WHITEHEAVEN
Pentru zile ostenite, pentru nopti nedormite, pentru suflete stinghere, pentru femei, cum deopotriva pentru barbati! Un fel de cafenea in care sa ne citim pe noi intre noi, si ziarul! Singurul loc unde BUNUL SIMT si INTELIGENTA sunt ridicate la rang de ..lege!
Lista Forumurilor Pe Tematici
WHITEHEAVEN | Reguli | Inregistrare | Login

POZE WHITEHEAVEN

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
andrum94 pe Simpatie.ro
Femeie
24 ani
Galati
cauta Barbat
27 - 80 ani
WHITEHEAVEN / BOLI, TERAPII SI PRODUSE NATURISTE / BOLI Moderat de egon, kipsing, unleashed
Autor
Mesaj Pagini: 1
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
din pacate in viata noastra cea de toate zilele se mai strecoara si mici defectiuni ale organismului...iata un topic in care va dam ocazia sa va plangeti durerile,usturimile si ametelile si sa discutam putin de ce am ajuns aici..n-ar strica sa ne consultam si cum ar fi bine sa prevenim astfel de situatii evident nedorite

astazi despre:
Factorii care afecteaza sanatatea ochilor

Tulburarile de vedere influenteaza negativ activitatile noastre, motiv pentru care sanatatea ochilor reprezinta un factor esential pentru evolutia noastra ulterioara.
Zicala "scump ca lumina ochilor" simbolizeaza de fapt totul despre importanta vederii.

Ochii sanatosi sunt limpezi, cu iris luminos, cu o cornee curata, fara sa se vada forma vaselor subtiri de sange si cu pleoapele elastice si odihnite.

Ei sunt foarte sensibili, putand fi afectati de PRAF, GAZE, GER, VANT, LUMINA, OBOSEALA SAU STARI NERVOASE.
Astfel o lumina prea slaba oboseste ochii iar o lumina prea puternica poate produce chiar o dezlipire de retina.
Deasemenea radiatiile solare puternice si radiatiile ultraviolete pot determina aparitia cataractei.
Chiar si lampile cu neon nu actioneaza pozitiv asupra ochilor, producand tulburari de vedere.

NOPTILE PIERDUTE, FUMUL DE TIGARA, PLANSUL irita ochii si umfla pleoapele.

ABUZURILE de alcool, cafea, tigari, zahar, sare (in special sare rafinata), afumaturi, conserve, sosuri picante si branzeturi fermentate obosesc ficatul si rinichii determinand imbolnavirea ochilor care devin obositi, rosii si cu pleoapele tumefiate.

FRECATUL LA OCHI, IN SPECIAL CU MAINILE NESPALATE, este extrem de periculos caci astfel sunt introdusi in ochi microbi si corpi straini.

UTILIZAREA OCHELARILOR pentru viciile de refractie implica purtarea lor atunci cand este necesar (in functie de recomandarea medicului), caci purtarea lor incontinu opreste miscarea ochilor si poate uneori contribui la slabirea vederii.

OCHELARII DE SOARE NEPOTRIVITI, care nu protejaza bine ochii de razele ultraviolete, pot provoca imbolnaviri ale ochilor, cum ar fi spre exemplu glaucomul.

POZITIA INCORECTA A CORPULUI determina o inrautatire a circulatiei sangelui in umeri si gat care la randul ei inseamna o reducere a fluxului sanguin spre ochi si o sporire a presiunii intraoculare. De asemeni daca omoplatii nu mai sunt intr-o pozitie de echilibru, vederea sufera caci nervii ce controleaza muschii ciliari sunt localizati in jurul primei vertebre toracice, ce corespunde zonei de dezechilibru aparute. De altfel trebuie amintit ca majoritatea actelor reflexe prin care funcioneaza organismul sunt controlate de sistemul nervos vegetativ, adica la nivelul maduvei spinarii. O pozitie normala a corpului se caracterizeaza printr-un echilibru intre cele doua curburi (dorsala si lombara) ale coloanei vertebrale. Daca coloana este stramba, atunci organul sau zona din organism conectata prin sistemul nervos vegetativ la vertebra cu pricina (cea care este dezaxata), se dezechilibreaza determinand afectiuni ale organelor asociate si in final dezechilibre in intreg corpul.

Fara exercitii fizice, muschii corpului (deci si cei ai ochilor) se scurteaza si devin rigizi. Cand ochii raman imobili, muschii oculari se contracta si se tensioneaza. Pentru a evita uscarea si inflamarea ochilor care apare in conditiile de mai sus, este necesara efectuarea de exercitii fizice care intensifica circulatia sangelui in intregul corp (inclusiv in regiunea ochilor).
Daca pozitia corpului nu este cea normala si aveti o boala de ochi ce se datoreaza acestei deficiente, puteti folosi toate tratamentele posibile dar veti constata ca sunt ineficiente.
Vindecarea totala se va obtine atunci cand veti reusi prin gimnastica sa indreptati atitudinea defectuasa a corpului.

PRIVITUL INDELUNGAT LA TELEVIZOR SAU LA MONITORUL CALCULATORULUI face ca pleoapele sa fie grele si umflate iar ochii sa fie rosii si obositi. Aceasta se intamla datorita faptului ca in aceste conditii se clipeste mult mai rar cea ce face ca circulatia sangelui prin vasele pleoapelor sa fie incetinita si in plus umezirea ochilor sa fie impiedicata de privirea fixa.
Corneea (partea lucioasa si curbata de la exteriorul ochiului, care acopera irisul) controleaza 80% din puterea de refractie a ochiului, ea fiind hranita cu substante provenind din lacrimi. Fluidul din lacrimi este distribuit pe suprafata corneei prin clipitul ochiului care se produce normal o data la 3 secunde.
Astfel privirea fixa scade numarul de clipiri provocand uscaciunea ochilor.
In aceste conditii persoana are senzatia de arsura, intepatura sau durere datorita presiunii care o exercita acumularea de sange asupra terminatiilor nervoase din pleoape.
Pentru a inlatura efectele privirii fixe este recomandat sa efectuati cateva exercitii de clipiri dese la interval de doua ore de lucru. Astfel ochii sunt umeziti iar pleoapele au o circulatie a sangelui mult mai buna.

