WHITEHEAVEN
Pentru zile ostenite, pentru nopti nedormite, pentru suflete stinghere, pentru femei, cum deopotriva pentru barbati! Un fel de cafenea in care sa ne citim pe noi intre noi, si ziarul! Singurul loc unde BUNUL SIMT si INTELIGENTA sunt ridicate la rang de ..lege!
Lista Forumurilor Pe Tematici
WHITEHEAVEN | Reguli | Inregistrare | Login

POZE WHITEHEAVEN

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Sweet31
Femeie
25 ani
Bucuresti
cauta Barbat
25 - 47 ani
WHITEHEAVEN / CURIER DE AMBELE SEXE / BARBATI SI FEMEI Moderat de egon, kipsing, unleashed
Autor
Mesaj Pagini:  1 2
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Suntem specii diferite?

Tot mai aud din cand in cand ca barbatii ar fi oameni si femeile ceva cu totul diferit, plasat deasupra sau dedesubt, in functie probabil de starea de spirit si ultimele experiente ale celor care enunta aceste opinii. De atunci tot incerc sa gasesc acel ceva esential care creaza diferenta, o deosebire de structura care depaseste intamplatoarele deosebiri ce tin de personalitate, intamplare.

Mi se spune ca ar gandi diferit. Si prin asta nu se intelege ca isi doresc lucruri diferite, adica ele pantofi si ei ultima tehnologie in materie de telefoane. Se intelege ca undeva, la nivelul neuronilor informatia primita este procesata in cu totul alt mod. Care ar fi acest alt mod nu pot intelege. Poate sunt limitata de faptul ca nu pot trai ambele experiente, altfel totul devenind evident. Poate pur si simplu sunt limitata la un limbaj conceptual care nu merge dincolo de suprafata. Poate nici nu exista un raspuns, fiind totusi atat de multe teorii in problema cognitiei. Este deci un drum care a dus la o fundatura. Imi vine sa pornesc in cercetare, sa fac un experiment, dar cum depasesti suma pentru a obtine explicatia universala?

Merg la urmatoarea posibila diferenta, una ce tine de personalitate. De curand mi s-a spus ca vanitatea ar fi esentiala in a intelege faptele unui barbat. Aici par a sesiza o diferenta. In lumea barbatilor lucrurile se petrec la nivel de raporturi de forta. Este o haita in care fiecare incearca sa castige pozitia privilegiata, in care se fac intelegeri nescrise. Din cate stiu eu, acestea sunt necesare pentru a preveni o decimare inutila. Nu sunt deci neaparat vanitosi, sunt violenti, vanitatea a aparut doar ca urmare a unei societati un pic mai complexe.

Daca femeile prin structura lor sufleteasca nu sunt violente (normal ca exista grade, dar incercam o generalizare), atunci putem dintr-o data sa justificam pozitia lor inferioara in societate. Brutalitatea intotdeauna te ia pe nepregatite. Sa ne gandim numai la modul in care Germania a pus cu botul pe labe o Europa intreaga. In mod normal la forta ai raspunde prin forta. Din cate am observat eu insa femeile par a gasi tot felul de tertipuri pentru a ocoli confruntarea, nu vor sa primeasca lupta nicicum. Nu prea vad nici o iesire din aceasta situatie. Sigur, la nivel individual, fiecare isi gaseste propria rezolvare, dar spectrul stabilirii liniilor de forta isi face permanent aparitia, chiar si in cele mai marunte gesturi.

La aceste doua intrebari puse mai sus am primit urmatoarele raspunsuri:


Anne: diferente in modul de a gandi intre femei si barbati

Cand vorbesc despre gandire nu pot sa nu fac referire catusi de putin si la perceptie, atentie si memorie. Ca femeile percep lucrurile diferit de barbati nu incape nici un dubiu. Iti dai seama de asta si la o simpla discutie cu colegul de birou, la un mic dejun in familie sau la o bere cu prietenii de sex opus.

Vorbind despre atentie, la fel, lucrurile sunt evidente. Femeile au atentie distributiva, barbatii nu! Asta ne spune si manualul de psihologie de clasa a 10a (studiu obligatoriu si elementar) si viata de zi cu zi. Astfel incat femeile pot vorbi la telefon in timp ce gatesc si eventual mai fac si lectii cu copiii, pe cand un barbat care se uita la televizor nu mai poate fi atins cu nimic.

Discutand despre memorie, femeile retin mai multe lucruri decat barbatii. Poate mai putin importante dar in mod sigur mai multe. Faceti un exercitiu simplu: alegeti o persoana pe care o cunoasteti destul de putin si ganditi-va cum i-ati face descrierea. Apoi rugati pe un barbat care o stie in aceeasi termeni sa faca acelasi lucru. Rezultatele sunt zdrobitoare!

Si revenind la gandire, dupa toata aceasta discutie, pare chiar normal sa gandim diferit! Nu voi incerca sa aprofundez teme clasice de genul "barbatii sunt mai destepti" sau "creierul lor are mai multe circumvolutiuni" pentru simplul motiv ca nu mi se pare evident. Ceea ce pot spune insa cu siguranta e ca barbatii gandesc in linii mari si femeile in detaliu! Oricat ar suna de ciudat!


Parerea lui: Eu cred ca exista atat de multe diferente intre femeie si barbat, incat acestea pot analizate, discutate, speculate la fel ca si dicutiile despre religie, adica la infinit. Eu percep diferenta dintre barbat si femeie prin prisma a doua aspecte. Unul este cel educational. Traind intr-o societate cu carcater eminamente patriarhal, am fost "indemnat" sa privesc femeia doar din anumite unghiuri, avantajoase partii masculine. Pe masura ce viata a trecut peste mine si am acumulat, zic eu, suficienta experienta, am invatat ca exista incredibil de multe alte unghiuri de unde pot sa privesc femeia si ca, paradoxal multe dintre ele sunt adevarate si false in acelasi timp.

Experienta este cel de-al doilea aspect care m-a determinat sa incep sa percep si sa concretizez diferentele existente dintre barbat si femeie. Pana la varsta de 20-21 de ani am privit femeia cu ochii societatii in care am fost educat. Adica avea un loc bine determinat pe scara sociala. Un lucru e foarte clar. Am reusit sa incerc sa cunosc femeile doar traind cu ele, iubindu-le, certandu-ma cu ele, sculandu-ma alaturi de ele si terminandu-mi ziua in pat, tot cu ele. Cred ca cea mai importanta diferenta dintre barbat si femeie este cea legata de sensibilitate. Femeile sunt capabile de o daruire absoluta atunci cand iubesc. Majoritatea barbatilor sunt handicapati pe acest segment, ei folosind mai mult partile asa zis comerciale ale relatiilor. Barbatii care intalnesc femei care le ofera dragoste neconditionata si le parasesc, din punctul meu de vedere sunt cei mai inconstienti oameni de pe planeta. Si barbatii au capacitatea de a darui, dar numai daca vanitatea joca un rol important in respectiul proces. Barbatii care intr-adevar se daruiesc sunt nesemnificativi la numar.

In virtutea sensibilitatii, femeile au si o inclinatie spre labilitate. Aspect pe care barbatii il speculeaza in favoarea lor, in diferite si ipocrite moduri. Evident ca si femeile incearca la randul lor sa se foloseasca de avantajele sensibilitatii lor pentru a ?extrage? ce doresc din partea barbatilor. Uneori mi se pare ca relatiile barbat-femeie sunt raporturi extreme de dure, raporturi de forta, de cine pe cine calareste. Dar sa revin la diferentele pe care le percep intre barbati si femei. Sensibilitatea este prima diferenta care da tonul celorlalte. Stiind lucrurile astea, manipulam. Manipulam si suntem manipulati. Cu o precizare. Atunci cand iubim nu manipulam constient, pe cand atunci cand starea de iubire lipseste, urmarim sa ne atingem scopurile , oricare ar fie ele. Cred ca barbatii ar trebui sa invete de la femei sa iubeasca. Femeile ar trebui sa invete de la barbati ca uneori si perspective mercantila asupra vietii poate folosi, daca e utilizata insa cu masura. Cu totii uitam insa un lucru: viata, in ciuda tutoror aparentelor, chiar nu este un concurs. Ne nastem, apoi murim.
Si in acest interval de timp noi nu facem decat sa ne straduim sa uitam ca traim intr-un "interval".

Discutia este deschisa si va invit si pe voi sa participati, poate pana la urma lamurim aceasta problema a speciilor diferite.


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



nimic valabil la nivel general...

manualul de clasa a 10-a dupa parerea mea ar trebui refacut..sau macar bucatica aia...

din experienta proprie,incepand de la familie si continund cu oamenii pe care i-am cunoscut si prin casele carora am intrat,chestia cu gandirea in detaliu si in linii mari iarasi nu sta in picioare...exista de ambele parti cate un procent considerabil in ambele cazuri...

cat despre labilitate...heh..as putea sa tot zic....cu siguranta,statistic vorbind,femeile tind mai usor catre sinucidere..insa din pacate,procentul reusitei este zdrobitor mai mare la barbati decat la femei...

mergand pe premisa ca intotdeauna femeile au ales barbatii si nu invers(exceptand cazurile violente) cunosc foarte multi ajunsi satui...ne mira oarecum atitudinea sfidatoare,grosolana si misogina a unor barbati...in ideea ca in orice copac exista fructe stricate si concentrandu-ne pe restul,transformarea barbatului din element romantic si dornic de iubire intr-un adevarat pericol public din pct de vedere psihologic este o chestie din ce in ce mai intalnita...barbatii sunt extrem de influentabili cand vine vorba de femei,asa ca cu labilitatea,hmmmm....pt cine apuca sa vada un barbat la o bere varsand adevaratele lucru care le are pe suflet si nu in ipostaza de don juan al universului(barbatii mint ingrozitor de mult si de prost),recomand sa se inarmeze cu multa stapanire de sine,caci va infrunta o adevarata catastrofa pe plan psihic si emotional...

nu suntem specii diferite,suntem aceeasi radacina,de sexe diferite...ce sa-i faci,asta e,ca sa inmultesti o specie,nu imperechezi iepuri cu crocodili...


pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
"mergand pe premisa ca intotdeauna femeile au ales barbatii si nu invers"....asta chiar ma deranjeaza! ...de unde concluzia asta, kid? de unde ...generalizarea usor..misogina??

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



nu e misogina deloc..mie-mi convine pe deoparte ca e asa,pe deoparte suport consecintele...concluzia poate fi probata oricand..exemplul personal mi-a aratat ca pot sa ma dau si cu capu de pereti,sa ma arunc de pe podu grant sau sa-mi dau foc in fata parlamentului,ca daca ea nu ma inghite,n-o sa obtin niciodata nimic...deci?

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
deci...schimba MUZA! daca nu EA...trebuie ca undeva asteapta o ALTA!

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



ineficient,insuficient si improbabil...atat timp cat orice ea nu va pricepe si accepta 2 simple lucruri in cazul meu(pur statistic vorbind,aproape imposibil)......valabil pt oricine,oricare ar fi acea ea,ea tb sa accepte o anumita parte din el,lucru cu care deobiciei nu se lauda...daca ea nu face asta automat il va respinge! daca ea il place si accepta si partile alea,automat e gata pt pasul urmator!  deci pana la urma cine alege?

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
nu accept termenul! nu ..."a alege"! ..ma crezi daca_ti spun ca prefer sa continuu sa cred ca cei ce SE AU...nu se_aleg ci doar se ingaduie? mult!

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



iti dau credit aici...(chiar daca intre a alege si a ingadui,pe tema de fata,diferenta mi se pare minuscula)...partea cu mult clatin putin din cap....caz personal,nonvalabil ...caz universal,corect!(as spune chiar foarte mult)

pus acum 18 ani
   
da_si_nu
V.I.P.

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 64
sa fie tot de la xx sau xy ?

pus acum 18 ani
   
egon
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1245

dr.white a scris:

"mergand pe premisa ca intotdeauna femeile au ales barbatii si nu invers"....asta chiar ma deranjeaza! ...de unde concluzia asta, kid? de unde ...generalizarea usor..misogina??

