WHITEHEAVEN
Pentru zile ostenite, pentru nopti nedormite, pentru suflete stinghere, pentru femei, cum deopotriva pentru barbati! Un fel de cafenea in care sa ne citim pe noi intre noi, si ziarul! Singurul loc unde BUNUL SIMT si INTELIGENTA sunt ridicate la rang de ..lege!
Lista Forumurilor Pe Tematici
WHITEHEAVEN | Reguli | Inregistrare | Login

POZE WHITEHEAVEN

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
AlinaMicu
Femeie
25 ani
Brasov
cauta Barbat
25 - 39 ani
WHITEHEAVEN / Cum va mai distratzi fratzilor? / DESCOPERA LUMEA Moderat de egon, kipsing, unleashed
Autor
Mesaj Pagini: 1
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Atlantida, inventie, legenda sau realitate?

Din timpuri stravechi si pina astazi, Atlantida, misterioasa tara disparuta, a incitat imaginatia oamenilor de stiinta, a pictorilor, a scriitorilor si a artistilor si, nu in ultimul rind, a stirnit si stirneste aprige dispute. Acestui mister i s-au consacrat numeroase articole stiintifice, sute de carti si chiar picturi. Referitor la dezastrul petrecut in Atlantida, revista franceza "Science et Vie", a publicat numeroase articole de unde am aflat ca primele date despre misterioasa tara disparuta le avem de la marele Platon, renumitul filozof, care a trait intre anii 427 – 347 i.H. Platon a vorbit despre Atlantida folosind insemnarile facute de Solon, din care descindea pe linie materna. Solon, om politic si reformator din Atena, a trait intre anii 635 – 559 i.H. si a fost inclus printre "cei sapte intelepti". El a auzit legenda cu ocazia unei calatorii in Egipt si nu a pierdut prilejul de a o nota. Doua secole mai tirziu, Platon a inclus legenda in dialogurile "Timaios" si "Criton". In "Timaios", marele intelept al antichitatii face o descriere incompleta a Atlantidei, in schimb, in "Criton", ramas neterminat, reia povestirea cu mai multe amanunte. Potrivit ambelor variante, Atlantida ar fi fost o insula enorma, asezata dincolo de Coloanele lui Hercule. Atlantii aveau o imparatie puternica, care se intindea pe un teritoriu imens, pina in Egipt. Se mai spune ca Atlantida s-a scufundat din pricina unui cutremur foarte puternic, in decurs de o zi si o noapte.

Care este adevarul?
"Parintele istoriei", Herodot, aminteste cu o jumatate de veac inaintea lui Platon, de atlanti, popor care ocupa o zona intinsa de pe continentul african, de la muntii Atlas, pina la litoralul atlantic.

In epoca Renasterii, interesul pentru tara misterioasa a crescut brusc, mai ales dupa ce dialogurile lui Platon au intrat intr-un circuit larg. Totusi, adevarata explozie s-a produs in secolul al XIX-lea, cind a inceput sa apara literatura de specialitate si au fost emise cele mai fanteziste si mai neasteptate ipoteze cu privire la locul in care s-ar fi aflat Atlantida.

Si totusi, unde s-a aflat Atlantida?
Luind in calcul cele spuse de Platon, cel mai logic, Atlantida s-ar fi putut afla in Oceanul Atlantic si ar fi fost inghitita de mare in urma unui cataclism natural, de magnitudine mare. Potrivit afirmatiilor unor partizani ai acestei ipoteze, Insulele Azore, Canare si Capul Verde sint marturii ale continentului disparut, si anume virfurile de munti care au ramas deasupra nivelului marii/oceanului din cauza inaltimii lor considerabile. Cercetari geologice au infirmat aceasta ipoteza. Astfel, G.Wierth, om de stiinta, a elaborat o teorie conform careia Atlantida s-ar fi aflat in nodul Groenlandei, unde, cu peste zece milenii in urma, clima era mult mai blinda decit in zilele noastre. Wierth a afirmat ca atlantii, care au trait acolo, sint stramosii popoarelor indo-europene si chiar ai unor popoare din Africa rasariteana. Racirea brusca a climei i-a facut sa paraseasca aceasta regiune cu 8000 de ani i.H, stabilindu-se in Europa si, partial, in America. Tot dupa parerea omului de stiinta german, "stranepotii" atlantilor ar fi fost si unii eschimosi albi, ramasi pe locurile natale. Si totusi, aceasta posibila ipoteza n-a fost nici ea confirmata, din pacate, de nici o descoperire arheologica demna de luat in seama.