Exista si unele BOLI care netratate determina imbolnavirea ochilor cum ar fi: afectiuni ale sinusurilor, hipo si hipertensiunile arteriale, boli venerice (gonoreea), reumatismul coloanei, boli de rinichi sau de ficat, diabet, etc.
Astfel, intre deficientele de funcionare ale rinichiului, reumatism si bolile de ochi exista o ciudata legatura. Daca ficatul este suprasolicitat datorita unui regim alimentar toxic, sau excesiv de abundent, el oboseste si nu poate purifica sangele, afectand circulatia sanguina, determinand afectiuni oculare si chiar boli degenerative.
Atunci cand rinichii nu mai functioneaza corespunzator, tensiunea arteriala creste, cea ce implica ingrosarea arterelor si aparitia afectiunilor cardiovasculare. Poate creste deasemenea presiunea intraoculara, contribuind la aparitia glaucomului. In plus rinichii influenteaza deosebit capacitatea de dilatare si contractare a pupilei.
Ochii sanatosi apartin unui organism sanatos, in care ficatul filtreaza bine toxinele, iar rinichiul efectueaza o buna eliminare a lor. Atunci cand sangele nu este incarcat cu toxine si rinichii nu sunt suprasolicitati, volumul de oxigen si de elemente nutritive ce ajunge la ochi se mareste. Iata de ce purificarea organismului influenteaza sanatatea ochilor si contribuie la cresterea performantelor vizuale.
Totusi boala de ochi datorata unor boli netratate nu va fi complet vindecata fara tratamentul afectiunii respective.

STARILE MINTALE SI EMOTIILE NEGATIVE afecteaza si ele vederea.
Stresul mintal determina blocarea sistemului nervos, nervii optici si muschii oculari fiind si ei supusi blocajului.
Ochii psihopatilor sunt in general dezechilibrati, avand irisul decolorat si chiar marimi diferite.
Iata deci ca eliminarea sau macar reducerea stresului au o mare importanta pentru sanatatea ochilor.

In concluzie starea de sanatate a ochilor depinde de sanatatea mintii si a intregului corp. O viata echilibrata, fara abuzuri de tot felul, din care sa nu lipseasca exercitiile fizice si miscarea in aer liber va poate ajuta sa aveti un organism sanatos si o vedere excelenta.


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



am astigmatism hipermetrop...din parinti astigmati,oare ce putea sa iasa? pana am descoperit pe pielea mea ca e necesar sa tin ochelarii pe nas macar cand citesc,durerile de cap navaleau fara rusine...

opinia mea e:nu va jucati cu problemele la ochi!


pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Astigmatismul

Hipermetropia este acel defect de refractie care cere dioptrii cu plus. Conferentiar Monica Pop, directoarea Spitalului de urgente oftalmologice din Bucuresti, explica in continuare hipermetropia.
Cand pe ochiul hipermetrop se instaleaza cataracta, numarul de dioptrii incepe sa scada. Daca, la varsta de 60 de ani, omul are, de exemplu, plus 5, nu exista posibilitatea sa-i scada numarul de dioptrii decat din pricina cataractei si asta deoarece cataracta se insoteste si atunci se ajunge la o insumare algebrica din care rezulta imputinarea dioptriilor cu plus. Ochiul afectat de o hipermetropie mare este predispus la glaucom. Hipermetropia mai aduce si strabism convergent (ochii fug spre nas). Un alt defect de refractie este astigmatismul.
Astigmatismul inseamna o diferenta de refractie intre cele doua meridiane ale ochiului, deci intre meridianul orizontal si meridianul vertical. Se declara astigmatism cand diferenta intre refractia celor doua meridiane este mai mare de 0,5. Astigmatismul este simplu cand un meridian este normal, iar celalalt este fie miop, fie hipermetrop. Astigmatismul este compus cand fie ambele meridiane sunt mioape, fie ambele meridiane sufera de hipermetropie. Astigmatismul este mixt cand un meridian este miop, iar celalalt meridian este hipermetrop. Astigmatismul miopic inseamna o vedere rea la distanta, dar mai buna ca la un miop. Cel cu astigmatism hipermetrop vede prost la citit. Astigmatismul se corecteaza cu lentile cilindrice sau sferocilindrice. Astigmatismul trebuie descoperit cat mai devreme, caci, prin necorectare, se ajunge la amblopie, adica ochiul se dezobisnuieste sa vada. Simptomele astigmatismului apar atunci cand omul face confuzie intre cifre sau litere si inclina capul pentru a vedea, el cautandu-si astfel meridianul potrivit. Astigmatismul se mosteneste. Astigmatismul se poate reduce si prin interventie chirurgicala cu laser, dar numai dupa varsta de 18 ani si cand nu exista leziuni ale fundului de ochi.


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Aary
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 288
Mi-a zis doc de la oftalmologie sa folosesc asa numitsii "ochelari pentru calculator" din cauza durerilor de tavan pe care le am... plus ca, zice el am astigmatism si un minus 0.5 pe acolo pe undeva ...

Intrebare: daca nu il ascult ... ce se poate intampla? merci


_______________________________________
Pecca Fortiter!

pus acum 18 ani
   
Peter Pan
Membru

Din: Bucuresti
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 86
Iti spun eu : acum 10 luni am pus prima pereche de ochelari, 0,5-0,75. Dupa 5 luni deja i-am schimbat - 1,00. Acum 2 saptamani, o noua consultatie, 1,25 si neaparat lentile tratate ! Asculta-l, altfel risti s-ajungi la funduri de sifon !

_______________________________________
I always tell the truth. Even when i lie !

pus acum 18 ani
   
Aary
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 288
mdea.... merci pan! speram la alt raspuns... dar daca exista reversul medaliei... sa imi agraveze situatia? ...

_______________________________________
Pecca Fortiter!

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274

Aary a scris:

Mi-a zis doc de la oftalmologie sa folosesc asa numitsii "ochelari pentru calculator" din cauza durerilor de tavan pe care le am... plus ca, zice el am astigmatism si un minus 0.5 pe acolo pe undeva ...

Intrebare: daca nu il ascult ... ce se poate intampla? merci



logic: creste valoarea dioptriilor direct proportional cu scaderea vazului! ..si probabil ca vei ajunge sa porti ochelari nu numai in fata monitorului...! Cuminteste_te, aary! Cand e vorba de sanatate....nu fii superficial! Pls!


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Aary
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 288
e a doua oara cand aud asta in viatsa mea... prima oara nu stiam dc o sa mai merg f'odata.... dar pe de alta parte... c'moooon ... o sa ajung geek de-a binelea :P (cu tot respectul Pan )

_______________________________________
Pecca Fortiter!

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
...si incapatanat???

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



nu va jucati...eu la 16 eram la +1,75 cu 2,25...din cauza de incapatzanare

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
si ti_a trecut! si? ii rau??

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



pai dioptriile au mai scazut nitzel,ca am purtat ochelari,ca mi-a trecut incapatzanarea...decat sa ma doara capu toata ziua..........

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
uite un baiat cumintit ! ia aminte aary!

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
blondina2
Membru

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 87
NU exista boli,exista doar bolnavi !