Barbatul a avut de ales o singura data ,doctore....acum multa, multa vreme cand Dumnezeu i-a adus-o lui Adam pe Eva in fata si i-a strigat...ALEGE!!!...si daca e ordin...cu placere...bietul Adam a ales!
De atunci incoace numai femeile aleg intr-un fel sau altul....si foarte rar e bine si de foarte multe ori e rau...si viata e asa cum e ...si...


pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
nu raspund provocarilor voastre ! sunt in minoritate, haitashilor !..
.......mult mai multe is femeile abandonate! ce inseamna asta ???cine  ALEGE?? terminati cu ipocrizia!
..."va desavarsiti sentimental folosindu_va de_un numar cat mai mare de ciorne"!...vorba Sorescului_meu!


si buey, MAJUSCULILOR ( vorba cuiva drag mie!) ...cand m_oi lasa io aleasa de berbant...port la butoniera nu floarea soarelui meu , ci funia , sapun si scaun de rigoare si_mi ...limitez simtitor existenta! ))))))


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



de ce ne batalim noi fiecare cu statistica...lui? suna prea avocatzeshte...iar chestia cu ciornele,atat timp cat nu te comporti ca una,nici n-ai sa te folosesti de! greu,nu?

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
ciornele, dragul meu preferat...nu se folosesc pe ele insele! ...ciornele...sunt mijloacele, FOLOSITE, intru SCOP! ... ia mai analizeaza ....situatia din unghiul de vedere propus! :p

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
da_si_nu
V.I.P.

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 64
ce bine ar fi ..sa veam inca o viata de rezerva...de ciorna..cum s-ar zice...

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
eu stiu!?...daca am constientiza ..existenta vietii de rezerva, probabil c_am comite mult mai multe erori fatale_n viata de baza..., sub pretextul celei de rezerva!?....si mai e ceva: chiar daca prin absurd ar exista asa ceva...daca am trai_o comitand aceleasi eventuale erori..., mai bine lipsa!

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
egon
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1245

dr.white a scris:

ciornele, dragul meu preferat...nu se folosesc pe ele insele! ...ciornele...sunt mijloacele, FOLOSITE, intru SCOP! ... ia mai analizeaza ....situatia din unghiul de vedere propus! :p

Cand o dragoste
La care lucram mai demult
Mi-a reusit,
Atunci o trec pe curat
Pe inima altei femei.

Natura a fost inteleapta
Creind mai multe femei
Decat barbati,
Pentru ca ne putem desavarsi
Sentimentul,
Folosind un mare numar
De ciorne.

Marin Sorescu-"Don Juan"


pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
sar'na! ....E preferata! intre ale Sorescului_meu! Multam,Egon!

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
some_body
Membru

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 62
Adam a ales-o pe Eva. Nu a avut alta shansa. Si atunci, si-a dedicat viata lui in a o cauta pe EA, alta decit cea 'impusa'.
Nu stiu daca barbatul gindeste diferit de femeie.
Asa cum exista barbatul care isi calca in picioare femeia, asa exista si barbatul care ii saruta picioarele. Gindesc diferit cei doi, desi sint masculi amindoi.
Asa cum exista femeie care se ofera oricarui barbat, asa exista femeie care traieste doar pentru dragostea unuia.
O sa ziceti ca prima gindeste cu ovarele, stiu eu


_______________________________________
Sometimes is necessary to listen the silence...It may tell more...

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
in clipa asta nu gandesc altceva decat ca fiecare barbat e ..nascut de_o femeie! Unii fara altii ..nu mergE! Lupta pentru suprematia unei categorii in defavoarea alteia mi se pare penibila, ipocrita...lipsita de ..vogue! ...

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
barbati, femei, tot o apa si-un pamant! vai steaua lor:dinti:

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
E GREU SA FII FEMEIE INTR_O LUME A BARBATILOR ??

Traim cu adevarat intr-o lume a barbatilor si asta o simtim pe propria piele, probabil, in fiecare zi. Mitul potrivit caruia barbatii sunt cei care fac si desfac este inca actual, din perspectiva lor. Atotputernicia masculina isi spune cuvantul in multe domenii, pentru ca se pare ca ei ocupa majoritatea functiilor importante intr-o institutie, indiferent de natura ei. In schimb, daca o femeie ajunge in varful unei ierarhii, atunci apar fel de fel de speculatii privind eventualele compromisuri pe care aceasta le-a facut cu ea insasi pentru a placea unui barbat bine pozitionat care ar fi putut sa o ajute sa ajunga asa de sus.

Cu alte cuvinte, in spatele unei femei cu o functie importanta se ascunde un barbat care a propulsat-o dupa ce a trecut prin patul lui , asa cum in spatele marilor razboaie se ascunde tot o femeie. Aceasta idee potrivit careia o femeie nu poate ajunge sus decat devenind, chiar si pentru o noapte, amanta cuiva important este de mare actualitate si pune intr-o lumina injositoare pe femei. S-a conturat deja o mentalitate malitioasa prin care abilitatile si inteligenta femeii se testeaza la o partida de sex, intr-o noapte, si nu de-a lungul timpului, prin realizarile ei profesionale.

Conveneam intr-un articol anterior ca barfa e specifica femeilor, dar se pare ca in acest caz barbatii sunt cei care carcotesc primii pentru ca, probabil, se simt frustrati ca o femeie le-a luat-o inainte si a ocupat o pozitie importanta care era de drept a lor pentru ca, de fapt, in conceptia lor, ei sunt cei mai potriviti. Nici semenele noastre nu sunt prea cumintele? in sensul ca invidie exista si intre femei...

Dar lucrurile nu stau deloc asa cum isi doresc invidiosii si carcotasii. Femeile duc o lupta constanta cu barbatii in viata profesionala pentru ca ele au de recuperat secole de stat pe planul doi, cand femeia era doar nevasta si mama, mai putin egala barbatului, iar el reprezenta autoritatea suprema atat in viata sociala, cat si in cea profesionala.

Pe de alta parte, in zilele noastre femeia iese tot mai mult in evidenta, apar tot mai multe femei care fac cariera, iar barbatii se simt probabil amenintati ca incetul cu incetul aceasta lume a lor va fi inghitita de una a femeilor, iar lor li se va subrezi pozitia.

Cu cat amenintarea feminina devina mai evidenta, cu atat ei se incapataneaza sa ne umileasca, sa ne ingenuncheze, sa recurga la fel de fel de tertipuri prin care sa ne demonstreze ca noi nu vom fi niciodata destul de competente pentru a ne descurca intr-o lume construita de ei doar pentru ei, intr-o lume in care femeile sunt bune si ele pe ici, pe colo pe postul de "fac de toate".

E greu sa fii femeie intr-o lume a barbatilor, dar femeia e desteapta si gaseste solutii in orice situatie. Bun?? daca barbatii vor o lume a lor, atunci vom crea si noi, la randul nostru, o lume a noastra, a femeilor, in interiorul lumii lor, o lume mai mica, dar cu mult mai puternica. Puterea noastra nu vine din exterior, nu consta in forta fizica, nu se regaseste numai in agilitatea mintii, ci vine dintr-o complexitate sufleteasca, dintr-o suma de calitati innascute sau formate pe care ei nu le au: intuitia- barbatii nu stiu sa intuiasca, ei doar rationeaza; feminitatea care implica simt estetic, sensibilitate, gingasie, armonie: inteligenta , diferita oarecum de a barbatilor(ei si-o folosesc atunci cand e vorba de bani, de afaceri, in timp ce femeile si-au dezvoltat o inteligenta de ansamblu, ele se pot descurca in orice situatie) si multe altele pe care ei nu le vor avea niciodata.

Probabil barbatii care citesc acest articol se vor revolta oarecum pentru ca intotdeauna ei au fost considerati "sexul tare", acceptiunea lui "tare" extinzandu-se de la viata intima si la cea profesionala, ei sunt cei "tari", nimeni nu-i poate depasi. Numai ca emanciparea femeii este un fenomen ireversibil, ele evolueaza de la un secol la altul, in timp ce barbatii au ramas aceiasi dintotdeauna, reductibili la o schema care aduna abilitatea de "vanatori" de afaceri, bani cu cea de "vanatori" de femei.

Adevarul este ca sunt putin intrigata de atitudinea "masculina" a unor barbati si as fi nedreapta sa ii bag pe toti in aceeasi oala... exista, intr-adevar, si exceptii... putine insa.

Important este sa ne pastram "verticalitatea feminina" fiindca va veni si vremea noastra, numai a noastra!

(Dana Mesca_Ele)


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



in spatele fiecarui barbat de succes se afla o femeie puternica....fie ca-i mai desteapta ca el si tine loc si de nevasta si de consilier,fie ca-l suporta mai bine decat restu lumii,fie ca-i asigura totul in rest pt ca sa aiba linistea necesara sa se ocupe de succesul lui,fie pur si simplu aparitia ei ca doamna respectata,populara,simpatica,iubita,ii ridica si lui imaginea,tot acolo ajungem...

din pacate in mare parte,femeia de succes tb sa renunte benevol la o gramada de lucruri pt a putea reusi in cariera..desi circula ideea ca ele-s mai bune la facutul mai multor lucruri deodata,raman cateva hibe mari...femeia in lupta ei pt emancipare,pt cariera,uita ca barbatul nu face copii...

in occidentul dezvoltat si glorios,unde femeia incet incet si-a capatat rolul dorit,copii nu se mai nasc...sau se nasc si ajung incet niste ratati...tari in care statul plateste sa faci un copil.statul plateste sa-l dai la scoala,statul plateste femeia sa mai stea si p'acasa ca se alege prafu de tot....asta e rezultatul proastei repartizari a treburilor,a recunoasterii juste a posibilitatilor specifice masculului si femeii....

fizica a dat pana acum un geniu masculin...sa zicem ca ele n-au fost lasate....in moda cei mai mari creatori sunt barbati,in machiaj idem,la gatit,varfurile sunt barbati...ciudat

cand femeia va intelege sa nu se masculinizeze ca sa poata detine functii importante,abia atunci vom putea vorbi de emanciparea femeii....intre timp,de fapt tot barbatul se emancipeaza,pt ca femeia nu face altceva decat sa preia tiparul masculin si sa actioneze idem...suna macabru,sau suna a razbunare ochi pt ochi,dinte pt dinte....cum sa nu existe conflict cand de fapt barbatul nu se lupta cu oftica pt ca o femeie e sefa,ci se lupta cu un sef tot barbat dar in piele de femeie...

sa ne uitam la femeile de succes necontestate,sau mai putin contestate:cariera pe masura capacitatilor,copil reusit si un zambet pe buze dulce care-l poti vedea doar la o femeie....deci pana sa va luptati cu barbatii,tb sa incetati sa va luptati cu propria feminitate....


pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Barbatul este cea mai elevata dintre creaturi. Femeia este cel mai sublim ideal.
Dumnezeu a facut pentru barbat un tron, pentru femeie un altar.
Tronul exalta, altarul sfinteste.
Barbatul este creierul, femeia este inima.
Creierul primeste lumina, inima primeste iubire. Lumina fecundeaza, iubirea reinvie.
Barbatul este puternic prin ratiune, femeia este invincibila prin lacrimi.
Ratiunea convinge, lacrimile induioseaza sufletul.
Barbatul este capabil de eroism, femeia - de orice sacrificiu.
Eroismul innobileaza, sacrificiul aduce sublimul.
Barbatul are suprematia, femeia are intuitia.
Suprematia semnifica forta, intuitia reprezinta dreptatea.
Barbatul este un geniu, femeia este un inger.
Geniul este incomensurabil, ingerul este inefabil.
Aspiratia barbatului este catre gloria suprema, aspiratia femei este indreptata catre virtutea desavarsita.
Gloria face totul maret, virtutea face totul divin.
Barbatul este un cod, femeia este evanghelia.
Codul corijeaza, evanghelia ne face perfecti.
Barbatul gandeste, femeia intuieste.
A gandi inseamna a avea creier superior.
A intui, simtind inseamna a avea in frunte o aureola.
Barbatul este un ocean, femeia este un lac.
Oceanul are o perla care il impodobeste, lacul, poezia care-l lumineaza.
Barbatul este un vultur care zboara, femeia - o privighetoare ce canta.
A zbura inseamna a domina spatiul, a canta inseamna a cuceri sufletul.
Barbatul este un templu, femeia este sanctuarul.
In fata templului ne descoperim, in fata sanctuarului ingenunchem.
Barbatul este plasat acolo unde se sfarseste pamantul, femeia acolo unde incepe cerul.