In Africa? Sau poate in Creta?
In anul 1910, Leo Frobenius, etnograf german, a descoperit in Nigeria, civilizatia neagra Ife si a crezut ca acolo s-a aflat Atlantida. Dupa numeroase sapaturi arheologice in Ife au fost descoperite vestigii care atesta ca este vorba de o civilizatie foarte dezvoltata. Totusi s-a lamurit ca civilizatia dateaza din secolele XII-XVI ale erei noastre. Prin urmare, nu exista nici o posibilitate ca Atlantida sa se fi aflat in Africa.

Din spusele unor autori greci se stie ca linga Coloanele lui Hercule se afla orasul Tartes, capitala unui regat prosper. Bogatia venea din minele care erau amplasate in diferite parti ale tarii si de pe urma comertului cu populatia de pe litoralul Atlanticului.

La inceputul secolul XX, ca urmare a sapaturilor facute in Creta de englezi si italieni, a fost descoperita o civilizatie necunoscuta, apartinind epocii de bronz. Arheologul Arthur John Evans a numit-o civilizatia minoica, dupa numele regelui Cretei, Minos. Evans a inceput lucrarile in luna martie a anului 1900 si la Knosos a descoperit ruinele unui palat cu fresce magnifice si opere de arta care nu semanau nici cu cele romane, nici cu cele grecesti. Sapaturile efectuate ulterior au dus la descoperirea citorva ansambluri de palate la Knosos, Feste, Fato Zacros si Malli. Aceste palate au fost construite la inceputul mileniului II i.H. si distruse intre anii 1400-1500 i.H. ca urmare a unor cutremure puternice. In urma sapaturilor si cercetarilor arheologice, geografice si oceanografice s-a descoperit ca aceasta cultura minoica a fost deosebit de dezvoltata. Disparitia civilizatiei minoice s-a datorat tot unui cataclism natural, o eruptie extrem de puternica, unica in istoria omenirii, a vulcanului din Insula Santorin din Marea Egee, care a erupt in secolul XV i.H.

Dar supozitiile nu au incetat. Enigma Atlantidei, in mod paradoxal s-a adincit in urma sapaturilor facute in insula Santorin, unde s-a dovedit ca pina la eruptia vulcanului, pe insula se afla un oras foarte mare. Santorin era una dintre Insulele Ciclode, denumirea ei antica fiind Thira, inainte numindu-se Caliste, adica "Preafrumoasa". Eruptia vulcanului din Santorin, cu aproximativ 3500 de ani in urma, a fost confirmata si de sapaturile arheologice efectuate in anul 1967, in insula Acrotiri. Sub lava au fost descoperite circa 15 cladiri: depozite, case de locuit si alte constructii care, se pare, au fost ingropate sub cenusa cu 1500 de ani i.H.. Dupa inceperea sapaturilor in Acrotiri, in Anglia au fost publicate doua carti in care autorii sustineau ca Atlantida nu este altceva decit Creta minoica. Totusi, dupa indelungi cercetari si studii aprofundate, nici o ipoteza nu a putut fi dovedita ca fiind reala.


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
miteman
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 40
descopera lumea...
am descoperit si eu o parte din asia.. nu asia cea bogata, verde, cu mari albastre sau verzulii pe fundul carora se vad pesti...
am cunoscut o asie arsa de soare, plaina de praf... brzdata de razboaie, cu copii orfani... cu oameni mutilati... cu pericole care te pandeau la tot pasul...
m-a marcat increderea unora din locuitorii de acolo... care traiau in case de lut.. viziunea lor depsre lume si razboi...
poate nu isi merita soarta... nici ei si nici copii lor.... poate nici eu nu mi-am meritat soarta celor 12 luni petrecute departe de romania...
dar a meritat... o noua viziune asupra vietii, asupra religiei asupra orientului... si daca as avea de ales din nou lafel as face... as descoperi din nou o asie ravasita...


pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
astazi, Tunisia, pe urmele fenicienilor...
 