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Dark_passion
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 35
eu nu sufar de nimic...nu am nimic...nu merg la medic decat pt vizitele medicale obligatorii...vad perfect...aud perfect...inca pot face 50 de flotari fara un efort prea mare...alerg in total cam 20 km pe saptamana...mananc ce imi place...dar am o fixatie pe vinul de tara,cand vine vorba de ceva alcool introdus in organism...nici in fata calculatorului nu pot sta ore in sir..pt ca simt nevoia sa ma misc...simteam nevoia sa ma laud...

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
....nevoia mea era sa_ti aud "lauda" asta! ...


....[O boala??! Clar!: obsesie???


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Aary
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 288

dr.white a scris:

uite un baiat cumintit ! ia aminte aary!


parol! numa ca o sa trebuiasca sa lucrez singur singurel in fatsa culculutorului ... lumea nu are nevoie de inca un "live strong!" deja se egzista unul...


_______________________________________
Pecca Fortiter!

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
.....aceasta boala, chiar e_o boala rara!....

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Gripa aviară: o reală ameninţare socială, politică şi economică     

"O pandemie de gripă aviară este foarte posibilă, elementul critic fiind timpul de reacţie." Aceasta este concluzia din prima zi a celor 400 de experţi prezenţi la reuniunea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi a Oficiului Internaţional Antiepizootic privind gripa aviară şi o posibilă pandemie de gripă umană.
Gripa aviară reprezintă o reală ameninţare socială, politică şi economică la nivel mondial. Evitarea unei pandemii depinde de aplicarea imediată a unor măsuri de intervenţie urgente şi de respectarea procedurilor standard ale OMS şi OIE.
"ÃŽn acest context, toate ţările trebuie să coopereze şi să acţioneze unitar în încercarea de a preveni şi, acolo unde este necesar, de a stopa această maladie. România a demonstrat prin măsurile ferme şi bine coordonate la nivel naţional că extinderea maladiei poate fi controlată, fapt apreciat şi de organismele europene şi internaţionale ", a declarat dl. Mugur Crăciun, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
"ÃŽn prezent, la nivel mondial, ţările nu sunt pregătite dacă apare imediat o pandemie de gripă aviară. De aceea, la nivelul fiecărei ţări , este necesar un răspuns rapid şi adecvat care necesită implicarea multisectorială şi nu numai a sectoarelor din domeniul sănătăţii umane şi veterinare.
De asemenea, în domeniul cercetării se impune dezvoltarea de urgenţă a unor vaccinuri umane şi cresterea producerii unor noi medicamente antivirale", a declarat. Dr. Rodica Costinea, directorul DSP din cadrul Ministerului Sănătăţii
La ora actuală România are un plan naţional de prevenire a pandemiei de gripă aviară care prevede măsuri de intervenţie în vederea reducerii riscului de apariţie a îmbolnăvirilor în rândul populaţiei.
"Din data de 7 octombrie a.c., atunci când a fost declarată suspiciunea de gripă aviară în Delta Dunării, tara noastră a cheltuit cca. 5 milioane de Euro pentru izolarea zonelor afectate, protecţia şi ajutorarea populaţiei, aplicarea procedurilor standard prevăzute de ţările europene. Concomitent cu informarea populaţiei şi a organismelor internaţionale a fost declansata acţiunea de monitorizare a întregii suprafeţe a României ", a declarat dl. Mugur Crăciun, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.
"Până în prezent nu a fost înregistrat nici un caz de gripă aviară la om şi nu a fost depistat nici un focar de gripă aviară în fermele de păsări româneşti. Focarele de gripă aviară depistate în luna octombrie au fost izolate şi nici o altă zonă din România nu a mai fost contaminată. De asemenea, au fost introduse păsările santinelă care, pe parcursul a două săptămâni vor dovedi dacă zona mai este sau nu contaminată ", a mai declarat la reuniunea OMS dl. Mugur Crăciun.
Lucrările OMS se desfăşoară în perioada 7-9 noiembrie a.c. la Geneva.(Comunicat de presă, MS)


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Aary
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 288
ctrl.....

_______________________________________
Pecca Fortiter!

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
sau CTC?

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
am boala pe egon ! pe doru...irecuperabila!

pus acum 18 ani
   
egon
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1245
.....vai!!!....chiar c-am rupt-o-n fericire!

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
uei, esti bolnav dupe mine !

pus acum 18 ani
   
egon
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1245
Da....sigur...sunt bolnav....dar nu dupa tine ci din cauza ta....otrava din postarile tale imi scurteaza considerabil numarul de zile ce le mai am de trait

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
some_body
Membru

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 62
cind vorbim despre BTS-uri?

_______________________________________
Sometimes is necessary to listen the silence...It may tell more...

pus acum 17 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
ACUM!

Clasic se diferentiaza o categorie de boli cu transmitere sexuala "majore", categorie ce include sifilisul, gonoreea, sancrul moale, limfogranulomatoza veneriana, granulomul inghinal si o categorie de boli cu transmitere sexuala "minore" incluzind uretritele negonococice (cele mai frecvente boli din aceasta categorie sunt provocate de Chlamydii, Mycoplasme, Candida albicans Trichomonas vaginalis), herpesul genital, vegetatiile veneriene, scabia etc..In ultimul deceniu sfera bolilor cu transmitere sexuala s-a largit prin includerea infectiei cu HIV care a provocat o epidemie de proportii fara precedent, constituindu-se intr-un adevarat flagel al lumii moderne prin morbiditatea si mortalitatea sa extrem de ridicate.

BTS se transmit, in principal, prin act sexual vaginal, oral sau anal dar pot fi transmise, intr-o mica masura, si pe alte cai: contactul cu zona infectata, contactul cu obiecte infectate sau de la mama la fat. Manifestarile clinice apar mai ales in zona genitala dar si in alte zone cum ar fi zona bucala, gatul, ochii.
Daca cineva are o boala cu transmitere sexuala, orice alta persoana care face sex cu cea infectata se expune unui mare risc de a contacta acea boala chiar in urma unui singur contact sexual. De aceea mai multi parteneri sexuali inseamna un factor de risc in plus. Trecerea prin boala nu asigura imunitatea, persoana putind contacta din nou boala.

Barbatii sunt cei care prezinta cel mai des simptome de BTS. La femei simptomele nu sunt atat de evidente, motiv pentru care isi pot infecta inconstient partenerul.

