psihologia spune ca cea mai periculoasa inventie a oamenilor sunt relatiile. Relatiile il schimba pe om, il domina si il maturizeaza. Nu intotdeauna intr-un sens bun. Atunci de ce ne dorim toate, in secret sau strigand in gura mare, sa avem pe cineva caruia sa-I spunem "Noapte buna", "Buna dimineata" si "Te iubesc" sau pur si simplu sa-l tinem de mana fara niciun motiv? In clipele de care iti aduci aminte cu cea mai mare placere, ce faceai? Tremurai de emotie sau tremurai de placere? De care dintre cele doua te-ai putea lipsi mai usor, o relatie sau sex?

Pana si cei mai renumiti “gigolo” din lume au renuntat sa mai bifeze nume si numere in micuta agenda neagra, cand au intalnit “persoana” speciala. Trecutul lor a ramas doar o impresionanta colectie de amintiri. Chiar si actritele de filme XXX renunta fara prea mari regrete la glorioasa cariera cinematografica, dupa ce il intalnesc pe "Fat – Frumos" al lor. Iar ele isi castigau existenta de pe urma activitatilor din industria sexului. Si aceste persoane, care aparent sunt ahtiate dupa sex, au realizat ca se poate si fara atat de mult. Dar se poate mai bine doar cu persoana potrivita.

Cazuri extreme

Desigur ca nimic nu e mai placut decat sa stii ca ai o relatie care merge struna si o viata sexuala demna de toata invidia. Nimic nu e mai satisfacator decat senzatiile pe care i le oferi care iti sunt oferite de partener. Crezi ca ai putea sa-l parasesti pe cel pe care-l iubesti in cazurile extreme? In cazul in care unul dintre parteneri ramane, in urma unui accident, imobilizat intr-un scaun cu rotile, i-ai intoarce apatele doar pentru ca viata voastra sexuala ar fi mult ingreunata sau ar disparea complet?


Societatea ii condamna mereu pe cei care aleg sa abandoneze in astfel de situatii. Acesta devine testul suprem de dragoste – sa ramai langa cel iubit atunci cand are cea mai mare nevoie de tine. A fost doar un exemplu destul de neplacut dar care ar putea sa-ti dea de gandit cat de multe esti dispusa sa sacrifici pentru o anumita persoana. Dar mai ales daca faci asta pentru persoana potrivita.



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 15 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Craciunul in doi, o sarbatoare a iubirii

Va iubiti si doriti sa petreceti Craciunul in doi. Un pas mare, mai ales ca aveti de refuzat ofertele parintilor si apropiatilor dar si pentru ca semnifica o apropiere mult mai mare intre voi.

 

Transforma masa de Craciun intr-o cina romantica. Pune lumanarele parfumate rosii si aurii, coronite sau crengute de brad, iar paharele speciale pentru sampanie nu trebuie sa lipseasca. Fa in asa fel incat lumina sa nu fie puternica. Astfel, atmosfera va fi mult mai placuta deoarece lumanarile ar fi sursa de lumina si romantism a intregii incaperi...

Uimeste-l cu mancaruri delicioase facute chiar de tine! In acest fel te va aprecia si mai mult si isi va da seama cat de mult efort ai depus pentru a-i satisface toate preferintele.

Intr-o atmosfera romantica, luminata doar de beculetele sclipitoare ale bradului de Craciun si de lumanarile parfumate, puteti desface cadourile...
sau spune-i ca el e darul tau si ca nimic nu te poate multumi mai mult ca el.

Nu uita sa decorezi casa cu crengute de vasc. Asa, poti sa-i furi cate o sarutare, de fiecare data cand stati sub el.

Ciocneste cu iubitul tau o cupa de sampanie sau un pahar de vin, sopteste-i la ureche ca il iubesti si ca esti foarte fericita sa fii alaturi de el de Craciun.

Apoi, poti sa-i faci mici surprize sexy. Imbraca-te cat mai provocator posibil si leaga-ti o fundita rosie in jurul taliei si spune-i ca Mos Craciun i-a mai trimis un cadou, pe tine! Va fi foarte incantat...

Nu uita sa decorezi patul, petalele de trandafir aranjate sub forma de inima ar fi o optiune. Lumanarile parfumate nu trebuie sa lipseasca nici aici. Imagineaza-ti doar o seara romantica la lumina lumanarilor... Voi doi stand imbratisati, sarutandu-va, facand dragoste... intr-o seara magica de Craciun.

Craciunul este o sarbatoare a iubirii, intelegerii si a apropierii. Sarbatorit in doi este o ocazie ideala pentru intarirea relatiilor. Asa ca, iubeste si daruieste, Craciunul este ocazia perfecta!