"Leaganul cetatii Cartagina, ravnita si cucerita pe rand de romani, de vandali, de bizantini, de otomani si de francezi, Tunisia este astazi una dintre exoticele tari care se bucura de binefacerile Marii Mediterane si de o clima ce permite milioanelor de turisti sositi aici in fiecare an sa faca plaja chiar si in decembrie .
Aproximativ 800 de hoteluri cu 200.000 de paturi, sapte aeroporturi internationale, opt porturi. Cam asta ar fi, sintetic, oferta Tunisiei pentru turistii din lumea intreaga. Dar frumusetea acestei tari nu incape nicicum in statistici.
Doua sunt atuurile Tunisiei in fata altor destinatii turistice: clima aproape perfecta (cu veri caniculare, dar comparabile cu ale Europei sudice, si ierni blande, cu minime de 16-17 grade la amiaza in ianuarie si februarie) si istoria tulburatoare ce si-a lasat amprentele pe fiecare fir de nisip.
Detaliata, clima poate fi un avantaj, dar si un dezavantaj, in functie de anotimp si de regiunea vizitata. Zona nordica are un climat mediteranean, cu niste grade in plus datorita pozitionarii. Acelasi lucru se poate spune si despre zona estica, de coasta, la fel de umeda. Pe masura ce inaintezi spre sud, apropierea de desert se face simtita, iar caldura verii devine insuportabila. Asadar, cele mai bune anotimpuri pentru un concediu in Tunisia raman primavara si toamna, vara fiind recomandata doar pentru zonele de litoral.

O tara sigura
Din punct de vedere politic, se poate spune fara grija ca stabilitatea este una dintre caracteristicile acestui stat african, pe plan extern tara fiind recunoscuta pentru pozitiile echilibrate pe care le-a avut de-a lungul timpului. Consecinta, importanta pentru turisti, a acestui fapt este siguranta pe care o resimt cei care viziteaza Tunisia. De altfel, atentia acordata turismului de catre guvern se reflecta inclusiv in respectul fata de straini. Cel mai important amanunt legat de politica Tunisiei este insa faptul ca liderii acestei tari au semnat un tratat cu UE si din 2008 va deveni membru asociat. Din punct de vedere cultural si religios, populatia este majoritar araba, respectarea traditiilor si simbolurilor musulmane fiind una dintre regulile de bun-simt cerute turistilor care aleg aceasta destinatie pentru vacanta.

Tunis
Cel mai mare centru de atractie pentru turisti ramane capitala tarii, Tunis, situata pe malul lacului cu acelasi nume, in nord-estul tarii, foarte aproape de coasta Mediteranei. Fara indoiala, imaginea Tunisului este una de oras modern, specific zonei mediteraneene, cu bulevarde largi, palmieri la tot pasul, cladiri inalte si o sumedenie de restaurante, cafenele si terase, in timp ce ramasitele civilizatiilor care au ridicat si populat orasul stau de veghe sub forma unor ziduri ce inconjoara asezarea.
Cea mai importanta artera comerciala este Avenue Habib Bourguiba, renumita pentru florariile insirate printre magazine, librarii sau galerii de arta. In capatul bulevardului se afla Catedrala si statuia lui Ibn Khaldoun, iar de aici incepe stravechiul Medina. Unde, odata intrat pe stradu-tele mici si intortocheate, vizitatorul are ocazia de a strabate timpul intr-o lume presarata cu mici pravalii, antichitati, bijuterii, covoare sau obiecte artizanale din lemn de maslin ori piele stralucitor colorata. La capatul calatoriei prin orasul vechi se afla Moscheea Maslinului, Ez Zitouna, la fel de veche precum orasul insusi, fiind considerata o adevarata inima a Medinei.

Statiuni la Mediterana
Daca planurile calatoriei contin si o parte rezervata plajei, trebuie luate in calcul in primul rand Sousse, Monastir, Hammamet si Nabeul, dar si Djerba si Tabarka, toate statiuni de top, cu nisip fin, apa limpede si o lista nesfarsita de hoteluri aliniate de-a lungul tarmului. Evident ca sporturile nautice, scufundarile, pescuitul si croazierele sunt la ele acasa, iar bucataria tunisiana face casa buna cu aceea internationala in toate restaurantele deschise aici. In timpul verii se inregistreaza si cea mai intensa activitate, inclusiv programul festivalurilor fiind astfel stabilit incat orice turist sa se poata bucura de folclorul local ori de concertele in aer liber.