Principalele manifestarila femeiesunt :
- secretii (scurgeri) neobisnuite din vagin. La femei exista o secretie fiziologica (normala). Daca secretia isi schimba culoarea care devine verzuie sau gri, mirosul devine neplacut, consistenta devine apoasa sau branzoasa, cantitatea devine abundenta, putem suspiciona o infectie;
- dureri sau usturime in timpul urinarii
- dureri si mancarimi in jurul vaginului sau in zona perianala (perineu, anus)
- durere in timpul actului sexual
- aparitia de excrescente (negi) in zona labiilor, vagin sau in zona perianala

La barbat simptomele pot fi:
- la nivelul penisului o secretie abundenta cu o culoare si un miros neobisnuite;
- senzatie de usturime in timpul si imediat dupa urinare;
- iritatii, rani, veruci (negi) pe penis, in jurul lui sau in zona perianala

In ceea ce priveste tratamentul, acesta este specific agentului etiologic depistat. Exista insa citeva consideratii de ordin general si anume este bine de stiut ca depistarea precoce a unei boli cu transmitere sexuala este de natura sa elimine riscul unor complicatii ulterioare. Cu cat este depistata mai devreme cu atat mai rapida va fi vindecarea (acolo unde este posibila) si cu atat mai mica va fi probabilitatea de aparitie a unor complicatii ulterioare cum ar fi avortul sau infertilitatea.

Ca o concluzie, s-ar putea spune ca sexul protejat este o cale de a scadea riscul de a contacta o BTS. Unele BTS pot fi vindecate cu un tratament de o saptamana sau doua. Netratate, o parte dintre aceste boli pot cauza infertilitate. Altele pot fi chiar fatale. Multi oameni nici macar nu stiu ca sunt infectati. Practicand sexul protejat se impiedica schimbul de secretii fluide intre corpuri. Aceste secretii duc si transmit odata cu ele BTS. Daca faci sex cu mai mult de o persoana sau cu un partener pe care nu il cunosti foarte bine, sexul protejat iti va mari sansele de a te feri de infectii.


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 17 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Vitamina D poate reduce riscul de cancer la sân şi colorectal

Vitamina D poate reduce riscul de apariţie a cancerului colorectal cu 66% şi la sân cu 50%, este concluzia a doua studii publicate marţi în Statele Unite, transmite AFP.

La cercetarile despre influenţa vitaminei D în cancerul la sân, publicate în ediţia electronica a Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology, au participat 1.750 de femei carora li s-au administrat diferite doze de vitamina D.

Specialiştii de la Centrul Moores de cercetari asupra cancerului din cadrul Universitaţii California, San Diego, au demonstrat ca femeile care au în sânge un nivel ridicat de vitamina D (52 de nanograme pe mililitru de sânge) prezinta un risc mai scazut de a dezvolta cancer la sân.

"O reducere cu 50% a riscului de cancer la sân se poate obţine prin administrarea unei doze zilnice de 2.000 de unitaţi internaţionale de vitamina D (echivalentul unei concentraţii de 46 nanograme/ml de sânge) şi prin expunerea la soare timp de 10 - 15 minute", a subliniat profesorul Cedric Garland, co-autor al acestui studiu.

O analiza similara a fost efectuata pe 1.448 de persoane pentru a masura efectele vitaminei D asupra riscului de apariţie a cancerului colorectal. Rezultatele studiului au fost publicate în ediţia electronica a American Journal of Preventive Medicine.

"Daca în sânge exista zilnic o concentraţie de 13 - 34 nanograme de vitamina D/pe mililitru, incidenţa cancerului colorectal se reduce la jumatate", a indicat Edward Gorham, autor al acestui studiu.

"Riscul se reduce cu 66% daca în sânge exista cel puţin 46 de nanograme de vitamina D/ ml", a adaugat acesta. Potrivit cercetatorului, acest nivel poate fi atins prin administrarea de suplimente de vitamina D şi expunere zilnica la soare timp de 10 - 15 minute.

boli vitamina poate reduce riscul cancer sân şi colorectal vitamina poate reduce riscul Radio Whiteheaven Original

4.9KB


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 17 ani
   
egon
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1245
Sa le ia dracu de medicamente...naturiste sau nu....de o luna de zile nu pot trata o tuse rebela care nu ma slabeste nici zi,nici noapte....am incercat toate leacurile posibile....naturiste sau nu....

pus acum 17 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
doctore am o boala nu stiu daca e rara.... da cand sa ma apuc si io de lucrat ceva am o lene de ma doare.... ce sa fac?
poate imi dai un sfat... sau cred ca l-am gasit singur nu ma mai apuc sa lucru nimic ji nu ma mai doare...


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
sa vii acasa! macar shezi pe coada ta , da-n tara ta! la cat suntem de obositi cu totii aici, maladia ta trece neobsevata!   

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
DeADly_weAPon
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1
am strabism si 17 ani...s'a depistat de la varsta de 4 ani si de la 4 pana la 10 ani am purtat ochelari,apoi am incetat purtarea ochelarilor din motive estetice...se mai poate face ceva pentru vindecarea strabismului la varsta asta?
ah si mentionez ca in perioada in care am purtat ochelari am facut si exercitii pentru ochi am dioptrii relativ mici ,ceea ce ma intereseaza e daca exista operatii pentru vindecare si care este pretul acestora


pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
sfat: consult medical de specialitate! Succes!

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Lasa-te de fumat!

Despre nenorocirile produse de fumat poate ca n-ar trebui sa mai vorbim, pentru ca mai toata lumea stie ce efecte dezastruoase produce fumul tigarilor, atat pentru cel inrobit de acest vicu, cat si pentru nefumatorii din jurul sau. Intoxicatia acuta cu nicotina – tabagismul – provine din inhalarea acestei substante nocive, dar si a oxidului de carbon, a gudroanelor, principalele componente ale tutunului ars. Efectele nefaste se rasfrang in tot organismul, dupa cum vom arata mai jos.

Cu toate acestea, industria tigarilor atinge cote de afaceri fabuloase, comparabile cu ale celorlalte doua mari categorii de droguri: alcoolul si stupefiantele. Desi, de multa vreme, metode si preparate care sa ajute la renuntarea la fumat exista.Un organism ruinat La noi, numai in Bucuresti, circa 35% din populatie este reprezentata de fumatorii activi, 10% sunt fumatori pasivi, 8,5% fumatori ocazionali si doar restul, nefumatori; mai putin de jumatate.


Dincolo de motivatie (placere, lipsa de maturitate, necazuri etc.), trebuie vazuta realitatea dura careia i se expun fumatorii, de bunavoie. Afectarea creierului se manifesta prin cefalee, amnezie, tremuraturi; a plamanilor, prin laringite, emfizem, bronsite, cancer pulmonar (in peste 50% din cazuri!); a aparatului digestiv, prin dispepsii, diaree sau constipatii, gastrita, ulcere; a vazului, prin ambliopie tabagica (ingustarea si tulburarea campului vizual) si degenerescenta maculara senila, cu evolutie spre orbire; a sistemului cardio-vascular, prin angine, aritmii, arterioscleroza, hipertensiune arteriala, accidente vasculare, infarct miocardic (de 2-3 ori mai frecvent la fumatori); a sistemului-osos, prin marirea vitezei de diminuare a calciului din oase (osteoporoza).