(Barbatul si femeia - de Victor Hugo)


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
"Putini barbati stiu sa aprecieze calitatile reale ale femeilor care le "condimenteaza" viata. Si e pacat cind un barbat nu intelege valoarea inestimabila a gesturilor mici si tandre: un zimbet, un sarut, o apreciere sau o floare. Din pacate acest gen e de moda veche-tinerii de azi sarind la lucruri mai practice.
Toate grijile zilnice, bucuriile familiei si totalitatea frustrarilor interioare si exterioare ale barbatilor se revarsa in gindurile femeii(IN general).

Tuturor femeilor care citesc aceste modeste ginduri le doresc impliniri pe toate planurile. iar barbatilor...(stiu ca sint) le spun din inima: IUBITI FEMEILE DIN JURUL VOSTRU - CACI ele sint sarea si piperul acestei vieti - de multe ori "FARA GUST" va multumesc."

(autor: UN BARBAT adevarat!


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
s-a maritat aarysa ? [ca nu m-am mai impiedicat de ea!]:dinti:

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
draga..."stirea" asta .pe topicul de mondene, te rog ! :p

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
10 diferente fundamentale intre barbati si femei
Ca sintem diferiti unii de ceilalti, stim. Dar sa vedem cum, cu ce si din ce reiese:

Creierul femeii este diferit de cel al barbatului
In acest sens, oamenii de stiinta au stabilit ca exista diferente mari intre creierul unei femei si cel al unui barbat. Femeile au mai multe conexiuni intre partea dreapta a creierului si cea stinga. Asta explica de ce femeile isi exteriorizeaza mai usor sentimentele, in timp ce barbatii nu sint prea comunicativi

Barbatii au vederea mai buna, in timp ce femeile au auzul mai fin
Vederea la distanta incepe sa se diminueze, in cazul femeilor intre 35 si 45 de ani, in timp ce la barbati se diminueaza intre 45-55 de ani. In schimb, femeile au simtul auditiv mult mai dezvoltat.

Barbatii sint mai inclinati catre promiscuitate
Barbatii sint interesati de sex, in timp ce femeile doresc o relatie. Cauza fiind cantitatea de testosteron eliberata in corpul barbatilor, mult mai mare decit cea din corpul femeilor.

Femeile pling mai des decit barbatii
Femeile pling de aproximativ 50 de ori pe an, in timp ce barbatii nu pling deloc. Si daca o fac, cazurile sint extrem de rare. Asta se datoreaza tot testosteronului, care ii intristeaza pe barbati, dar nu le provoaca plinsul.

Femeile sint mai vorbarete decit barbatii
Inca de mici, fetitele incep sa vorbeasca mult mai repede si isi dezvolta mult mai bine vocabularul, decit baietii. La maturitate, aceasta calitate se transforma in "defect" ...vorbesc prea mult.

Femeile zimbesc mai des si seduc barbatii numai cu privirea
In principiu, zimbetul si felul "aparte" al privirii noastre se datoreaza instinctului matern pe care il posedam, spun specialistii.

Barbatii sint mai agresivi decit femeile
In timp ce instinctul feminin este de autoaparare, barbatii au tot timpul tendinta de a provoca.

Creierul femeii imbatrineste mai lent decit cel al barbatului
La barbati, cantitatea de materie cenusie, incepe sa scada mult mai devreme decit in cazul femeilor.

Spre deosebire de barbati, femeile au capacitatea minunata de a da ...viata
Este inutil sa explicam cum si de ce... nu?

Autor: Catalina Bogdan

barbati femei diferente intre barbati femeica sintem diferiti unii ceilalti, stim. dar vedem cum, Radio Whiteheaven Original

2KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
ai vazut ca poti? inceputul e mai greu! restul vine de la sine!

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
unico doar o citam pe autoare, asta nu inseamna neaparat ca sunt de acord cu ea...

barbati femei unico doar citam autoare, asta inseamna neaparat sunt acord ea... Radio Whiteheaven Original

2KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
mentirosso: daca nu esti de acord nu_ti "insusesti" textul in copy_paste!

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
nu l-am insushit doctore, doar l-am postat sa avem teme de dezbatere, altele decat hartza intre membrii forumului...

barbati femei l-am insushit doctore, doar l-am postat avem teme dezbatere, altele decat hartza intre

2KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
te simti hartzuit, dorulmeu? jura-te ca nu-ti place !

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
jur ca-mi place unico sa fiu hartzuit de tine toata viatza mea ma las hartzuit de tine shi dak potzi te rog sa ma shi bantui dupa ce mor....

barbati femei jur ca-mi place unico fiu hartzuit tine toata viatza mea las hartzuit tine shi dak Radio Whiteheaven Original

2KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
ma gandeam eu ca esti un mare pervers!

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
mare sa zicem... da pervers numai dak iti place tzie...

barbati femei mare zicem... pervers numai dak iti place tzie... Radio Whiteheaven Original

2KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274

adidoro a scris:

nu l-am insushit doctore, doar l-am postat sa avem teme de dezbatere, altele decat hartza intre membrii forumului...


cu parere de bine, constat ca ...in singura harta ramasa aici...esti protagonist, adidear! Asa ca..."cine se scuza, se_acuza"...zice_ vorba! ...


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715

dr.white a scris:


adidoro a scris:

nu l-am insushit doctore, doar l-am postat sa avem teme de dezbatere, altele decat hartza intre membrii forumului...


cu parere de bine, constat ca ...in singura harta ramasa aici...esti protagonist, adidear! Asa ca..."cine se scuza, se_acuza"...zice_ vorba! ...


Fiind acuzat de hartzuirea unicei noastre "unice" de catre mai marele de TRIB, ma autosuspend pe o periada de 10 zile. Sa-mi fie invatzatura de minte!
UNICO: din 20.01.2006 sunt din nou cu ochii pe tine: uite asha
...pana atunci potzi sa-tzi faci de cap...
La revedere sa ne vedem cu bine...

barbati femei dr.white scris:nu l-am insushit doctore, doar l-am postat avem teme dezbatere, altele Radio Whiteheaven Original

2KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
egon
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1245
Adi esti admin....nu poti sa abdici asa pe nepusa masa si sa ne parasesti chiar si pentru o perioada de zece zile..."tepoasa" e in stare sa ne lichideze pe toti barbatii intr-o singura zi!
In conditiile astea singura noastra speranta de a tine "tepoasa "departe de noi esti tu...asa ca te imploram:RENUNTA LA AUTOSUSPENDARE!!!!


pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
....))) erare! fuge ca_i prea incins! intra_n "REFACERE"! Cu gand sa revina cu forte proaspete si ....stapan pe sine si pe sentimentele lui!

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Atentie, stop!
Semne care iti arata ca nu e El!

Inca de la primele intalniri puteti citi printre randuri viitorul relatiei - cu conditia sa aveti ochii larg deschisi!

Ce bine e cand te indragostesti! Fluturasi in stomac, emotii, sms-uri, surprize, telefoane la miezul noptii... cine nu isi doreste sa traiasca in starea asta de fericire permanenta? Problema e insa ca dragostea intr-adevar ne ia mintile. Adica nu ne mai dam seama ce e bine si ce nu.  M-am decis sa prezint o lista de utilizat de fiecare data cand simt ĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă…“fluturasiiĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă‚? - lista ĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă…“Atentie! Semn rau, las-o baltaĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă‚?.

Zgarcitii :zgarcenia e un mare defect - la barbati, unul capital. Daca iti aduce in dar numai flori rupte din gard (si nu ne referim aici la buchetelul romantic adunat special pentru tine, la iarba verde) sau pachete de cosmetice ĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă…“la promotieĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă‚?, daca insista sa vedeti filme numai acasa in loc de cinematograf si foloseste cuvantul ĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă…“prea scumpĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă‚? cu o frecventa considerabil mai mare decat tine... nu va potriviti. Barbatii zgarciti nu au decat sa isi caute prietene zgarcite cu care sa fie fericiti impreuna - parerea mea. Eu una cel putin cred ca l-as aduce in mormant de nervi in mai putin de 6 luni.

Cei care isi vorbesc de rau fostele prietene:oricat de magulitor ar fi sa auzi tot timpul ĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă…“tu esti asa frumoasa, ea era uratzica, vai ce intelegatoare esti tu, nu ca fosta, oh, in sfarsit am alaturi pe cineva inteligent cu care sa stau de vorbaĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă‚? - nu e de bine. Un gentleman nu isi vorbeste niciodata de rau fosta iubita, chiar si daca aceasta era diavolul in persoana. Gandeste-te ca si tu ai putea fi la un moment dat ĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă…“fostaĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă‚?!

Cei care inca nu s-au despartit de fostele prietene / iubite :daca inca n-ati citit Tu il vrei, el nu te vrea, va spun eu: nu te vrea daca e insurat! Relatie de durata, insuratoare, tot aia. Nu va imbatati cu apa rece cu ideea ĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă…“o s-o paraseasca pe ea pentru mineĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă‚?. Statistic vorbind sansele sunt minime. Si chiar daca o paraseste, ar putea sa te trateze exact la fel si pe tine dupa aceea. Intr-un cuvat: ticalosi! Feriti-va de ei.

Cei care nu-si suporta familia sau, dimpotriva, inca nu s-au desprins de fustele mamei:un barbat echilibrat are o relatie sanatoasa cu familia lui, fara a cadea in extreme. Daca se cearta nonstop sau nu mai vorbeste cu parintii, trebuie sa iti de de gandit si sa investighezi originile acestor conflicte. Pe de alta parte, daca are nevoie de aprobarea mamei in tot ceea ce face... fugi in ce directie vezi cu ochii! Nu se va lecui niciodata de acest mare defect.

Nepoliticosii:daca potentialul tau se rasteste la oricine, incepand de la chelneri si soferi de taxi si terminand cu colegi sau subalterni, ai grija! O data ce te va percepe ca fiind ĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă…“proprietateaĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă‚? sa, sunt sanse maxime sa se rasteasca si la tine. Si intr-un cuplu fericit, dupa dragoste vine respectul.

Cei cu care nu te potrivesti deloc in pat:oricat de dragutz ar fi din toate punctele de vedere... daca nu e ĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă…“chimieĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă‚? tot degeaba. Asta nu se invata!

Cei care dovedesc un atasament suspect fata de pisici:o pisica este OK, in special daca e motan si daca e foarte rau si zgarie. Insa din experienta proprie (ok, s-ar putea sa nu am dreptate, dar acest punct e inca in dezbatere) daca locuieste singur si are mai multe pisici carora le-a mai si dat nume gen Tzonti, Miaunici sau Pufuletz... ceva nu e in regula. Nu stiu exact ce, dar sigur ceva nu e in regula.


Aceasta lista nu_mi apartine! ....Trebuie sa existe, desigur, si o lista ĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă…“Asa da! Semne ca e un super-tipĂƒÂ¢Ă¢â€šÂ¬Ă‚? -.... ..O astept intr_o postare ...urmatoare ! ...