Sousse - El Kantaoui
Sousse, sau Colonia Ulpia Trajana Augusta Frugifera Hadrumetina, dupa cum era botezata de romani, este printre cele mai frumoase statiuni ale Mediteranei si e considerata cea mai importanta din Tunisia. Aflata la doua ore de Tunis (140 km), orasul este integrat in statiune si invers, turistii facand practic parte din viata acestei cetati locuite pe rand de fenicieni, bizantini, romani si arabi, o adevarata oaza de liniste. Tot in Sousse se gaseste si portul El-Kantaoui, o adevarata desfasurare de energii, ridicat cu ani in urma in cadrul unui amplu proiect guvernamental, alaturi de un excelent teren de golf cu 27 de gauri si de locatii unice de cazare si de petrecere a timpului liber integrate intr-un complex turistic tip sat de vacanta, absolut impresionant.

Arheologie
O calatorie in Tunisia nu trebuie sa ocoleasca vizitarea unora dintre cele mai importante locatii arheologice ale istoriei mondiale, fie ca dateaza din vremea fenicienilor ori a Imperiului Roman. Cartagina este, fara indoiala, cel mai important sit, rivala de odinioara a Romei pastrand si astazi vestigii de o inestimabila valoare, porturile, canalul, cartierul Hannibal, termele, apeductul, teatrul si templele perioadei romane fiind doar cateva exemple. Importanta vechii cetati a condus la construirea de catre autoritati a Parcului Arheologic al Cartaginei - Sidi Bou Said -, o zona ce cuprinde si satul Sidi Bou, transformat in punct de atractie pentru turistii amatori de suveniruri. Mai departe, templele din Dougga, portul Utica sau constructiile din Sbeitla, orasul roman Bulla Regia si Colosseumul El Jem sunt tot atatea ocazii de a intra in contact cu civilizatiile disparute. Muzeul Bardo din apropiere de Tunis gazduieste cea mai impresionanta colectie de mozaicuri romane din lume. " (G.D.)

descopera lumea astazi, tunisia, urmele cetatii cartagina, ravnita cucerita rand romani, vandali, Radio Whiteheaven Original

8.8KB


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Dark_passion
Membru nou

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 35
Mongolia...templu nedesacralizat al eternitatii... unde se imbratiseaza eternitatea stepei cu solitudinea muntelui... unde conceptul de religie organizata nu exista in forma lui clasica... unde nu are rost sa fii cu un jeep de fite...pentru ca un cal bun te poate duce oriunde... un loc unde simti spiritul razboinic al Khagan-ului Ghenghis... simti inca suflul hoardei in hergheliile de cai... un loc in care notiunea de oras nu isi are rostul... un loc...

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
.....sau un univers intr_o iurta! am fost la Ulan Bator! ...hmm! cam...dam...

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
cu tot cu Fefeleaga?:rolleyes::rotfl:

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
nope! ea a ramas cu "Anton_al Anei"...care zace! Io am fost cu tzercu! de ce ? (de nord_est_deviat pe ruta Teheran'74) ...A! MI-am luat o haina de pele d'acolo...de ..pici! Sic!

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
hai nu le mai lauda! si pelea e din putza de papagal?

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
)))) nope ! creca de VACA! sua BOU ! )))

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
FANTANELE-BELIS

la o aruncatura de bat (de pescuit) de Huedin, in judetul Cluj... mirifica zona...admirati si voi....

descopera lumea aruncatura bat (de pescuit) huedin, judetul cluj... mirifica voi.... Radio Whiteheaven Original

23.5KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
este?

descopera lumea este? Radio Whiteheaven Original

25.1KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
sau nu?

descopera lumea sau nu? Radio Whiteheaven Original

24.7KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
m i n u n a t ! (DA SI HARTA!)

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Opale
Membru nou

Inregistrat: acum 15 ani
Postari: 28
Amsterdam, orasul tuturor posibilitatilor

In timp ce orasul este adesea zugravit precum o versiune mai rece a Babilonului, "imbogatita" cu sex si droguri, exista o multime de viziuni asupra controversatului Amsterdam. Ca multe alte orase europene, Amsterdam-ul a avut o "varsta de aur", fiind in secolul 17 cel mai bogat oras din lume.
Banii curgeau rauri-rauri la Amsterdam si erau investiti in infrastructura.