Mai putem adauga afectiunile gurii, care pot merge pana la cancere, ale pielii, ca si ale organelor genitale si sexualitatii. Cat despre femeia insarcinata care fumeaza, ea nu se condamna doar pe sine, ci si pe fatul care poate vedea lumina zilei impovarat pe viata cu grave probleme de sanatate.

 

Actiuni pe plan social


Daca am aborda un ton cu o oarecare nuanta de cinism, am putea spune ca individul care vrea sa se sinucida lent, fumand, nu poate fi oprit de nimeni s-o faca. Marea drama este insa ca el trage dupa sine si persoane deloc atrase de acest viciu. Copiii sunt primii afectati de fumatul pasiv, iar urmarile pot ajunge la gravitate extrema. Practic, ele sunt aceleasi cu cele la care se expun fumatorii activi, chiar daca in proportie mai mica. Datele pe care le detinem sunt cutremuratoare, insa spatiul nu ne permite sa le prezentam aici.


Mai utile ar fi insa recomandarile pentru a lupta impotriva fumatului. Din partea societatii, pot veni initiative si actiuni indreptate catre informarea mai detaliata a populatiei in legatura cu efectele fumatului, pana la presiuni asupra factorilor de decizie, pentru a adopta legi in vederea diminuarii numarului de fumatori si a interzicerii fumatului, in orice spatiu unde exista si nefumatori. Pe plan international, OMS a stabilit ca 31 mai sa fie Ziua Mondiala impotriva Fumatului. Pretutindeni, exista ONG-uri care actioneaza in acest sens; Uniunea Europeana a Nefumatorilor pare a fi cea mai activa pe continentul nostru, dar din pacate, desi avem si in Romania asemenea organisme, activitatea lor nu e mai deloc vizibila.


Metode si preparate ajutatoare


Terapeutii recomanda diverse metode blande pentru renuntarea la fumat. Prima este renuntarea brusca la acest viciu, care vine de regula pe fondul unor evenimente importante: imbolnavire grava, casatorie, nasterea unui copil, o revelatie brusca, saracirea etc. Presopunctura si acupunctura ajuta destul de mult, dar aici e nevoie de ajutorul specialistilor in domeniu; oricum, procedurile nu sunt dureroase. Fitoterapia contribuie din plin la lupta impotriva fumatului. Oarecum paradoxal, se recomanda confectionarea de... tigari, din anumite plante medicinale, care vor taia insa dorinta de fumat. Iata cateva asemenea combinatii (plantele vor fi bine uscate).


- Cretisor sau vindecea (Betonica officinalis L.), in amestec cu podbal si cu izma.

- Izma (Mentha piperita L.), in amestec cu vinarita si podbal, in proportii egale. Se folosesc doar frunze, amestecul  se lasa o noapte in apa indulcita cu miere, apoi se usuca bine, se toaca marunt si se fac tigari.

- Amestec in cantitati egale, din arnica, izma, coada-calului, cretisor, usturoi, lemn cainesc, pedicuta, podbal, soc, vinarita.

Si sucurile sau infuziile de plante ajuta la eliminarea tigarilor.

- Cresonul este antidot al nicotinei. Trebuie folosit proaspat, sub forma de suc, 60-150 ml pe zi, in apa sau in supa rece.

- Podbalul combate tusea tabagica. Sucul se obtine prin presarea frunzelor si se consuma zilnic cate 2-3 lingurite, intr-o ceasca de supa sau de lapte fierbinte.

- Pedicuta se infuzeaza 10-15 minute, cu 5 grame din partile aeriene ale plantei, la 150 ml de apa. Se bea dimineata, la o ora dupa micul dejun, pana la abandonarea fumatului.


Radacina de obligeana, uscata si taiata marunt, se mesteca lent, apoi se scuipa, nu se inghite. Gustul acesteia diminueaza pana la anulare dorinta de a fuma.

Exista si alte metode blande de renuntare la tigari, pe care le vom aborda cu alta ocazie. Trebuie totusi sa amintim de fiecare data ca primul element ce contribuie la reusita este vointa ferma a persoanei in cauza.



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 15 ani
   
lupul_singuratic
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 507
Declar razboi impotriva fumatului  

inchid pe viata toti producatorii de tigari
propun o cura globala anti-fumat

Modificat de lupul_singuratic (acum 14 ani)


_______________________________________
Traieste-ti viata ca si cum fiecare fapta a ta ar deveni lege universala. – Immanuel Kant

pus acum 14 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 14 ani
   
lupul_singuratic
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 507
Asta nu-i un raspuns dottore..ori pro ori contra..  

_______________________________________
Traieste-ti viata ca si cum fiecare fapta a ta ar deveni lege universala. – Immanuel Kant

pus acum 14 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
tu ce faci? fluieri la mine-n casa? dupa mine? sau despre mine ?



impotriva!


PS: ai un foc?



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 13 ani
   
lupul_singuratic
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 507
Imi simt sufletul mugur de fluier...

PS:am 

boli imi simt sufletul mugur

49.7KB


_______________________________________
Traieste-ti viata ca si cum fiecare fapta a ta ar deveni lege universala. – Immanuel Kant

pus acum 13 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Boli influentate de vreme

Actiunea complexa a vremii asupra organismului uman poate fi de urmatoarele tipuri: optima, excitanta si acuta.

Vremea optimaeste considerata aceea care influenteaza favorabil, producand buna dispozitie si are o actiune menajanta asupra organismului. Asemenea tip de vreme se caracterizeaza prin mentinerea relativ uniforma a elementelor meteorologice: umiditate moderata, viteza relativ mica de miscare a aerului, zile senine, cand temperatura medie diurna nu oscileaza cu mai mult de 2 grade C, iar presiunea - cu mai mult de 4 milibari.

Vremea excitanta cuprinde complexul vremii in care unul sau mai multe din elementele meteorologice deviaza de la valorile optime. Aceasta vreme, desi este in fond insorita, are adeseori un cer mohorat, timpul e uscat, umiditatea ridicandu-se pana la 90% umiditate relativa, oscilatia temperaturii medii a zilei poate fi pana la 4 grade C, a presiunii barometrice pana la 8 milibari, iar miscarea aerului pana la 9 m/sec.

Vremea acuta reprezinta complexul vremii cu modificari accentuate ale elementelor meteorologice, cand oscilatiile termice depasesc 4 grade C, ale presiunii atmosferice - 8 milibari, iar viteza de miscare a aerului e mai mare de 9 m/sec.

