dr.white
Radio Whiteheaven Original
 Inregistrat: acum 19 ani
Postari: 4274
|
|
Acneea
Acneea afecteaza aproape pe toata lumea, fie ca se intampla in perioada adolescentei, la varsta matura sau dupa o nastere. Mai mult de 90% dintre adolescenti au acnee. Aproape 50% dintre femeile adulte si 25% dintre barbatii adulti prezinta acnee. Desi nu este o boala care sa doara, are repercusiuni majore asupra psihicului celui afectat. Iar daca nu este tratata la timp, nu numai ca se va agrava si se va intinde pe toata fata, dar va lasa urme inestetice chiar si dupa tratamente multiple. Practic netratata, pielea atacata de acnee nu va mai fi niciodata aceeasi.
Ce cauzeaza aparitia acneei?
Desi multi cred ca acneea apare ca urmare a unor excese legate de mancare, fumat, etc, este neadevarat. Sa nu confundam cele cateva cosuri rebele care apar ocazional si trec de la sine, cu acneea. Aceasta este rezultatul unor procese ce au loc in tesuturile adanci ale pielii, nicidecum la suprafata. Adevaratele cauze sunt multiple, dar iata cateva dintre cele mai importante:
hormonii – pentru cei mai multi, necazurile legate de acnee apar la pubertate, cand corpul incepe sa produca hormonii androgeni. Acesti hormoni fac ca glandele sebacee sa se mareasca, ceea ce este perfect natural. Cand insa glandele se maresc peste masura si cantitatea de sebuum produsa de ele este tot mai mare, depasind cu mult necesarul pielii. Astfel porii se astupa, celulele moarte nu mai sunt eliminate, iar combinatia dintre celulele moarte si sebuum duce la aparitia acneei.
celulele moarte – pielea are nevoie de o igiena speciala, nu doar de apa si sapun, cum procedam cu restul corpului. Produsele pentru exfoliere au rostul lor. Celulele moarte ale pielii nu sunt totdeauna indepartate in intregime pe cale naturala. Resturile ramase in stratul superficial al pielii, odata amestecate cu sebumuul, duc la aparitia cosurilor dureroase, iar in timp, a acneei. Deci ajutati pielea sa isi finalizeze procesul de reinoire, folosind geluri si crème exfoliante cu granule fine.
bacteriile - Propionibacterium acnes este o bacterie ce se gaseste in toate tipurile de piele. Face parte din arsenalul pielii de mentinere a cantitatii de sebuum necesara pentru ca pielea sa nu se usuce. Odata ce apare un cos, bacteria se multiplica rapid, creand o reactie chimica ce duce la inflamarea pielii din jurul cosului si roseata. Pe masura ce cosurile se inmultesc si tenul devine inflamat pe suprafete tot mai mari, iar orice interventie neavizata asupra tenului poate declansa acneea. Cum o tratam?
Un tratament exact pentru acnee nu exista. Asta pentru ca fiecare tip de piele dezvolta un anumit tip de acnee. Secretul sta in prevenire, insa. Fiecare semn care indica posibila aparitie a acneei trebuie luat in seama. Daca micutele cosuri ocazionale nu trec ci se maresc nu le stoarceti. In contact cu pielea mainilor si cu unghiile zona aceea devine si mai vulnerabila, iar bacteriile se inmultesc. Apelati la tratamentele din comert, pentru curatarea in profunzime a pielii, iar daca infectia persista neaparat trebuie sa va indreptati catre un dermatolog. Odata instalata acneea, timpul de vindecare este mult mai mare, disconfortul psihic este pe masura, iar dupa tratament vor ramane cicatrici.
Nu aplicati spirt pe cosuri. Acesta induce pielii o senzatie momentana de uscaciune, ca urmare pielea va produce mai mult sebuum, iar cosurile se vor mari si tenul va deveni rosu. Nu va spalati cu sapun pe fata. Apa din belsug este de ajuns pentru a curata pielea, dimineata. Ulterior, in cursul zilei, puteti folosi solutiile demachiante care curata pielea fara sa o atace. Nu folositi la machiaj produse unsuroase sau care inchid porii. In cateva zile cu siguranta va veti alege cu cateva cosuri. De aceea este bine sa optati pentru produse consacrate, chiar daca va costa mai mult. Renuntati la machiaj daca pielea este iritata si aveti deja cosuri. Astuparea acestora cu fard, timp indelungat, duce la extinderea lor si anuleaza posibilitatea pielii de a se autoapara. Cel mai folosit in tratarea acneei este benzoyl peroxide. Acesta omoara bacteriile insa nu actioneaza decat pe perioade limitate, ca antiseptic. Odata trecute cosurile trebuie sa urmati un tratament prescris de medic, pentru ca acneea sa nu se instaleze din nou.
3.5KB
_______________________________________ Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ... VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO
|
|