Ana-Costina Constantinescu



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 15 ani
   
lupul_singuratic
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 507
Pauza in relatia de cuplu

Cine poate explica rostul pauzei intr-o relatie de cuplu? In afara de cel de a o distruge intr-un mod iremediabil. "Mai bine sa luam o pauza! La auzul acestor cuvinte rostite ca si cum ar fi deslusirea misterului pentru o relatie perfecta, mintea mea intra in ceata.
Ok. Stiu ca o pauza inseamna ca membrii cuplului sa nu se mai vada sau daca se intalnesc sa se comporte distant. Dar oare cei doi implicati reusesc se rezolve mai bine problemele de cuplu in mod separat? Stai o saptamana, o luna pana la un moment dat cand lucrurile devin clare? Ea hotaraste sa nu mai faca lucrurile care te suparau pe tine, tu n-o mai superi pe ea si uite asa: Traiasca pauza!

E drept ca exista argumente in favoarea pauzei, cum ar fi linistirea gandurilor negre, clarificarea sentimentelor sau reinvierea dorintei. Nu ma convinge niciunul. Tot sunt de parere ca pauza duce la distantarea dintre parteneri si intr-un final la despartire.

Consider ca lucrurile lasate nerezolvate capata o amploare dezastruoasa cu fiecare clipa care trece. La un moment dat nimeni nu mai stie de la ce a pornit totul. Si daca te intrebi ce te-a facut sa declari persoana de langa tine “iubirea vietii tale, nu mai poti deslusi nimic bun intr-o mare de defecte. Cu astfel de ganduri, mi-e greu sa cred ca se poate gasi linistea.

Problemele nerezolvate sunt ca niste foi inghesuite intr-un sertar pana cand sertarul devine neincapator si se rupe, iar foile se imprastie in toate directiile. Decat sa ajungi sa te certi din cauza nedreptatii de pe pamant sau a lipsei de sens a vietii , cred ca e mai usor sa rezolvi pe rand fiecare haina aruncata anapoda, fiecare telefon dat cu un minut mai tarziu peste termenul limita acceptat, fiecare ironie, fiecare surpriza esuata Ordinea in hartii nu poate fi facuta in mod separat. Tu le vei aseza intr-un fel, iar el in altul si va veti trezi, dupa o pauza, in aceeasi situatie de dezordine.

Uneori pauza este prost numita pauza. Este doar refuzul de a incerca sa rezolvi problemele in doi. E o modalitate de a accepta ca sfarsitul se poate intampla, dar ai sansa de a-l testa inainte de-al trai cu adevarat. Daca te tine te desparti. Daca te doare prea tare, te intorci.  Si cand te intorci, risti sa te trezesti intr-o cu totul alta relatie. Nimeni nu mai este dispus sa ofere la fel de mult ca inainte - in orice caz nu mai mult decat celalalt. Sunteti precauti si suspiciosi. Daca e sa va mai prabusiti cu siguranta ca data viitoare veti fi pregatiti sa aterizati in picioare.

Modificat de lupul_singuratic (acum 14 ani)


_______________________________________
Traieste-ti viata ca si cum fiecare fapta a ta ar deveni lege universala. – Immanuel Kant

pus acum 14 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 13 ani
   
lupul_singuratic
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 507


_______________________________________
Traieste-ti viata ca si cum fiecare fapta a ta ar deveni lege universala. – Immanuel Kant

pus acum 13 ani
   
lupul_singuratic
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 507

dr.white a scris:

dragul meu...iubirile exista si tacute..nu numai neimpartasite! de regula...acestea si raman peste vreme! - grazie mirajului a ceea ce ar fi putut fi trait...si n-a apucat sa fie nici macar atins..pana la capat! Pastrez ideea ca iubire nedirijata este cea existenta in forma pura! Iubesti pur si simplu..fara a pretinde neaparat sa-ti si fie impartasit sentimentul! Iubesti , esti fascinat de ceea ce simti, te simti bine MUULT mai bine la adapostul nedeclararii! Esti tu cu tine DOAR in fata a ceea ce simti pentru cineva care chiar habar nu are sau poate banuieste doar ca nutresti "oareshce" sentimente fata de el! Nu m-as simti deloc "prost" in fata unei iubiri in care ma regasesc straina! Din contra...exista un respect pentru cel/cea care nutreste sentimentul nobil pentru persoana mea! In timp..cu putin noroc...cine stie!? Respectul se transforma in afectiune...si afectiunea intr-un sentiment profund stabil, placut, de stare de bine careia n-am gresit daca i-am spune iubire! Pana la urma..iubirea inseamna bunatate! In fata bunatatii nu ai cum sa ramai indiferent la nesfarsit! Asta cred! ...