Fireste, nu valorile absolute ale elementelor meteorologice sunt caracteristicile unui sau altui tip de vreme, ci schimbarea proprietatilor, diferenta care poate determina variatia neperiodica a excitantilor climatici ce actioneaza inoportun asupra organismului. Acest complex de vreme modificat determina actiunea tipului de vreme si clima asupra organismului si reactia acestuia.

Specialistii deosebesc in prezent patru tipuri de meteosensibilitate:

Meteoadaptabilii nu au nici un fel de dificultate cu schimbarile bruste. Ei se acomodeaza usor cu orice fluctuatii.
La meteodependenti, influentele atmosferice se repercuteaza direct asupra echilibrului psihic si a starii de sanatate. Ei reactioneaza cu irascibilitate, dureri de cap, indispozitii si tendinte depresive.
Anticipativii presimt modificarea vremii chiar si cu 48 de ore in avans, de pilda sub forma durerilor aparute intr-o cicatrice.
Meteosensibililor le sunt activate boli deja existente, ca reumatismul sau dereglarile sistemului neurovegetativ.
Temperatura, precipitatiile, umiditatea aerului, dar mai ales presiunea atmosferica influenteaza in mod negativ un mare numar de oameni.

Meteorosensibilitatea reprezinta, de fapt, amplificarea simptomatologiei unor boli la variatiile atmosferice, in sensul amplificarii expresiei clinice a bolii ce poate evolua dupa o prima etapa de adaptare spre situatii de decompensare agravante.  Ea doar accentueaza anumite suferinte latente, pe care le avem deja.
Potrivit psihologilor, schimbarile de clima, diferentele bruste de temperatura si deviatiile de presiune atmosferica pot influenta energia care circula prin corpul nostru.
In timp ce vremea calduroasa ii binedispune pe cei mai multi dintre noi, ploaia se rasfrange negativ si ne provoaca indispozitie. Atunci cand afara e foarte frig sau excesiv de cald, dar si in  perioadele de tranzitie, bolile latente, de care sufera unii dintre noi, se pot acutiza.

Milioane de oameni reactioneaza la fel la scaderea presiunii, indeosebi primavara, atunci cand fronturile atmosferice se gonesc din urma unele pe altele, intregul organism (in primul rand sistemul circulator) oboseste repede. Nu trebuie sa intelegem ca oscilatiile meteorologice ne imbolnavesc in adevaratul sens al cuvantului. Trecerea de la un front atmosferic la altul poate doar declansa ori accentua anumite suferinte latente. Simptomele tipice sunt durerile de cap, migrenele, sufocarile, ametelile, starea de slabiciune, irascibilitatea sau transpiratiile excesive. creste tensiunea arteriala, palpitatiile si senzatia de greutate din piept. Durerile reumatice si de articulatii - din pricina aerului umed si rece.

Cand barometrul urca, organismul produce mai multa adrenalina, colicile si crampele se manifesta mai frecvent.
Daca va intrerupeti mereu somnul ori transpirati atat de puternic incat cearceafurile vi se lipesc de corp, e posibil ca de vina sa fie vremea. Se prea poate ca tocmai in acel moment sa aiba loc o schimbare de fronturi atmosferice.

Schimbarile de presiune atmosferica produc modificari la nivelul celulelor si-al tesuturilor, creand disconfort in functionarea organismului. Cand valorile acesteia nu sint in limite normale, persoanele cu hipertensiune arteriala au dureri de cap, palpitatii, senzatie de greutate in piept.Presiunea atmosferica scazuta duce la tahicardie si la cresterea tensiunii.

Masele de aer reci cresc tensiunea arteriala, ingreuneaza gandirea si provoaca apatie. Aerul foarte uscat este daunator aparatului respirator, iar cel umed favorizeaza nefritele si bolile infecto-contagioase. Vremea inchisa este un factor de agravare a depresiilor, mai ales din cauza faptului ca oamenii petrec mai mult timp in casa.

Se vorbeste din ce in ce mai mult de factorul meteorologic - vreme inchisa, ploaie, micsorarea intervalului intre zi si noapte. Acestea pot influenta tulburarile psihice. Exista multe persoane care, pe o asemenea vreme, acuza o stare de oboseala acuta, o astenie fizica si psihica, o stare de somnolenta continua si chiar depresie, cu toate ca se odihnesc corespunzator noaptea.

Toamna se produce un dezechilibru energetic. Organismul se pregateste pentru iarna, luminozitatea descreste, ambientul devine din ce in ce mai putin vesel. Frigul reprezinta un stres si, din aceasta cauza, bolnavii de inima sint foarte afectati, in special in anotimpurile de trecere, adica toamna si primavara. In aceste perioade, manifestarile cardiace cresc. Din cauza temperaturii scazute, se inregistreaza si multe crize de angina pectorala, astm bronsic si chiar infarct miocardic acut. De asemenea, pot aparea disfunctii sexuale, sindromuri endocrine cu manifestari in zona afectivitatii.

Inhalarea aerului rece poate intretine crizele de astm. Nu trebuie sa ne mire daca schimbarile bruste ale vremii ne dau dureri de cap, ameteli sau chiar irascibilitate. Specialistii atentioneaza ca influentele atmosferice se repercuteaza asupra echilibrului psihic al meteodependentilor. Cerul gri, bacovian, si ceata sunt surse de anxietate, deprimare si melancolie.

Caldurile excesive cresc relativ brusc valorile tensiunii arteriale si precipita dureri anginoase.
Aerul cald si umed este un adevarat cosmar pentru persoanele sensibile. Cand un asemenea front atmosferic se abate asupra noastra, foarte multi oameni se plang de migrene, astm, depresii, probleme de circulatie, dereglari de somn sau infectii. Bataturile si dintii incep sa doara, coagularea sangelui are de suferit si apare pericolul trombozelor.

Fronturile de aer umed agraveaza diferitele forme de reumatism cronic degenerativ. Vantul rece declanseaza crize de angina pectorala zilele cu vant persistent de primavara si vara activeaza alergii la polen; se stie inca din vechime ca fazele cu luna plina coincideau, la bolnavii bacilari, cu un numar mai mare de hemoptizii. Migrenele, nevralgiile (sciatic sau trigemen) au si ele mari conditionari meteo.

Eruptiile solare intensifica starile depresive si cresc rata tentativelor de sinucidere.

Climatul marin agraveaza nevrozele iar climatul de mare altitudine determina un travaliu intens de adaptare cardiaca.

Intre retragerea unui front atmosferic si apropierea celuilalt, asupra noastra actioneaza - intr-o perioada scurta de timp, o multime de influente meteorologice. Temperatura, presiunea aerului, umiditatea, incarcatura electrica din aer, lumina si circulatia aerului se modifica si nu toti oamenii suporta la fel de bine aceste modificari.