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715

dr.white a scris:

....))) erare! fuge ca_i prea incins! intra_n "REFACERE"! Cu gand sa revina cu forte proaspete si ....stapan pe sine si pe sentimentele lui!


doctore: multzumesc de justa apreciere a faptelor mele!

barbati femei dr.white erare! fuge ca_i prea incins! intra_n gand revina forte proaspete ....stapan Radio Whiteheaven Original

2KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893


pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
nu te bucura unico ashea repede...


barbati femei bucura unico ashea repede... Radio Whiteheaven Original

2KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
ei nu!/

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715

unic_k a scris:

ei nu!/


bucurate atunci...

barbati femei unic_k scris:ei nu!/ bucurate atunci... Radio Whiteheaven Original

2KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
impreuna, asadar ?

pus acum 18 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
hai sa ne bucuram totzi ce dreak...

barbati femei hai bucuram totzi dreak... Radio Whiteheaven Original

2KB


_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
DE UNDE VIN DORINTELE NOASTRE       
 
MAJORITATEA dorintelor, instinctelor, preferintelor, calitatilor, defectelor, comportamentelor si trasaturilor de caracter sunt determinate de ADN si cateva de conditionarea sociala. Aici vorbesc si despre barbati, si despre femei.

Chiar si diferentele de genul daca o persoana prefera aventura sau calaritul canapelei sunt, in mare, o problema de programare de la nastere (daca simti neaaparata nevoie de a ma contrazice, citeste cateva carti despre "Moyers-Briggs Type Indicator" sau citeste cartea "Who Am I?"

Oricum ar fi ajuns ele sa fie interesate de chestiile astea comune, majoritatea femeilor au cateva interese majore, nevoi, dorinte, sau cum vrei sa le zici cand vine vorba de barbati, relatii si romanta.

Ai citit vreodata matrimonialele? Ai observat cum multe femei spun lucruri de genul "printesa in cautare de print", "amici mai intai" si "caut sufletul-pereche"? Ai observat cum aproape NICI un barbat nu spune lucruri de-astea?

Ce se intampla?

Ai ascultat vreodata un grup de femei discutant despre barbati? Ai observat cum discuta intr-un anume limbaj codat si mereu fac toate detaliile irelevante sa para mare lucru ?

Ai observat, pe de alta parte, cum barbatii sunt directi unul cu altul si n-au nici un interes in a palavragi despre lucruri marunte?

Ce se intampla?

Ai observat cat de atrase sunt majoritatea femeilor de drama?

Uite parerea mea despre subiectul asta: Femeile joaca un rol care nu s-a schimbat de mii (milioane?) de ani. In zilele noastre doar limbajul si hainele sunt diferite. Dar e la fel ca intotdeauna.

Sunt parti diferite din creierul uman care creaza dorinte si instincte pentru lucruri diferite. Deseori, aceste dorinte intra in conflict una cu alta.

De exemplu, o femeie s-ar putea sa vrea un barbat puternic in viata, dar ar putea de asemenea sa vrea un sentiment de independenta. S-ar putea sa vrea atentie, dar s-ar putea de asemenea sa vrea sa nu se vada ca are nevoie de atentie. (Barbatii au si ei conflictele lor, dar in chestiuni diferite)

Deci, de exemplu, aud multi barbati intreband chestii de genul "Urasc toata drama pe care o creeaza femeile! De ce creeaa chestiile astea?"

Raspunsul meu: Drama implineste o gramada de lucruri intr-un foc. Obtine atentie, te face sa ai emotii in corp (emotiile sunt chimicale care creeaza foarte mare dependenta), este deseori distractiv, este interesant si previne plictiseala, da lucrurilor insemnatate... si asa mai departe. Sunt multe motive bune pentru drama. Dar majoritatea barbatilor nu le pot intelege pentru ca drama implineste nevoi pe care MAJORITATEA BARBATILOR NU LE AU.

E ca si atunci cand o femeie spune "Urasc cand tot ce poate vorbi un tip e despre sport." Ce nevoi umple sportul? Competitia, adrenalina, puterea, dominarea... chestiile tipice barbatesti. "Intamplator", chestii care implinesc nevoi pe care femeile nu le au.



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



cu cateva simple miscari de mouse si cateva clikuri se poate demostra contrariul...oriunde si la orice ora....daca nu pe net,atunci e suficient sa intri intr-un loc mai public(nu neaparat public universal recunoscut) ca de asemenea sa demonstram contrariul.....

sincer imi cer iertare,dar mi-a venit sa rad citind postarea de mai sus...regret,dar in halul asta am ajuns...si mai rau,nu doar eu cred asta ci si altii,unii dintre acei oameni fiind chiar femei....

n-am sa comentez prea mult...am sa spun ca n-am chef acu sa fac bilantul intre femeile de calitate si suferinde din cauze nobile si celelalte...cred ca oricine are cat de cat picioarele pe sol stie deja rezultatul...nici de partea cealalta lucrurile nu stau altfel.....

dar probabil va mai trebui sa treaca mult timp ca sa realizam ca atunci cand discutam despre asemenea lucruri ne comportam de parca ne-am culca cu toti barbatii/toate femeile,ca am manca din aceeasi troaca si ne-am lega la aceleasi sireturi......."barbatii......"....."femeile....."......nu prea...niciodata....nici macar Iisus n-a reprezentat referintza rasei umane.......cum sa judecam deci prin niste exemple o specie intreaga? curiozitatea de a sapa si a descoperi adevarul conduce la raspunsuri mult mai diverse,complicate dar unele chiar placute.....in spatele aparentelor unui om pot sta nebanuite lucruri....fie el si rau....sau bun....desi nu cred ca bunatatea sau rautatea fac diferentza


pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
.....ce anume face diferenta, atunci!???

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
ultimatum
Vizitator



cum greseala nu apartine mereu celor prosti,nici ura nu apartine neaparat celor rai iar iubirea celor buni.....diferentza o face sentimentul si apoi inteligentza.....fereasca d-zeu de un om rau,care uraste si mai si crapa de inteligentza

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Ultim, tu....te_ai intalnit in viata ta cu un inger??? Avea si aripi??? Albe???? ....

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
ARTA DE A FLIRTA

Oamenilor le face plăcere să simtă sau să audă că sunt o prezenţă cu totul  deosebită, că sunt doriţi şi fascinanţi. Le place acel "du-te-ncolo, vino-ncoace, lasă-mă şi nu-mi da pace". Fă-le această plăcere! Flirtează.

CĂƒÆ’Ă‚¢nd o ĂƒÆ’Ă‚®ntĂƒÆ’Ă‚¢lneşti nu sta ţeapăn ca o scĂƒÆ’Ă‚¢ndură şi mut ca o piatră de mormĂƒÆ’Ă‚¢nt. De cĂƒÆ’Ă‚¢nd aştepţi această clipă! Aşa dar, zĂƒÆ’Ă‚¢mbeşte, discută... flirtează. ĂƒÆ’Ă…½ntr-un cuvĂƒÆ’Ă‚¢nt cucereste-o!
Nu trebuie să ai o anumită vĂƒÆ’Ă‚¢rstă, sau să arăţi neapărat ĂƒÆ’Ă‚®ntr-un anumit fel. Pentru a flirta nu este nevoie de reţete, ci de a şti să te joci cu inteligenţă, cu drăgălăşenie, pentru a-l face pe celălat fericit. Deci, cum flirtăm?

Am ĂƒÆ’Ă‚®ntĂƒÆ’Ă‚¢lnit o femeie frumoasă ĂƒÆ’Ă‚®n jur de 35 de ani care, apropiindu-se de un bărbat ce o atrăgea puternic ĂƒÆ’Ă‚®i spuse:
- Stimate domn, ce bine semănaţi cu cel de-al treilea soţ al meu!
- Serios? Şi cĂƒÆ’Ă‚¢ţi soţi ati avut? ĂƒÆ’Ă…½ntrebă el bănuitor.
- Doi! - schiţă ea un zĂƒÆ’Ă‚¢mbet complice.
Atunci ĂƒÆ’Ă‚®i oferi braţul şi plecară ĂƒÆ’Ă‚®mpreună.

Indiscutabil, flirtul rămĂƒÆ’Ă‚¢ne primul pas sigur ĂƒÆ’Ă‚®n cuceririle amoroase. El este un omagiu adus sexului opus, un mod de a a spune: "ĂƒÆ’Ă…½MI PLACI!" AtĂƒÆ’Ă‚¢t! Şi aceasta ĂƒÆ’Ă‚®n moduri cĂƒÆ’Ă‚¢t mai variate şi personale, de la mişcările sinuase ale trupului la jocul de cuvinte, la contactul fizic electrizant...
Te provoc! Ai curajul să-mi răspunzi?

Flirtul este arta de a fi seducător şi irezistibil, de a recurge cu subtilitate la un ĂƒÆ’Ă‚®ntreg arsenal de priviri insistente, aluzii fine şi gesturi semnificative. De fapt, este un comportament foarte incitant camuflat sub o aparentă inocenţă. Un joc plăcut ĂƒÆ’Ă‚®n care regăseşti o infinitatete de nuanţe: un zĂƒÆ’Ă‚¢mbet ĂƒÆ’Ă‚®mbietor, o privire zenzuală aruncată ĂƒÆ’Ă‚®n treacăt, măna trecută cu dezinvoltură prin păr, dezgolirea ostentativă a coapsei, un Ah! etc, etc...

A şti să foloseşti un limbaj jucăuş sau expresii cu două ĂƒÆ’Ă‚®nţelesuri, ca şi a privi ĂƒÆ’Ă‚®ndelung spre celălat, sau face un gest abia sugerat, discret, toate vă pot atrage brusc ĂƒÆ’Ă‚®ntr-o lume comună ĂƒÆ’Ă‚®n care sunteţi doar voi doi, chiar şi numai pentru fracţiuni de secundă (dar unele dintre cele mai lungi secunde!).

Flirtul este un mod de a fi mereu plin de viaţă şi atrăgător. El nu ia sfĂƒÆ’Ă‚¢rşit odată ce ţi-ai ĂƒÆ’Ă‚®ntĂƒÆ’Ă‚¢lnit persoana iubită. Flirtează mereu! Altfel o va face altcineva ĂƒÆ’Ă‚®n locul tău. Totul este un joc subtil şi ĂƒÆ’Ă‚®ncĂƒÆ’Ă‚¢ntător, un mod amuzant de a spune ĂƒÆ’Ă‚®n glumă: "Te provoc! Ai curajul să-mi răspunzi?" Aceasta, fireşte, ĂƒÆ’Ă‚®n funcţie de reacţia celuilalt.

Nu mai ezita! Flirtează acum!
Flirtul este un joc de societate pe ca ĂƒÆ’Ă‚®l poţi ĂƒÆ’Ă‚®ntĂƒÆ’Ă‚¢lni peste tot: ĂƒÆ’Ă‚®ntre elevi, studenţi, la serviciu şi chiar printre... parlamentari. Ideile preconcepute, temerile, neĂƒÆ’Ă‚¢ncrederea pot face pe mulţi să evite a flirta. De ce? A flirta nu este o crimă. Este un mod de a ne apropia de celălalt de al face părtaş la un joc incitant şi atrăgător, iar acesta va fi mai curănd flatat decĂƒÆ’Ă‚¢t nervat, aşa cum ai putea tu crede. Aşa că NU MAI EZITA! FLIRTEAZĂ ACUM! Nimeni nu poate profita de situaţie decĂƒÆ’Ă‚¢t dacă ĂƒÆ’Ă‚®i dai ocazia.

Te-ai ĂƒÆ’Ă‚®ndrăgostit? Merită să-i atragi atenţia? Flirtul este cel mai bun mod de a o face. Flirtul poate fi foarte măgulitor şi chiar excitant pentru celălalt.