_______________________________________
Traieste-ti viata ca si cum fiecare fapta a ta ar deveni lege universala. – Immanuel Kant

pus acum 13 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Cele mai noi metode contraceptive

Tendinta in dezvoltarea formelor de contraceptie de-a lungul timpului a fost scaderea dozei de estrogen, scaderea dozei de progesteron, oferirea unor noi agenti progestogenici si crearea de noi forme de prezentare.

Astfel in ultimii ani au fost create contraceptive noi, care sa reduca posibilele reactii adverse date de estrogeni si sa se potriveasca perfect cu stilul tau de viata.

 

Implantul – multi anual

Injectiile contraceptive – trimestrial

Inelul vaginal - lunar

Plasturele - saptamanal


1. Implantul hormonal oferă femeilor protecţie împotriva sarcinilor nedorite timp de trei ani. Conţine doar progestogen, sub forma  unui hormon numit etonogestrel şi nu conţine estrogen.

Implantul hormonal are aproximativ 4 cm lungime şi 2 mm diametru. Este un dispozitiv moale, din plastic, care se poziţionează sub pielea braţului de către medic. Odată inserat, dispozitivut poate rămâne acolo până la trei ani, dar poate fi scoas şi mai devreme.

Implantul previne sarcina în mai multe moduri. Cel mai important este oprirea eliberării ovulelor din ovar. De asemenea, modifică mucoasa cervicală, ceea ce poate împiedica spermatozoizii să intre în uter, şi actionează pe căptuşeala uterului, astfel încât celula-ovul nu se poate stabili sau implanta la nivelul acestuia.

Implantul hormonal poate cauza însă sângerări neregulate şi nu este recomandat în caz de tromboză acută, embolism sau boli grave de ficat.

Index Pearl: 0 – 0.07

Implantul poate fi îndepărtat oricând doreşti. Odată ce doctorul tău îndepărtează implantul, abilitatea de a rămâne însărcinată revine rapid. Unele femei rămân însărcinate doar câteva zile după îndepărtarea implantului.

2. Injecţiile contraceptive administrate de către medic conţin o doză ridicată de progestogen, similar progestogenului natural produs în ovare. Hormonul este injectat intramuscular,  o dată la trei luni.

Injecţiile funcţionează în principal prin inhibarea ovulaţiei şi, în plus, îngroaşă mucoasa cervicală, subţiind căptuşeala uterului.

Metoda contraceptivă se poate utiliza pe durata alăptării, este adecvată pentru femeile cărora nu li se poate administra estrogen şi nu este afectată de problemele gastrointestinale. Cu toate acestea, redobândirea fertilităţii poate fi întârziată – până la un an – după oprirea injecţiilor.  Pe Pe durata utilizării pot apărea sângerări neregulate.

Index Pearl: 0-1

3. Inelul vaginal contraceptiv

Inelul flexibil cu dimensiunea de 5.4 cm oferă protecţie pentru o lună împotriva sarcinilor nedorite. Inelul eliberează hormoni direct, prin peretele vaginului, fără să treacă prin tractul gastrointestinal. Acest lucru permite ca doza hormonală eliberată de inel să fie mai mică decât cea conţinută de pilulă şi înseamnă că problemele gastrointestinale nu reduc eficacitatea metodei contraceptive.

Inelul contraceptiv eliberează continuu o doză scăzută de hormoni, estrogen şi progestogen, care sunt absorbiţi prin pereţii vaginului şi intră în fluxul sanguin. Sunt aceiaşi hormoni ca şi în pilulă şi previn eliberarea ovulelor mature de către ovare, îngroşând în acelaşi timp şi  mucoasa cervicală.

Inelul se introduce la fel de uşor ca un tampon. Utilizatoarea îl ţine cu degetul mare şi cel arătător al unei mâini şi îl introduce uşor în vagin. Poziţia exactă a inelului nu este importantă.

După trei săptămâni, urmează o săptămână fără inel, timp în care are loc menstruaţia. Sângerările în alte momente ale ciclului sunt foarte rare în cazul inelului.

Inelul contraceptiv s-a dovedit a fi peste 99% eficient, la fel ca şi pilula.

Index Pearl: 0.64-1.39

Poate cădea inelul contraceptiv?

Nu, în mod normal. Inelul este strâns între două degete la inserare, iar când este eliberat se extinde în partea superioară a vaginului. Muşchii părţii inferioare şi mai strâmte a vaginului îl susţin pentru a nu cădea. În cazul în care cade – ceea ce este foarte putin probabil – trebuie spălat pur şi simplu cu apă călduţă şi introdus la loc.