Studii privind impactul vremii asupra sanatatii

O treime din locuitorii Europei nu se sinchisesc de schimbarile de vreme: organismul sanatos se descurca bine cu variatiile climaterice si suporta fara probleme diferentele mari de temperatura.
O alta treime sunt afectati usor, adica se simt putin mai obositi, iar ultima treime au probleme de sanatate importante. Doar in cazul lor se poate vorbi de sensibilitate la schimbarile de vreme. La loc de frunte intre factorii meteo negativi se afla presiunea atmosferica.

Un studiu efectuat in Franta arata ca atunci cand temperatura zilei scadea cu 10grade, numarul infarcturilor crestea cu 13 procente. Iar cand presiunea atmosferica se modifica cu 10 milibari, rata infarctului crestea cu pana la 12%. In mod evident, odata cu vremea se modifica si tensiunea arteriala a pacientilor. Iar acest fapt demonstreaza ca vremea influenteaza starea de sanatate.
Unii cercetatori presupun ca instabilitatea presiunii atmosferice deregleaza cantitatea de lichid si organul de echilibru existent in urechea interna, influentand astfel tensiunea arteriala si coagularea sangelui.
Altii suspecteaza electricitatea atmosferica: s-ar parea ca mai ales pe furtuna, ionii invizibili "rapaie" pe creierul nostru, afectand producerea serotoninei. In acest caz, devenim depresivi, suntem mai sensibili la durere sau avem probleme cu stomacul, intestinul si digestia.

Fulgere, caldura, ploaie, umezeala si soare - vremea, ca este frumoasa sau ca e urata, are un efect profund asupra vietii noastre. Ne influenteaza organismul, vointa si emotiile. In numeroase cazuri, legatura este clara si in mod cert biologica. Alteori, felul in care vremea actioneaza asupra noastra este obscur, dar impresionant.

Atunci cand frigul nordic ataca zonele montane ale Americii Centrale, multi indieni se imbolnavesc de o forma mortala de pneumonie; in zonele temperate ale Americii de Nord, timpul variabil de la venirea primaverii este purtator de gripe si acelasi lucru se intampla si in Europa meridionala.

In Elvetia, cand bate Föhnul din Alpi, infractorii acuzati de acte de violenta (si chiar de crima) beneficiaza de circumstante atenuante se considera ca aerul puternic ionizat al acestui vant poate accentua anumite dezechilibre mentale latente.

In Franta meridionala, vantul cald si umed numit Il vent du midi este in mod obisnuit facut responsabil de cele mai diverse rele; de la dureri de cap si dureri reumatice, la atacuri de epilepsie si de astm si la felurite manifestari ale unor boli infantile.

Locuitorii din Tanger dau vina pe Leventer, vantul oriental care vine dinspre Mediterana, pentru durerile de cap si chiar pentru sentimentele de oprimare care ii incearca uneori.

In vreme ce nord-africanii cred ca Scirocco, vantul fierbinte si nisipos care sufla din Sahara, ii deprima pe oameni pana la a-i aduce in pragul sinuciderii.




_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 13 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Mai ales in anotimpul rece, trebuie sa stam departe de raceala sau, mai rau, de gripa. De aceea cel mai bine este sa le luam masuri de prevenire, pentru a nu fi nevoiti sa ajungem sa tratam.

Gripele de sezon iti pot aduce destule neplaceri. Evita-le urmand aceste sfaturi intelepte, care niciodata nu se vor „demoda":

1. Spala-te des pe maini
In cele mai multe cazuri, racelile si gripele se transmit prin contact direct. Printr-o simpla atingere te poti alege cu o viroza. Asadar spala-ti mainile cat mai des cu apa si sapun.

2. Nu pune mana la gura cand stranuti
Nu-ti acoperi gura cu mana cand stranuti, ci foloseste servetele de unica folosinta, deoarece de pe maini viroza poate reveni in organismul tau. Nici nu vei transmite virusul la altii si nici nu vei mentine viroza in organism.

3. Bea cat mai multe lichide
Cu ajutorul lichidelor vei elimina substantele nefolositoare din organism. Cu cat mai multe lichide consumi, cu atat vor sta virusii mai departe de tine.

4. Fa sauna
Se pare ca persoanele care viziteaza sauna au o rata de imbolnavire injumatatita. Asa ca fa-ti un abonament la sauna iar sedintele te vor ajuta sa nu racesti, in ciuda temperaturilor reduse din sezonul rece.

5. Aeriseste camerele
Pentru a preveni gripa trebuie sa respiri mereu aer proaspat. Asa ca nu uita sa aerisesti inceparile si sa lasi lumina sa patrunda.

6. Consuma iaurt
Nutritionistii afirma ca un iaurt consumat zilnic scade riscul aparitiei virozelor cu pana la 25%. Lactatele intaresc sistemul imunitar, continand substante hranitoare pentru organism.

7. Limiteaza consumul de tigari si alcool
Consumatorii de alcool si fumatorii sunt mult mai predispusi gripei decat cei ce nu au aceste vicii.




_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 13 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Impotenta - semne, cauze si solutii

Definitia impotentei variaza usor in randul profesionistilor, dar este, in general, considerata a fi incapacitatea de a obtine si mentine o erectie suficienta pentru actul sexual. Este recomandat daca partenerul tau este impotent sa initiezi discutiile despre aceasta problema si sa nu fi reticenta. Multe tipuri de tratament sunt disponibile, insa, si o buna comunicare poate duce la gasirea unei solutii.

Un examen fizic realizat de catre un cadru medical este primul pas in diagnosticarea si tratarea acestei boli complicate. Imposibilitatea de a trata impotenta poate cauza probleme serioase intr-o relatie, si poate duce in cele din urma la destramara acesteia.

Lipsa dorintei sexuale

Lipsa dorintei sexuale este un simptom de impotenta, potrivit medicilor urologi. Semnele lipsei dorintei insemna excluderea oricarei atingeri si sarutari care sunt considerate preludiu. Ignorarea dorintelor sexuale sau tentativelor unui contact intim poate indica, de asemenea, lipsa unei dorinte.

O lipsa privind interesul sexual poate fi, de fapt, din cauza rationamentul moral, dorinta de a ramane abstinent pana la casatorie, frica de intimitate sau teama de jena. Cauza poate fi, de asemenea, din motive medicale.