Răspunde flirtului flirtĂƒÆ’Ă‚¢nd
O vorbă ĂƒÆ’Ă‚®nţeleaptă spune: "Performanţa necesită antrenament". Vrei să ajungi un maestru ĂƒÆ’Ă‚®n arta de a flirta? Exersează! Fii ĂƒÆ’Ă‚®ncrezător şi vei avea succes. Eşti tot ce-şi poate dori cineva, inclusiv iubirea veţii tale. Dovedeşte-i că este unică. Copleşeşte-o cu atenţia ta. Pune-i zeci de ĂƒÆ’Ă‚®ntrebări, ascultă tot ce spune, se va convinge că orice cuvĂƒÆ’Ă‚¢nt rostit este foarte important pentru tine. ĂƒÆ’Ă…½n plus, fi generos, fă-i complimente. Spune-i că are pielea cea mai catifelată pe care ai atins-o vreodată. Vei nimeri drept la ţintă. Spune-i că are coapse extraordinare, cum nu ai mai văzut ĂƒÆ’Ă‚®n viaţa ta, că atunci cĂƒÆ’Ă‚¢nd merge devine irezistibilă! Că azi arată atĂƒÆ’Ă‚¢t de bine ĂƒÆ’Ă‚®ncĂƒÆ’Ă‚¢t pur şi simplu... ameţeşti cĂƒÆ’Ă‚¢nd o priveşti.
Răspunde flirtului flirtĂƒÆ’Ă‚¢nd. Priveşte ĂƒÆ’Ă‚®n ochii celuilalt, contactul vizual este foarte important. ĂƒÆ’Ă…½n tot acest timp vorbeşte! ZĂƒÆ’Ă‚¢mbeşte! Flirtează! Efectul nu va ĂƒÆ’Ă‚®ntĂƒÆ’Ă‚¢rzia.

(Revista "Eros şi Amor" nr. 21)

barbati femei arta face să simtă sau să audă că sunt că sunt şi Radio Whiteheaven Original

4.1KB


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
egon
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 1245


pus acum 18 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
egoane, cand te-au pozat aia, mei?

pus acum 18 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 18 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
BIBLIA CELIBATAREI (un articol)

Stiu ca iti place la nebunie sa diseci problemele sentimentale la o discutie cu prietenele. Stiu ca ai putea sta ore in sir sa discuti cu Xuleasca si Zuleasca despre cum a disparut El ca prin minune si despre cum nu iti poti da seama ce nu i-a convenit. Mai stiu si ca te vei intreba de zece mii de ori de ce nu te suna tipul cu care ai iesit acum cateva nopti si ca probabil ii vei gasi zeci de mii de scuze. Dar ceea ce si tu si eu stim este ca ai putea economisi timp foarte pretios pentru tine daca ai inceta o data pentru totdeauna sa mai accepti jumatati de masura si daca ai incerca sa respecti 5 reguli simple scrise cu litera de lege in biblia celibatarei.

Sa nu-i astepti telefonul
Poate ca ti s-a intamplat sau poate ca o sa ti se intample sa iesi cu un tip, sa ai sentimentul ca totul este perfect si apoi sa te trezesti ca pur si simplu astepti langa telefon o saptamana si nici un rezultat. Pur si simplu nu te suna. Astepti si astepti si incepi sa dezbati cu prietenele problema, gasindu-i scuze cum ca este ocupat sau poate ca ti-a pierdut numarul. Hai sa fim realiste! Chiar daca este peste masura de ocupat sau cainele lui s-a imbolnavit subit si ii pregateste comprese, tot ar putea gasi 5 minute pe care sa ti le acorde pentru a da un telefon. Prin urmare, raspunsul lui este clar: nu vrea sa iasa cu tine. Asa ca treci mai departe! Urmatorul!

Sa nu transformi un flirt intr-o prietenie
Hai sa recunoastem! Este absolut evident ca nu iti doresti sa devii cea mai buna prietena a lui, ci iubita lui. Nu ai chef sa il asculti de la prima intalnire cum se plange in legatura cu problemele lui si sa ii afli toata istoria amoroasa. Si atunci el de ce ar avea chef? Prin urmare, nu ai de ce sa incepi sa ii povestesti despre cele 6 rochii diferite pe care le-ai probat in mall sau despre sandalele minunate cumparate de sefa ta acum o saptamana. Daca simti ca incepi sa vorbesti despre toate contractele pe care le-ai semnat la serviciu la una dintre primele intalniri, comuta pe alt canal. Sau daca vei continua sa nu te miri de ce pe fata lui vei citi o expresie absenta de tipul: "As prefera sa ascult ultima conferinta de presa a presedintelui in loc de asta".

Sa nu crezi ca este perfect
Daca ai senzatia ca el este perfect si ca nu se poate mai bine ar fi indicat sa iti pui problema ca poate iti scapa ceva. Normal ca la primele intalniri isi face si el reclama cum poate si, daca este suficient de abil, ti se va parea perfect. Totusi, nu te autoiluziona. In curand, ii vei descoperi in direct si partile mai putin bune. Si este bine ca atunci cand se intampla acest lucru sa nu ai prea multe sperante pentru a nu fi excesiv de dezamagita.

Sa nu ii povestesti totul despre trecutul tau amoros
Cam cat din sex cv-ul tau ar trebui sa arati? Ei bine, doar atat cat este necesar. Daca vei incepe sa ii povestesti trecutul tau amoros vei risca, in primul rand, sa creada ca mai ai sentimente ramase pentru barbatii din trecut. In al doilea rand, ar putea crede ca ai avut un pic cam multe relatii sau un pic cam putine sau, in orice caz, te-ar putea judeca pe baza a ceea ce ii spui. Prin urmare, de ce sa nu incerci sa afli mai multe despre el, sa vezi cat de mult iti place si sa privesti in viitor, pentru moment?

Sa nu te astepti ca sexul sa fie de vis
Ca sa ajungi la partidele de sex fenomenal pentru care te-ai pregatit, probabil ca va trebui sa treci mai intai prin una nu atat de buna. Este foarte posibil ca prima oara amandoi sa fiti putin stangaci si stresati. Este mai mult decat un interviu de job, sa fim seriosi. Este chiar mai mult decat un test national, mai ales pentru el. Asa ca, chiar daca prima oara nu ti se pare ca ies suficiente scantei intre voi doi, nu ar strica sa ii mai acorzi o sansa. :rolleyes:


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
nice

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Limbajul secret al barbatului

Multe ne spun barbatii, dar oare cate dintre toate acestea sunt adevarate? Sau, mai bine zis, ce se ascunde in spatele vorbelor lor de duh? Chiar daca sunteti impreuna deja de ceva timp si crezi ca il cunosti foarte bine sau sunteti abia la primele intalniri, ar fi bine sa stii ca nu tot ceea ce spune el este si ceea ce gandeste. La capitolul imaginatie barbatii intrec uneori.

"Decodificarea" catorva dintre cele mai cunoscute replici ale lor si ce se afla in spatele acestor cuvinte frumoase. Lista ramane in tot cazul deschisa, pentru ca, dupa cum stiti, barbatii, sunt o sursa inepuizabila de "vorbe frumoase".

# Iti sta mult mai bine nemachiata, imi place mai mult la tine aspectul natural. Oare chiar e asa? Atunci de ce intoarce capul atat de evident pe strada dupa o tipa super-machiata si aranjata care numai un stil natural nu are?

Ce a vrut sa spuna: fie mai bine nu te mai machia ca niciodata nu iti reuseste sau de ce sa intoarca capul dupa tine si alti barbatii de pe strada? (stiind ca si el la randul lui face acelasi lucru)

# Sunt un familist convins, intotdeauna mi-au placut copiii. De fapt, este una dintre replicile disperate spusa pentru a te convinge ca este exact tipul ideal de barbat pe care tu il cauti. Si ce femeie nu ar aprecia chestia asta la un barbat? Dar macar de ar fi asa si in realitate.

# Nu m-am gandit inca la idea de a avea copii. Eu n-am putut sa am grija de hamsterul meu si tu vrei sa am grija de un copil??

# Cred ca meriti ceva mult mai bun decat mine. E cazul sa ii dai tu prima papucii pana nu o va face el. Doar asta vrea sa spuna, dar, fie cauta un mod mai elegant de a o face, fie ii este rusine sa ti-o spuna in fata.

# Apreciez ca ai grija de mine. Poate chiar apreciaza sau poate s-a saturat sa il tratezi ca pe un copil. Pentru asta exista mama lui. Ceea ce incearca sa iti spuna este comporta-te mai mult ca o iubita si mai putin ca o mama.

# Nu este nevoie sa slabesti, eu te plac oricum. Ai putea totusi sa mai slabesti putin, zise el, cu gandul la vecina de vizavi care arata trasnet.

# Te sun eu, zilele astea sunt cam ocupat. Clar, inseamna ca a fost o intalnire esuata. Asa ca nu mai astepta sa te sune. Astepti degeaba.

# Cel mai mult la o femeie conteaza sufletul si nu aspectul exterior. Da, sigur! Au dezvoltat barbatii un al saselea simt prin care isi dau seama ca fiecare femeie frumoasa dupa care intorc capul pe strada este si inteligenta, generoasa, desteapta etc? Nu cred.

# Meriti si tu sa iesi o seara in oras doar cu fetele. In sfarsit, stau si eu linistit in seara asta. Urmatoarele lucruri pe care le va face vor fi un drum pana la cel mai apropiat supermarket pentru a-si reimprospata proviziile de bere si verificarea gradului de confort al canapelei.

# Ma bucur ca te intelegi asa de bine cu prietenii mei. Deja sesizezi o urma de gelozie, nu-i asa? Sigur se gandeste ca te intelegi deja mult prea bine cu ei si isi simte amenintata pozitia.

# Dupa ce vom avea casa noastra, ne vom casatori. Trage de timp, astfel se mai poate si el bucura de o relativa libertate. Dar ce va face cand chiar va veti muta la casa voastra?

# Rochia aia arata superb pe tine! De unde ti-ai luat-o? Daca nu spun asta, s-a dus cu sexul din seara asta!

# Am nevoie de spatiu. Pe scurt, cara-te o vreme ca prea ma bati la cap. Fie vrea doar o pauza in relatia voastra, fie are de gand sa va despartiti.

# Trebuie sa ne despartim, dar stai linistita nu e vorba de tine. Eu sunt de vina!Sigur e vina ta, dar nu am chef sa ma cert si pe tema asta.


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
"Cel mai rau lucru pe care ti-l poate face cineva este sa te faca sa crezi ca poti avea aripi, ca poti zbura. Si atunci incepi sa visezi, vise pe care ti le hraneste. Si-apoi, deodata, fara nici un motiv aparent iti frange aripile si te izbesti de pamant de realitate. Ciudat e ca nu stii daca acum visezi, daca acum e doar un cosmar din care te vei trezi, sau daca atunci aveai un vis frumos. Cert este ca adevaratul zbor se afla undeva intre aceste doua visari.Si incepi sa speri ca , poate, inca mai ai aripi.Ca nu le-ai pierdut definitiv. Si-ncepi sa ratacesti,sa iti cauti aripile pierdute, neavand siguranta ca vrei sa le mai gasesti. Poate, atunci, iarasi are sa ti le franga cineva. Se spune ca drumul e mai frumos decat posibilul loc in care ai ajunge. Atunci sa fie oare mai frumoasa cautarea insasi decat zborul in sine? Tind sa cred ca nu. Si, de fapt, ce inseamna, in ultima instanta acest zbor? Cred ca mai mult credinta decat speranta intr-un vis. Dar e posibil sa crezi intr-un vis? e posibil sa crezi in ceva ce nu exista? Inseamna atunci, oare, ca visul se ridica la rang de realitate? Si-abia acum realizezi ca e totusi doar un vis. Si-acesta e momentul in care aripile dispar...Uneori poti zbura si fara aripi. Zbor ce nu dureaza decat o clipa, zbor ce nu te inalta, ci zbor care te doboara. E asemeni unei caderi de pe o cladire foarte inalta. Tot zbor este si acesta, insa unul spre un pamant de care te vei zdrobi. Atunci, zborul acesta este absurd.Si visul in sine este fara sens. Dar, de ce caut eu un sens visului? Am eu, oare, nevoie de o certitudine ca sa pot visa? O speranta nu-i destul? Se pare ca nu. Sau poate ca nu mai exista nici o speranta a pierit, poate, demult.Insa, in drum spre naruirea ei, incerc sa ma agat de urmele abia trasate ...hmm... o vad cum se transforma in nisip si mi se scurge printre simturi.Insetat de certitudini, nu ma aleg decat cu aripi frante si cu un graunte de nisip poate,cine stie,candva, acest graunte de nisip va rodi si vor inflori alte fire de nisip"


(In cautarea iubirii...sursa electronica)


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 17 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
>>>> Cum sa il faci sa te sune <<<<

Esti cu ochii pe telefon, dar... degeaba. Fat-Frumosul de aseara parca ar fi disparut de pe fata pamantului.