Dar ce are acest oras atat de unic? Amsterdam-ul este... relaxat! Poate parea bizar adjectivul atribuit fascinantei capitale olandeze. Turistii vin in Amsterdam si se lasa dezmierdati de razele soarelui pe timpul verii, colinda orasul si de multe ori se intreaba daca cineva chiar munceste in aici...

Adevarul este ca localnicii realizeaza un excelent echilibru intre relaxare si afaceri. Nu va lasati purtate de val la Amsterdam, caci va veti trezi in Districtul Luminii Rosii, un centru vechi cu tendinte haotice. De aici s-a inspirat scriitorul Albert Camus cand a descris cercurile Iadului!

Dar poate colindand vechiul centru, veti ajunge la Canalul Ring, care va umple de vibratii pamantesti si veti cobori cu picioarele pe pamant.

Sau poate drumul va va purta in cartiere si mai putin umblate, precum Jordaan si Pijp, sau catre muzee metropolitane de arta religioasa, precum Muzeul Quarter. Fara dar si poate veti constanta ca Amsterdamul nu poate fi numit un oras obisnuit. Oricat ati incerca, nu veti reusi sa-l definiti cu certitudine, sa-i depistati limitele sau sa-l comparati cu o alta metropola.

Accesul la principalel obiective turistice se face cu ajutorul metroului, care traverseaza intreg centrul si strabate orasul de la un capat la celalalt.

Dar cum ramane cu restaurantele din Amsterdam? Stim doar foarte bine ca si mancarea are rolul ei in cunoasterea unui oras. Termenul "bucatarie olandeza" starnea  odata o cascada de rasete. Dar bucatarii olendezi au calatorit in toata lumea si s-au intors acasa cu un bagaj de cunostiinte consistent si au inviorat bucataria traditionala.

Daca in vremuri medievale mesele erau incarcate cu peste, fripturi si bere, olandezii si-au mai cizelat gusturile culinare si au fost efectiv sedusi de inovatorul gust al ierburilor, adus la cunostinta lor de catre Napoleon. Cartofi portocalii, bacon crocant, legume doar putin fierte, toate scufundate intr-un sos dumnezeiesc... aceasta este o portie de mancare olandeza.

Se poate consuma orice tip de peste, orice fel de carne, totul asezonat cu o gama bogata de legume. Daca mai trecem pe lista si "fondue", mancare "traditionala" furata de la suedezi, atunci avem toate ingredientele unei diete veritabile olandeze.

Adevarul este ca in Amsterdam este o invazie a restaurantelor indoneziene, chinezesti, turcesti, tot ce va trece prin cap veti gasi cu siguranta aici. Daca la Paris puteti servi traditionalele noastre sarmalute chiar in centru, la Amsterdam puteti consuma mancaruri de care nu ati auzit nici macar din intamplare. Ce mai, noutatea este cuvantul la ordinea zilei.

Dar oare ce merge dupa o plimbare si un pranz la restaurant? O cafea! Locurile in care puteti sorbi o gura de cafea si "trage un fum" sunt si ele in numar mare prezente in capitala olandeza. In urma cu 30 de ani, olandezii au analizat slabiciunile umane si au realizat ca marijuana este foarte folosita, asa ca au catalogat-o drept un drog slab. Asa se face ca oricine ajunge in Olanda poate cere pana la "5 grame" pentru uz personal!

descopera lumea amsterdam, orasul tuturor timp orasul este adesea zugravit precum versiune mai rece

60.5KB


pus acum 15 ani
   
lupul_singuratic
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 507
Grecia!!!...

Grecia este formata din statiuni agitate, plaje ascunse, peisaje stancoase, orase vechi. Daca veti vizita o data Grecia, veti ramane impresionat toata viata. Aici, fiecare insula ofera un amestec de minunatii pe care nu se poate sa le ratati. Frumusetile Greciei nu se datoreaza numai insulelor sale. Toata tara este un intins si prietenos litoral. Antice civilizatii legendare, obiceiuri si traditii, se intalnesc si convietuiesc cu tanarul mileniu.