Incapacitatea de a obtine o erectie

Barbatul se poate implicata in activitati sexuale, dar ii va fi imposibil sa obtina o erectie. Penisul poate ramane moale, chiar daca el pare excitat. Aceasta conditie este cunoscuta sub numele de disfunctie erectila. El poate opri orice activitate sexuala sau poate isi satisface partenerul prin alte mijloace. Barbatul poate deveni stanjenit, furios sau retras intr-o astfel de situatie si nu va dori sa discuta aceasta problema. Acest lucru poate fi din cauzata din motive medicale sau psihologice.

Incapacitatea de a mentine o erectie

Medicii explica faptul ca incapacitatea de a mentine o erectie, care sa fie suficient de ferma pentru un act sexual, este un alt semn de impotenta. In acest caz, barbatul atinge initial o erectie, fie prin stimulare mentala, fiind atins de catre partener sau prin propria atingere.

Cu toate acestea, erectia se pierde inainte de actul sexual sau la un timp foarte scurt dupa inceperea actului sexual. Acest simptom, de obicei, indica faptul ca disfunctie erectila se datoreaza unei cauze psihologice, inclusiv stresul, vina, teama, jena sau alte emotii.

Probleme cu ejacularea

Potrivit medicilor urologi problemele de ejaculare pot fi simptome de impotenta. Acest lucru implica deseori ejaculare la scurt timp dupa excitare initiala sau ejaculare in cateva secunde de la intrarea in vagin. Barbatul poate raspunde cu jena, furie sau poate spune ca a fost foarte excitat sau stresat. Problemele de ejaculare adesea indica faptul ca impotenta se datoreaza unei cauze psihologice.

Ce este disfunctia erectila?

Multi oameni confunda disfunctie erectila cu:
- ejacularea prematura, care "vine prea repede"
- ejacularea intarziata, care este incapacitatea unui barbat de a ajunge la punctul culminant.

Dar aceste conditii nu au nimic de-a face cu disfunctia erectila. In primul rand, haideti sa definim problema. Disfunctia erectila inseamna incapacitatea de a avea o erectie destul de buna pentru a realiza un act sexual satisfacator. Unii suferinzi nu pot obtine niciun act sexual, altii doar unul, dar fiind insuficient de ferm pentru a-si penetra partenera.

De ce apare disfunctia erectila?

Disfunctia erectila este foarte comuna, si apare pentru o varietate de motive si la diferite varste.

Adolescentii si tinerii
La barbati tineri, cauza cea mai frecventa este anxietatea - in special nervozitate privind sexul, frica unei sarcini sau utilizarea prezervativului.

Varsta mijlocie
Cauzele comune intalnite la aceasta grupa de varsta sunt: surmenajul, stresul, vina si doliu (disfunctia erectila apare adesea atunci cand un barbat vaduv incearca sa aiba o noua relatie sexuala). Cateva cazuri sunt cauzate si de diabet.

Varsta post-mijlocie
In acest grup de oameni, disfunctia erectila devine comuna cu inaintarea in varsta. Cu toate acestea, 70 la suta din toti barbatii cu varsta de 70 de ani sunt potenti sexual. Este clar acum ca intr-o proportie mare, problema se datoreaza ingustarii vaselor de sange care transporta sangele in penis.

Cercetarile, realizate in 2007, sugereaza ca, in unele cazul barbatilor mai in varsta, care au dificultati de erectie, pot exista, de asemenea, deteriorarea arterele din creier sau inima.

Disfunctia erectila este o manifestare a bolii vasculare la nivelul arterelor mici si poate da un avertisment la doi - trei ani inaintea unui atac de cord.

Acest lucru nu inseamna ca daca ai probleme de erectie, poti face un accident vascular cerebral. Dar, barbati mai in varsta cu disfunctie erectila ar trebui sa aiba grija si sa se protejeze impotriva accidentelor vasculare cerebrale si atacurile de cord - de exemplu, prin mentinerea tensiunii lor arteriale si a colesterolului la nivel nimim. De asemenea, ar trebui sa renunte la tigari, in cazul in care fumeaza.

Cauze psihologice
Cauzele psihologice sunt mai ales intalnite la tineri. In general, disfunctia erectila apare mai des din acest motiv mai degraba decat fizic daca barbatul se trezeste cu erectii matinale si inca mai pot obtine o erectie buna prin masturbare.

Cauze psihologice frecvente ale unei erectii cu dificultati includ:
*nervi - in special cu privire la executare
*vinovatie - in special in momentele in care inseli
*probleme din relatie - mai ales daca nu te atrage partenerul tau
*homosexualitate latenta - de exemplu, daca esti un tip gay siincerci sa faci sex cu o femeie
*depresie
*epuizare.

In multe de cazuri, disfunctia erectila se dovedeste a fi din cauza unui amestec de motive psihologice si fizice.

Cauzele fizice comune includ:
*deteriorarea arterelor - aceasta este o schimbare fizica, frecventa la barbatii mai in varsta, inclusiv a celor cu diabet zaharat
*fumat
*consumul excesiv de alcool
*obezitatea si lipsa conditiei fizice
*efectele secundare ale anumitor medicamente, in special cele pentru tensiune arteriala si depresie
*efectele drogurilor, cum ar fi cocaina.

Cauze fizice mai putin frecvente sunt:
*drenaj excesiv de sange din venele penisului ("scurgere venoasa"
*boli ale sistemului nervos
*probleme la maduva spinarii sau creier
*interventii chirurgicale majore la nivelul abdomenului, in specialoperatiuni de prostata
*probleme hormonale, inclusiv productia in exces a unui hormon hipofizar numit prolactina (acest lucru este rar).

Confruntarea cu impotenta poate fi la fel de provocare pentru ambii parteneri intr-o relatie ... Ca partener al unui om care este impotent rolul tau este cel mai important in garantarea faptului ca relatia voastra sexuala va ramane un lucru sanatos, de succes si satisfacatoare.

Cheia pentru a mentine o relatie sexuala satisfacatoare este comunicarea. La urma urmei, impotenta afecteaza ambii parteneri, asa ca este ceva ce trebuie sa fie analizat impreuna.

Daca esti dispusa sa lucrati impreuna pentru a restabili si spori potenta partenerului, mai jos sunt sugerati sase pasi ai procesului care va rezolva cu aceste probleme.

1. Recunoaste efectele impotenta asupra ta si asupra relatiei tale
2. Ia in considerare sanatatea ta fizica si psihologica
3. Exploreaza factorii din relatie care te vor ajuta sa ai un rezultat bun in urma tratamentului
4. Afla mai multe despre cauzele si tratamentele pentru impotenta
5. Discuta aceasta problema cu partenerul tau si determina adevaratele tale nevoile sexuale
6. Adreseaza-te unui medic de specialitate.

R.I.

boli impotenta semne, cauze solutii definitia impotentei variaza usor randul dar este, general, Radio Whiteheaven Original

18.7KB


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 12 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la