Ca sa-l faci sa-ti ceara numarul de telefon nu trebuie sa-i busesti masina, sa-i rapesti cainele sau sa-i inunzi apartamentul. Problema nu este atunci cand trebuie sa obtina numarul, ci cand vine timpul sa-l foloseasca.

Exista nenumarate motive pentru care un barbat s-ar putea sa nu te sune. Si uneori, aceste motive nu au nimic de a face cu calitatile sau defectele tale. Chiar si cand este extrem de interesat, este posibil sa nu dea nici un semn de viata, din cauza nesigurantei. Sau, prins fiind in rutina zilnica, pur si simplu nu-si gaseste timp sa-ti dea telefon. Unii barbati chiar lasa sa treaca cateva zile de cand ti-au cerut numarul de telefon pentru a nu parea prea interesati sau pentru a spori misterul "Va suna, sau nu?" (le place sa te puna pe jar ca sa-ti atraga interesul).

Cateva "strategii" aplicate in timpul primei intalniri iti vor garanta ca va telefona mai curand decat te astepti:


Da-i un deget si... poate iti va cere toata mana!

Daca adopti o atitudine precauta si pastrezi o prea mare distanta, isi va imagina ca nu esti interesata de el si evident ca nu va fi tentat sa-ti telefoneze. Daca insa il lasi sa descopere putin cate putin va deveni interesat, te va considera prietenoasa si va dori sa pastrati legatura.

Ai grija insa sa nu treci in cealalata extrema: nu-l innnebuni inca de la prima intalnire cu problemele tale personale, cu amanunte "picante", caci o va lua la goana "mancand pamantul".Trebuie doar sa lasi putin garda jos si sa-i demonstrezi ca ai simtul umorului.


Conversatie... nu ancheta!

Cateva intrebari prin care incerci sa-l cunosti mai bine sunt in regula, dar multe dintre noi ne-am facut deja un obicei in a-i "verifica CV-ul" imediat ce am facut cunostiinta. Este mult mai bine sa te lansezi intr-o discutie despre muzica sau filme. Iti poti exprima punctul de vedere sau poti asculta parerile lui. Daca el este prea vorbaret, ai grija sa-l temperezi, fiindca este foarte util sa vorbesti si tu.


Atinge-l, dar cu masura!

Atingerile de maini nu sunt neaparat un semn ca te gandesti deja sa petreceti noaptea impreuna. Faptul ca treci peste bariera psihica si sociala ii va dovedi faptul ca il consideri deosebit si te simti bine in preajma lui. Limiteaza-te asadar la atingeri decente care sa-i arate ca te-ai bucura daca ai primi un semn de la el.

Daca la prima intalnire are loc un contact fizic cat de mic e mult mai probabil sa-si aminteasca de tine: si astfel cresc si sansele sa te sune.


Stabileste un termen!

Da-i un motiv sa te sune, facand referiri la un anumit eveniment. In acest fel se va simti mai putin nesigur si va sti exact cand e timpul si cazul sa actioneze. Daca descoperiti de exemplu ca va place acelasi actor si tocmai apare un film nou cu acesta, sugereaza-i sa vedeti impreuna premiera. Suna in ziua premierei? Perfect, iesiti impreuna! Nu suna? Nu e cazul sa mai astepti nimic. Vezi-ti de viata ta, cum spune un proverb..." Balta este plina de peste!"
------------------------------------------------------------------------------

>>>> Mr. Wrong vs Mr. Right <<<<

Alegerea partenerului este cateodata un lucru dificil. Cine anume ni se potriveste cu adevarat? Barbatul ideal pentru noi, opineaza psihologii americani, nu e neaparat acela cu care ducem o viata usoara. Dimpotriva, el ne pretinde efort. La urma urmei, si noi facem exact acelasi lucru! Vom incerca sa procedam prin excludere, aceasta metoda fiind uneori mai simplu de manuit. Deci, cine anume nu ni se potriveste?

Cum il recunosc pe Mr.Wrong?
Intr-un ghid practic, intitulat hazliu Cati broscoi trebuie sa sarut? psiholoaga americana Barbara DeAngelis formuleaza 10 criterii in ajutorul celor ce nu vor sa-si faca viata amara, confundandu-l pe Mr. Right cu Mr. Wrong. Stradaniile noastre in dragoste vor fi zadarnice, atunci cand sunt valabili unul sau mai multi dintre factorii mentionati mai jos.

Inclinatia pe care o vaditi catre obiectul adoratiei dumneavoastra nu primeste raspuns in egala masura.

Dumneavoastra personal nu sunteti interesata sa-i acceptati avansurile cu aceeasi euforie.

Iubiti numai lucrurile ce-l inconjoara: masina lui eleganta, costumele, cadourile pe care vi le face.

Iubiti doar infatisarea lui de adonis, trupul atletic si chipul de adolescent.

Tineti mortis sa salvati un inger cazut ca sa demonstrati lumii capacitatea dumneavoastra de a transforma un inrait vanator de fuste intr-un mielusel.

Iubiti o aumita atitudine a partenerului dumneavoastra ori stilul de viata, insa nu vedeti nici o clipa omul real, de sub aceasta pojghita atragatoare.

Va armonizati cu el numai in anumite situatii, de exemplu cand sunteti inconjurati de alti oameni, cand intalniti ceva care va lasa perplecsi, sau in atmosfera de buna dispozitie din concediu, cand ati baut un strop de vin si vi s-a urcat la cap.

Il vreti, pentru ca nu-l puteti avea pe un altul (pe care nu ati reusit inca sa-l uitati).

Va apropiati de cineva care nu se armonizeaza cu dumneavoastra in nici o privinta, ci se afla categoric la polul opus.

Sunteti fara indoiala indragostita, insa partenerul dumneavoastra are o sotie, cinci copii sau locuieste pe alt continent.

Cum sa-l recunosc pe Mr. Right?
Ce criterii pozitive trebuie indeplinite, pentru ca lucrurile sa mearga bine intre dumneavoastra si cel pe care l-ati ales? Exista sanse sa va completati reciproc si aveti perspective reale de a fi fericiti impreuna in dragoste, daca:

Traiti in acelasi ritm. Sunt persoane active ziua si npasari de noapte, oameni obsedati de munca si comozi care inclina spre lenevie, unii care se bosumfla cand ii scoti in lume si altii inzestrati cu darul de a inviora orice petrecere. In care din categorii va incadrati dumneavoastra? Dar barbatul de la care asteptati fericirea? Daca aveti predispozitii identice sau cel putin compatibile in principalele puncte relevante pentru convietuirea de zi cu zi, aceasta va va ajuta in viitor sa stopati conflictele banale inca inainte sa izbucneasca.

Aveti aceleasi teluri in viata. Dumneavoastra va pregatiti sa plecati in Africa, intr-o actiune de vsprijin pentru tarile in curs de dezvoltare? El isi scrie lucrarea de diploma pe tema unor solutii de irigare a desertului Sahara? Splendid! Inseamna ca ati facut o alegere inspirata. Alaturi de acest om puteti porni la drum neintarziat si fara nici un fel de dubii.

Aveti radacini comune. Iubiti teatrul? Si mergeti deseori duminica la liturghie? Minunat, daca iubitul dumneavoastra are inclinatii similare. Intalnirile ideale sunt cele dintre doua aschiii pornite din acelasi trunchi, de pilda doi oameni care au avut amandoi tatal preot sau mama actrita.

Proveniti din acelasi mediu social. Poate ca pentru baiatul unei familii de muncitori va fi o izbanda suprema sa urce la volanul unui Mercedes, dar cu siguranta ca fiica unui industrias nu-i va impartasi entuziasmul, ci va ridica din umeri cu lehamite. Altfel stau lucrurile cand amandoi viseaza acelasi vis.

Exista intre dumneavoastra afinitati sexuale. El nu se mai satura? Iar ea exclama aprinsa da? Curaj, caci norocul va surade! Aceasta este calea optima si pentru o buna intelegere pe termen lung. Compatibilitatea sexuala e apreciata astazi si de specialisti ca unul dintre elementele principale ale unei relatii - si invers: indiferenta fizica lanseaza un semnal de alarma ce nu trebuie ignorat.
-----------------------------------------------------------------------------

sursa: un site 


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
>>>> Cat conteza prima impresie <<<<

"Vorbesc in numele meu, dar incerc sa fiu cat mai obiectiva cu putinta, sa vad in propriile emotii, impresii si idei cate se regasesc si la restul persoanelor cu care interactionez.. Nu am pretentia sa fiu un "guru" dar stau sa-mi analizez gandurile destul de mult pana sa le impartasesc celorlalti.

Asfel ca, de curand, parcurgand o carte despre comunicare si obstacolele care pot aparea in calea ei, am gasit ca important factor de exprimare "prima impresie", dar si "a doua". Stand bine sa ma gandesc imi dau seama ca de multe ori in viata am gresit cand mi-am facut o "prima impresie" despre cineva. Poate cel mai des mi s-a intamplat sa ma insel. De ce oare? E clar ca nu sunt dintre acele persoane care au "viziuni, premonitii sau citesc persoana din fata", asa ca judecatile mele despre altii sunt rodul impresiilor pe care le am la "prima mea impresie", adeseori gresita si acestea sunt dictatate de lucruri frivole, cum ar fi aspectul aparent prietenesc, deschis, vesel sau opusul lui.

Cat am pierdut judecand dupa prima impresie?
Au fost multi oameni pe care cunoscandu-i sa ii consider imediat amici ca apoi sa-mi dau seama ca nu aveam nimic in comun, iar eu imi construisem prima parere pe o imagine fals-prieteneasca sau o dezinvoltura nativa fata de toata lumea. Nu a fost nici o tragedie sa-mi dau seama ca am gresit pentru ca am descoperit curand, prin simpla apropiere mai buna de persoana respectiva, ca nu aveam nimic sau aproape nimic in comun.

Mai vinovata m-am simtit adeseori fata de cei pe care i-am ignorat de la bun inceput ca sa-mi ia ceva timp sa-i descopar sau fata de cei pe care i-am considerat chiar ostili, intr-o posibila competitie si fata de care m-am purtat taios la inceput.

Stereotipul primei pareri
Desi imi propun ca dupa fiecare evaluare eronata sa nu mai repet greselile facute, macar sa mai astept putin pana a-mi face o parere bazata pe fapte reale, continuu sa mai cad uneori in aceeasi cursa.

Oameni ambitiosi, dar onesti ma intriga si ma fac sa-i consider aroganti. Oameni foarte optimisti si deschisi ii banuiesc de ascundere in spatele unei masti ipocrite de falsa disponibilitate. Anumite persoane directe, care-si spun opinia fara ascunzisuri, le consider incompatibile cu mine si dornice de ma domina.

Dupa ce trece un timp si am rabdarea sa cunosc oamenii in cauza imi dau seama ca nu erau tocmai defecte ceea ce observasem la inceput, ci unele chiar calitati, ei chiar fiind cinstititi si deschisi din natura si dornici de a comunica cu mine. Fireste ca relatiile cu ceilalti - de prietenie, iubire - se costruiesc, iar eu, pe timp ce trece, incep sa cunosc acele persoane si sa ajung la idei juste despre ele. Insa n-am reusit niciodata sa ma duc si sa le povestesc, acelorasi oameni, cat de gresit ii evaluasem initial din jena si sentimente de vinovatie.