„Se simte” prezenţa inelului contraceptiv?

Nu, acesta a fost gândit pentru a sta în partea de sus, mai spaţioasă a vaginului, care, spre deosebire de deschizătura vaginului, nu este sensibilă la atingere. Acest lucru înseamnă că, atât timp cât inelul este introdus suficient de adânc, purtătoarea nu îl simte. Dacă inelul se simte, se poate să nu fi fost introdus suficient de adânc. În acest caz, de obicei ajunge să reajustezi uşor poziţia inelului.

Poate inelul contraceptiv ajunge în alte părţi ale corpului?

Nu! Cervixul – deschiderea uterului – are mai puţin de 1mm diametru, deci e mult prea mică pentru a-i permite inelului să treacă.

4. Plasturele hormonal este singura metodă săptămânală de contracepţie. Asemeni pilulei combinate, acesta eliberează atât estrogen cât şi progestogen; Această combinaţie de hormoni previne nu doar ovulaţia, ci şi schimbă grosimea mucoasei cervicale, blocând accesul spermatozoizilor. Plasturele poate fi lipit pe abdomen, fese, braţe sau în partea superioară a corpului – însă nu pe sâni. Plasturele se înlocuieşte după şapte zile, şi, după trei plasturi, intervine o pauză de o săptămână, în care are loc menstruaţia.

Index Pearl: 0,6-0.9

Ce se întâmplă dacă plasturele s-a dezlipit?

Dacă plasturele a stat dezlipit mai mult de 24 de ore sau femeia nu este sigură de cât timp s-a dezlipit, trebuie să aplice un nou plasture şi să înceapă un nou ciclu de patru săptămâni. Trebuie să utilizeze protecţie suplimentară – o altă formă contraceptivă precum prezervativul – următoarele şapte zile pentru a se proteja de sarcină.


Index Pearl (IP)

O măsurătoare a eficacităţii unei metode contraceptive atunci când este utilizată corect. IP-ul reprezintă numărul de sarcini care au loc la 100 de femei care utilizează o anumită metodă contraceptivă timp de un an. Cu cât este mai scăzut IP-ul, cu atât este mai eficientă  metoda

cuplu cele mai noi metode tendinta formelor de-a lungul timpului fost scaderea dozei estrogen, Radio Whiteheaven Original

21.1KB


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 13 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
De-a lungul timpului poetii si muzicienii au incercat sa descrie durerea pe care o simte o inima franta.
Desi multi s-au putut regasi in versuri sau melodii, iata ca acea durere a putut fi explicata si in mod stiintific.
Cercetatorii au putut demonstra ca starea pe care o ai dupa o despartire este mai mult decat un simplu raspuns emotional.
Experimentele au aratat ca despartirea de persoana iubita activeaza zone din creier adesea asociate cu durerea fizica, de exemplu cu ceea ce simti dupa ce te arzi. In alte cuvinte, o inima franta chiar doare.
Experimentul a fost facut pe 40 de femei si barbati care au fost parasiti, contrar dorintei lor. Toti au spus ca acea experienta i-a facut sa sufere teribil.
Creierele lor au fost scanate in timp ce acestia priveau diverse fotografii. Cand se uitau la o poza cu fostul/fosta iubit/a, senzatia era similara cu senzatia de fier incins pe piele. Gadurile privitoare la despartire ii dureau in acelasi fel, poate chiar mai rau.
Analizele ulterioare au aratat ca aceeasi zona a creierului se activeaza cand proceseaza doua tipuri de durere. Rezultatele dau un alt sens cuvantului "sufera". La suprafata, sa versi cafea fierbinte pe tine si sa te gandesti cat de respinsa te simti cand privesti o poza cu persoana iubita indica doua tipuri de dureri fiecare diferita. Acestea, insa, sunt mai asemenatoare decat s-ar putea crede.
Alte studii au dat sens dorintei de a reveni alaturi de persoana care te-a respins. Scanurile pe creierele femeilor si ale barbatilor au aratat ca suferinta pe care o simt este similara cu cea simtita de cei care renunta la droguri. Pericolul de a reveni la vechile obiceiuri ramane mereu activ.
Totusi, exista speranta pentru cei care sufera din dragoste. Cu cat trec mai multe zile de la despartire, cu atat mai putina activitate se resimte in zonele creierului care stimuleaza atasamentul emotional. Pana la revenirea completa despartirea, doare, la propriu

cuplu de-a lungul timpului poetii muzicienii incercat descrie durerea care simte inima multi s-au Radio Whiteheaven Original

19.6KB


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 13 ani
   
sherys
Membru

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 95
b'lady, oh Mary

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la