Trecutul si prezentul alternează, la fel ca si schimbările de peisaj, de la cel marin la cel muntos, oferind vizitatorilor experiente memorabile. Poti trăi în această tară, înconjurată de nepretuite valori istorice si muzee, vârste străvechi - pre-clasic, roman, bizantin - toate într-o singură zi, sau te poti bucura pur si simplu de viată, practicând sporturi acvatice, făcând croaziere pe mare, pescuind, relaxându-te în hotelurile luxoase, gustând din apetisanta bucătărie traditională si sfârsind ziua într-unul dintre sutele de cluburi de noapte sau discoteci. O infrastructură adecvată, pe sosele, în aer sau pe apă, face din Grecia o destinatie extrem de accesibilă tuturor celor care, ajunsi aici, vor fi liberi să-si aleagă propriul stil de viată si cu sigurantă să-si facă prieteni noi.


_______________________________________
Traieste-ti viata ca si cum fiecare fapta a ta ar deveni lege universala. – Immanuel Kant

pus acum 14 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 13 ani
   
lupul_singuratic
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 507
Sardinia

"Datorita pozitiei sale privilegiate, in mijlocul Mediteranei, precum si gratie unei clime blande, favorabile turismului, Sardinia se bucura de un sezon propice vacantelor extrem de lungi. Din mai pana in noiembrie insula este destinatia perfecta pentru cei dornici de sejururi exotice. Pe de alta parte, aceasta insula a Mediteranei cu o suprafata de 24.000 de kilometri patrati si cu o populatie de aproximativ 1.600.000 de persoane, are o istorie fulminanta care o pozitioneaza in aria de interes a atractiilor istorice ale continentului. In secolul trecut arheologii au descoperit urme ale civilizatiei neolitice – Sardinia este locul  in care oamenii traiau in comunitati de sine statatoare inca de acum 4000 de ani. Intreaga insula este presarata atat cu muzee cat si cu situri sau monumente stravechi. Caracterizarea acestei comori a Italiei nu poate fi completa daca nu mentionam peisajele sublime, plajele largi si primitoare, orasele cu o arhitecura unica, fermele de pe tot cuprinsul insulei, bucataria specifica si facilitatile turistice care se afla la cele mai inalte standarde ale calitatii."

descopera lumea pozitiei sale mijlocul precum gratie unei clime blande, favorabile sardinia bucura

40.7KB

Modificat de lupul_singuratic (acum 13 ani)


_______________________________________
Traieste-ti viata ca si cum fiecare fapta a ta ar deveni lege universala. – Immanuel Kant

pus acum 13 ani
   
lupul_singuratic
Moderator

Inregistrat: acum 14 ani
Postari: 507
San Marino

Mica republica San Marino este o enclava de cativa km patrati in centrul Italiei in apropiere de Rimini. Tarisoara este un paradis fiscal fiind recunoscuta de italieni pentru preturile mici la alcol, tigari si electronice.Orasul medieval este foarte bine conservat si vizitat de foarte multi turisti dar si italieni venti sa isi ia un pachet de tigari si o sticla de vodca.Cetatea medievala este inconjurata de un zid fortificat. Masinile sunt lasate afara si de aici se merge pe jos.

PS:vizitati muzeul torturii

descopera lumea san marinomica republica san marino este enclava cativa patrati centrul italiei

16KB


_______________________________________
Traieste-ti viata ca si cum fiecare fapta a ta ar deveni lege universala. – Immanuel Kant

pus acum 13 ani
   
sherys
Membru

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 95

miteman a scris:

descopera lumea...
am descoperit si eu o parte din asia.. nu asia cea bogata, verde, cu mari albastre sau verzulii pe fundul carora se vad pesti...
am cunoscut o asie arsa de soare, plaina de praf... brzdata de razboaie, cu copii orfani... cu oameni mutilati... cu pericole care te pandeau la tot pasul...
m-a marcat increderea unora din locuitorii de acolo... care traiau in case de lut.. viziunea lor depsre lume si razboi...
poate nu isi merita soarta... nici ei si nici copii lor.... poate nici eu nu mi-am meritat soarta celor 12 luni petrecute departe de romania...
dar a meritat... o noua viziune asupra vietii, asupra religiei asupra orientului... si daca as avea de ales din nou lafel as face... as descoperi din nou o asie ravasita...



si eu care credeam ca tu esti ala d-a descoperit Parisu 

Modificat de sherys (acum 13 ani)


pus acum 13 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la