Rabdarea de a-i cunoaste pe ceilalti
As vrea sa gasesc solutia nu pentru "aprecierile perfecte" despre oameni, deoarece nu cred ca cineva poate sa faca acest lucru "la prima impresie", ci pentru o mai mare rabdare in cunoasterea celorlati, o disponibilitate mai larga. As vrea sa invat sa astept sa-i pot cunoaste pe ceilalti, nu sa ma las condusa de impresii si mai ales de cele de la inceput. Spun asta pentru ca totusi, majoritatea asa facem. Si suntem nedrepti, dandu-le celor atractivi, frumosi, dar poate si "gaunosi" credite mari si trecandu-i pe cei mai putin epatanti la capitole neinteresate cand poate ei au multe de daruit.

Prima impresie inca dictata de fizic
Stiu ca s-au scris tratate despre cunoasterea limbajului trupului, a mesajelor nonverbale, dar ramanem intr-o societate guvernata de "beauty"-ism, adica de frumusetea aspectului exterior si facem foarte putin sa nu ne conformam acestor standarde.

Nu sunt geloasa pe cine-stie-care fotomodel sau starleta de cinema, dar as fi vrut sa am vocea Anastaciei, care e si frumoasa, sau pe a lui Tracy Chapman, care nu e deloc. Invidiez nu pe o vedeta "de carton" ci as fi vrut sa fiu J.K.Rowling si "sa-mi iasa din pana" Harry Potter, dar sunt inca impresionata de felul cum arata persoana din fata mea si de "prima impresie" pe care mi-o face. Iar in compesatie, sunt atat de "speriata" sa nu fac o proasta impresie ca reusesc sa ma prezint in lumina cea mai defavorabila.

Tot ce sper este ca sa invat sa cunosc mai bine pe cei din jur si ei sa aiba rabdare si cu mine si sa nu se opreasca numai "la prima impresie".
-------------------------------------------------------------------------------
sursa: un site


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Barbatii - stereotipuri

Barbatii... un subiect destul de greu de comentat la ora actuala deoarece nu mai avem ce compara! Toti barbatii au devenit la fel. Imbracati in clasicii pantaloni de in albi, tricoul "cu muschi" si pantofii cu "bot de rata", accesorizati de cercei, bratari, inele si nelipsitul mobil de ultima ora din care urla Guta de parca isi da duhul...

Acesti barbati au figura clasica: parul tuns scurt, "tepi", dat cu un kilogram de gel, barba nerasa, unghiile facute cu lac, si bineinteles au clasicul mers de dinozaur cracanat!

Cand deschide gura, auzim note superbe despre bere, fotbal, seminte, masini "tari" si "gagici beton". Atata! Pardon... am uitat discutiile interesante despre ultimul album al lui Liviu Guta sau Adrian Minune.

Intr-adevar, acesti "barabti" dau dovada de o subcultura geniala. Daca te scot in oras ajungi in prima bodega din cartier unde va comanda "o bere la sefu si un cico la gagica" si iti vei petrece restul serii ascultand povestile lui "eroice". Jalnic...

A doua categorie de barbati "mirifici" de care ar trebui sa te apropi este "baietelul lui tata". Este student la drept, face cursuri de grefier, ia lectii de vioara si de pictura, canta la pian, scrie poezii ci citeste Dostoievski, este inteligent si incearca sa ti-o arate! (Probabil a ajuns la drept datorita taticului care a dat spaga, sau datorita faptului ca este baiatul lui X.

Poarta costum Armani si camasa Lacoste (dar fara cravata), pantofi din piele lustruiti si nelipsita servieta extrem de grea. Tuns regulamentar, aranjat, miroase a parfum bun si scump, poarta doar un ceas de aur si evental un lant foarte subtire. La prima intalnire vine intr-un Mercedes sau BMW proprietate personala (sigur e al lui taticu’, vorbeste tare si raspicat la mobil - eventual cat mai mare si mai scump, te duce intr-un club de fitze sau la restaurantul unui hotel de 3 stele si comanda wiskhy in loc de vin sau sampanie (te confunda cu "amicele" lui cu care iese la o bauta).

Chelenerul pare familiarizat cu el si uita sa te intrebe ce doresti aducandu-ti ceva ce nu iti place. Te abtii de la comentarii sa nu pari deplasata si inghiti in sec. Toata seara vorbeste despre el, diplomele lui, locul de munca si cati bani are taticul sau.

La sfarsit ia un trandafir din ghiveciul din holul localului si ti-l ofera cu un zambet larg. Te lasa sa iei un taxi fara sa te intrebe daca il lasi sa te duca acasa (in caz de faliment merge si 336). Si te suna a doua zi de dimineata sa-ti spuna ca si-a pierdut acul de cravata - poate e la tine (nici nu purta macar cravata!)

Deja mi-e frica cand realizez ca suntem inconjurate de din ce in ce mai multi barbati ca cei descrisi mai sus. Au! Devine grav! Dar daca tinem cont si de "calitatea" femeilor din ultima vreme nu ma mir de ce nu se mai gasesc barbati adevarati.

Toti se adapteaza la mediu... Deci pana la urma tot vina femeii e ca nu mai sunt barbati ca alta data...
--------------------------------------------------------------------------------

                             Punctele sensibile ale barbatilor

In spatele imaginii de macho pe care multi dintre ei o afiseaza frecvent se ascund si foarte multe puncte sensibile. Sa nu uitam ca sunt fiinte umane ca si noi si ca uneori subapreciem emotivitatea, sensibilitatea sau naivitatea lor.

Intr-adevar, toate aceste lucruri difera de la barbat la barbat, insa nu cred ca exista vreunul pentru care sa nu fie acel ceva care sa il miste.

Cu toate acestea, la fel ca si noi, si ei dispun de o capacitate foarte buna de disimulare, pe care de cele mai multe ori si-o valorifica la maxim. Doar nu vor sa ii vedem mai putin puternici, mai putin duri decat vor sa para.

Dar ceea ce nu stiu ei este ca noi apreciem uneori tocmai aceasta latura a lor. Asta nu inseamna ca vrem un barbat care sa ne planga pe umar in fiecare seara; avem nevoie sa fie un barbat in adevaratul sens al cuvantului, fara a-i fi teama insa de a-si dezvalui si latura sensibila.

Dar care sunt acele situatii in care un barbat devine mult mai sensibil decat este de obicei?

Atunci cand simte ca te pierde

Nu ai remarcat ca se schimba total? Aceasta schimbare este pusa si pe seama disperarii de a pierde persoana draga si pe seama faptului ca nu ii place sa se recunoasca invins. Deodata face toate acele lucruri pe care nu le-a facut in timpul relatiei voastre, devine acel barbat tandru, romantic si sensibil caruia nu ii poti rezista. De fapt asta este si scopul. Sa nu ii rezisti.

Cand se simte neputincios

Indiferent de situatia care ii creeaza aceasta stare – fie ca nu poate face nimic intr-o anumita situatie, fie nu poate schimba nimic asa cum si-ar dori – acest lucru il frustreaza. Se simte mai vulnerabil, nu mai poate da acea impresie de fiinta indestructibila pe care nu o poate afecta nimic.

Cand inregistreaza un esec

La serviciu, la scoala, in viata personala, esecurile ii demoralizeaza si pe ei la fel ca si pe noi. Iar in acele momente chiar are nevoie de tine, de o vorba buna, are nevoie sa il asculti si sa il intelegi. Aceste situatii vor reusi sa va apropie si mai mult, deoarece creeaza acea punte de legatura intre voi, acea incredere ca va puteti baza unul pe celalalt la nevoie.

Cand se indragosteste cu adevarat

Si barbatii cred in ideea "jumatatii", iar cand considera ca au intalnit-o, se pot schimba radical. Daca au langa ei femeia potrivita care reuseste sa le scoata la iveala acele parti bune, cu tact si diplomatie, poti considera chiar ca sunt pe drumul cel bun.

>>>>>>>>>>>>> sursa: un site


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Diferenţele dintre bărbaţi şi femei Ă®ncep din creier


ĂŽn controversatul său nou volum, psihiatra americană Louann Brizendine relevă faptul că diferenţele dintre femei şi bărbaţi Ă®ncep chiar de la nivelul creierului, notează Peg Tyre şi Julie Scelfo Ă®n revista ”Newsweek”. Săptămâna trecută, o simplă discuţie pe marginea situaţiei unui pacient  s-a transformat pentru neuropsihiatra americană Louann Brizendine şi cei opt rezidenţi de sub supravegherea sa Ă®ntr-o ocazie potrivită pentru o lecţie. Brizendine, care Ă®şi desfăşoară activitatea Ă®n cadrul Institutului Psihiatric Langley Porter din San Francisco, asculta trecerea Ă®n revistă a fişei medicale a unui nou pacient de către un rezident. O pacientă, mamă şi deţinătoarea unui loc de muncă, reclama pierderi ale memoriei de scurtă durată şi anxietate accentuată. Rezidentul a insistat asupra detaliilor relevante de obicei Ă®n asemenea cazuri: rezultatele testelor realizate Ă®n laboratoare au fost normale, sănătatea sa mintală Ă®n ansamblu era cât se poate de bună, Ă®n familie nu existau cazuri de maladie Alzheimer.
Tinerii doctori ce participau la discuţie păreau derutaţi. Brizendine, care dobândise o reală reputaţie oferind fiecărui sentiment complex al femeii o explicaţie ştiinţifică, şi-a Ă®ndreptat atenţia asupra hormonilor. ”Pacienta alăptează Ă®ncă?”, a Ă®ntrebat ea. Rezidentul şi-a verificat notiţele şi a răspuns pozitiv. ”Şi cum doarme? Constituie soţul ei un sprijin pentru ea?” O femeie aflată Ă®n perioada de alăptare, explică Brizendine, este invadată de hormonii oxitocină şi prolactină, motiv pentru care Ă®i scade nevoia de somn, de sex şi poate fi, Ă®n unele cazuri, hiperalertă. Ar putea această situaţie explica simptomele pe care le prezintă pacienta?
Femeile şi hormonii au constituit pentru multă vreme un subiect controversat şi au devenit tema a nenumărate glume, Ă®nsă Brizendine a transformat acest subiect Ă®n specializarea sa medicală. Timp de 20 de ani, mai Ă®ntâi ca student la medicină la Universitatea Yale, apoi Ă®n calitate de cadru didactic al Facultăţii de Medicină de la Harvard, iar ulterior ca directoare a Centrului pentru Dispoziţii şi Hormoni ai Femeilor din cadrul UCSF, ea a creat ceea ce descrie ca fiind o ramură a psihiatriei axată pe sexul feminin, ce se concentrează asupra complexei interacţiuni dintre sănătatea mintală a femeilor şi legăturile cerebrale. Prima sa carte, „Creierul feminin” – volum pe care autoarea Ă®l descrie ca fiind un fel de manual pentru femei – va apărea Ă®n librării luna viitoare. Brizendine este conştientă de faptul că vor apărea o serie de critici şi de reacţii vehemente. ”Ştiu că nu este corect să afirm acest lucru”, afirmă ea, ”şi timp de mulţi ani m-am zbătut Ă®ntre normele mele morale şi politice şi informaţiile oferite de ştiinţă. ĂŽnsă eu sunt de părere că, Ă®ntr-adevăr, femeile percep lumea Ă®ntr-un mod diferit faţă de bărbaţu. Dacă femeile conştientizează aceste diferenţe, ele pot lua decizii mai bune Ă®n legătură cu propriile vieţi”, opinează Brizendine.
Pentru a-şi scrie cartea, Brizendine a folosit atât vasta sa experienţă clinică cu miile de studii realizate de alţi neurocercetări Ă®n decursul ultimilor zece ani. Concluzia la care a ajuns este deosebit de neobişnuită şi controversată – ea nu numai că discută despre motivele de ordin biologie pentru care fetiţele preferă să se joace cu păpuşi, Ă®n loc de a dori camioane şi maşinuţe, ci şi identifică imperativele de ordin hormonal pe care le resimte adolescenta atunci când devine dependentă de telefon sau de cumpărături. Ea descrie motivele neurologice pentru care femeile se gândesc mai puţin decât bărbaţii, Ă®nsă, Ă®n dorinţa lor de a avea copii superiori din punct de vedere genetic, ar putea avea mai multe aventuri extramaritale decât consideră soţii.
Ideile neuropsihiatrei vor stârni, cu siguranţă, controverse Ă®n rândul unora dintre doctorii şi omenii care consideră că un asemenea punct de vedere Ă®njoseşte femeile şi readuce Ă®n actualitate vechile stereotipuri de gen. Examinarea fondului biologic al diferenţelor dintre cele două sexe este inutilă, afirmă aceşti oameni de ştiinţă, deoarecere există un foarte slab asemenea fond. Anul trecut, renumitul psiholog Janet Hyde a luat Ă®n considerare decenii de studii Ă®n acest sens – studii care comparau vieţile emoţionale şi comportamentale ale femeilor şi bărbaţilopr, ajungând la concluzia că cele mai multe diferenţe dintre cele două sexe sunt din punct de vedere statistic ”aproape de zero”. ”Nu există, practic, nici o diferenţă de explicat”, afirmă Hyde.
ĂŽn vârstă de 53 de ani, Brizendine vorbeşte despre sănătatea mintală a femeilor cu zelul Ă®nvăţat de la părinţi, care au fost misionari protestanţi şi activişti pentru drepturile omului. Ca student la arhitectură Ă®n cadrul Universităţii Berkeley, Ă®n anii '70, Brizendine avea o slujbă cu jumătate de normă Ă®ntr-o librărie feministă, Ă®nainte ca un post de intern Ă®ntr-un laborator de imunologie să Ă®i fi schimbat viaţa pentru totdeauna. ”Am conştientizat faptul că Ă®mi place să contemplu puzzle-uri complicate”, povesteşte ea. Şi nimic, avea ea să descopere, nu este mai complicat decât mintea umană. Profesorii săi nu i-au Ă®mpărtăşit, Ă®nsă, pasiunea pentru mintea feminină. Pe tot parcursul studiilor sale de la Yale, povesteşte ea, nimeni nu a menţionat vreo cercetare referitoare la femei şi la hormoni. ”Când am Ă®ntrebat despre acest lucru”, povesteşte ea, profesorii mi-au explicat că femeile nu erau incluse Ă®n studiile referitoare la sănătatea mintală ”pentru că hormonii lor ar fi dat peste cap rezultatele”.
Până Ă®n anii 1990, Ă®nsă, comunitatea ştiinţifică a Ă®nceput să recunoască faptul că, din punct de vedere medical, femeile nu reprezintă doar ”bărbaţi mai mici” şi au Ă®nceput să investească Ă®n cercetări orientate Ă®n direcţia femeilor. Brizendine, la vreme aceea mama necăsătorită a unui băieţel, a Ă®nceput să se specializeze Ă®n psihiatria specifică sexului feminin, inclusiv Ă®n tratarea femeilor cu cazuri grave ale sindromului premenstrual. ”Când acestea paciente Ă®ncercau să vorbească cu doctorii lor despre felul Ă®n care hormonii le afectau trăirile emoţionale, ele erau respinse”, explică ea. Cu 12 ani Ă®n urmă ea şi-a deschis o clinică, ce Ă®n prezent tratează aproximativ 600 de femei pe an, printr-o terapie de Ă®nlocuire a hormonilor, psihofarmacologie şi terapie comportamental cognitivă.
ĂŽn decursul ultimilor şase ani, afirmă Brizendine, progresul cunoscut de ştiinţă – şi mai ales de către neuro-endocrinologie – a oferit noi informaţii privitoare la modalitatea Ă®n care femeile şi bărbaţii Ă®şi folosesc Ă®n mod diferit creierele. Spre exemplu, nivelurile diferite de estrogen, cortizon şi dopamină, explică ea, pot face ca o femeie să fie mult mai stresată de un conflict emoţional decât un bărbat. Câteva facturi neplătite pot declanşa o cascadă de hormoni Ă®n trupul unei femei, determinând declanşarea fricii faţă de un dezastru iminent – reacţie declanşată Ă®n bărbaţi doar Ă®n cazul unu pericol fizic. Femeile au cu 11 la sută mai mulţi neuroni Ă®n zona creierul destinată emoţiilor şi memoriei. ĂŽntrucât au mai mulţi ”neuroni-oglindă”, ele sunt de asemenea şi mai Ă®nclinate spre a observa stările emoţionale ale celor din jur.
Există, Ă®nsă, şi reacţii negative faţă de cercetările şi de punctul de vedere al lui Brizendine. Printre persoanele care au manifestat asemenea reacţii negative se numără Janet Shilbey Hyde, profesoară de psihologie şi studii de gen Ă®n cadrul Universităţii din Wisconsin-Madison, şi doctorul Nancy C. Andreasen, psihiatră şi expertă Ă®n neuroimagistică Ă®n cadrul facultăţii de medicină a Universităţii din Iowa. Potrivit acestora, studiile desfăşurate de Brizendine reprezintă doar o pierdere de timp fără sens, diferenţele dintre cele două sexe la acest nivel nefiind semnificative.
Brizendine este, Ă®nsă, netulburată. ĂŽn toamna aceasta, ea Ă®şi va extinde clinica, serviciile sale devenind accesibile şi adolescentelor. Ea va lua Ă®n considerare şi scrierea unei cărţi despre tinere, opinând că, spre deosebire de femeile din ziua de azi, viitoarea generaţie nu va presupune că diferenţele de la nivelul creierului vor semnifica Ă®n mod automat o inferioritate a femeilor. ”Doctorii vor ajuta femeile să facă faţă mai bine presiunilor subtile şi nuanţelor emoţionale din vieţile lor”, afirmă ea. Iar ceea ce le conferă unicitate, continuă ea, va contribui la dobândirea unei mai mari puteri. Aceasta este o viziune asupra viitorului pe care puţine femei sunt dispuse să o dezbată. /Newsweek/


LOOOOOOOOOOOOOOOOOL


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Probabil , toti am trecut cel putin o data prin incercarea grea a unei rupturi sentimentale. Este acel moment cand toate reperele tale se prabusesc, iar viata pare sa nu aiba nici un sens. Insa un esec pe plan sentimental poate fi o sansa de a incepe o noua relatie.

O data ce sfarsitul a devenit inevitabil, trebuie sa fii constient de un lucru: barbatul sau femeia de care te-ai despartit este singurul(a) care are de pierdut si nu ar mai trebui sa te mai obosesti cautand motive si explicatii pentru gestul celuilalt (partenerului).

De obicei, motivul principal este declinul unui sentiment. Asta nu se explica. Dar poti face ceva: incepe chiar acum campania de revenire pe linia de plutire.

Faza 1: Mie nu mi se poate intampla

Semnalmente


Refuzi sa crezi ca te-a parasit si tot speri ca este un vis urat din care te vei trezi curand.

Ai tendinta de a-l suna des pentru a discuta cu el, dar orice iti spune, nu are sens. Cel in care aveai cea mai mare incredere, iti arata o alta fata, pe care nu esti pregatita sa o cunosti.

Iti petreci timpul cautand solutii si explicatii, rememorand tot ce ai gresit fata de el si ce ai fi putut face pentru a evita despartirea.

Vorbesti cu oricine este dispus sa te asculte si sa-ti dea un sfat.
Recapitulezi ultimele luni ale relatiei voastre si iti dau lacrimile cand realizezi ca nu mai poti intoarce timpul.

Remedii

Reactionezi gresit. Mai bine ar fi sa te opresti o clipa si sa-ti dai seama ca, daca nu te mai vrea, inseamna ca nu te-a meritat niciodata.
Da-ti seama ca nu ai ce sa mai afli si ca ar fi bine sa te linistesti pentru ca, desi nu-ti vine sa crezi, viata ta merge inainte si fara el.

Faza 2: Nu pot sa-l uit, inca il mai iubesc

Semnalmente

Ai realizat ca nu mai sunteti impreuna, dar nu te poti lupta cu durerea care ti-a ramas in suflet. Asculti in mod obsesiv melodia voastra si te uiti des pe pozele voastre.

Te apuca plansul din senin si nu poti adormi, gandinu-te la el.
Nu mai ai putere sa te duci la scoala sau la serviciu si aduni in jurul tau toate obiectele care-ti amintesc de el – tricoul lui, CD-ul lui preferat si albumele de poze.

Nu te mai ingrijesti si nu te mai aranjezi, astfel incat toata lumea pricepe ce s-a intamplat.

Remedii

Revino-ti! Nu esti nici primul(a), nici ultimul(a) parasit(a) de partener. Arunca toate pozele cu el sau da-le cuiva, pana iti revii.
Nu mai privi si nu mai asculta nimic ce-ti aminteste de el, pentru ca astfel iti faci rau singur(a).

Bazeaza-te pe sprijinul prietenilor si gaseste-ti preocupari care sa-ti distraga atentia. Cu cat te gandesti mai putin la el, cu atat il vei uita mai repede. In orice caz, nu renunta la serviciu sau la scoala, deoarece nu merita sa-ti distrugi viata pentru o suferinta trecatoare.

Faza 3: Ma simt atat de singur(a)

Semnalmente

Bineinteles ca plecarea lui a lasat un gol in viata ta si singuratatea te apasa. Telefonul nu va mai suna asa des si ai inceput sa-ti petreci duminicile de unul singur. Toti prietenii incearca sa te cupleze cu cate cineva, dar tie nu-ti place de nici unul.

Incepi sa-ti pui serios problema daca vei mai gasi pe cineva care sa corespunta pretentiilor tale. Te uiti lung dupa perechile de indragostiti care trec pe langa tine pe strada si descoperi ca te imaginezi mai degraba cu altcineva la bratul tau decat cu fostul(a) iubit(a).

Remedii

Nu lasa singuratatea sa se instaleze la tine acasa, tine legatura cu prietenii, colegii, rudele si fa-ti noi prieteni. E important sa pastrezi o doza de optimism pentru a merge mai departe.

Bucura-te de libertatea de a alege si de a refuza ce nu-ti place, de a reflecta inainte de a lua o decizie.
Gandeste-te la toate lucrurile pe care nu le puteai face inainte si de care te poti bucura acum: sa iesi seara la o terasa cu prietenii, sa mergi in discoteca cu colegii, sa pleci cu prietenii in concediu, sa dai o petrecere la tine acasa, sa intarzii cat vrei fara sa dai socoteala la nimeni.

Faza 4: Oare voi mai gasi pe cineva?

Semnalmente

Ai inceput sa-ti doresti cu ardoare o noua prezenta in viata ta. Dupa cum stim, cui pe cui se scoate, deci nu ezita!
Ai oferte, dar esti gata cu adevarat pentru un nou inceput?

Remedii

In primul rand, asigura-te ca esti complet vindecat, dupa relatia care tocmai s-a terminat. Decat sa intri cu ezitare si indoieli intr-o noua relatie, mai bine asteapta pana vei sti exact ce-ti doresti.

Perioada dintre relatii este destul de dificila si esti tentat sa accepti tot ce ti se ofera, doar ca sa nu mai fii singur. Dar fii atent, pentru ca orice alegere facuta in aceste momente se va rasfrange asupra viitorului tau. Fii mai pretentios si gandeste-te de doua ori inainte de a accepta un nou partener in viata ta.

Pe tine cum te afecteaza despartirea?

V-ati despartit si nimic nu te consoleaza. Vrei sa-l uiti, dar nu poti. Fiecare reactioneaza in felul lui in faza dezamagirilor din dragoste, dar reactiile tale, desi indreptatite, nu sunt intodeauna in favoarea ta.

Retragerea si izolarea

"Simteam nevoia sa ma ascund de toti. Mi se parea obositor sa joc teatru si sa pretind ca nu s-a intamplat nimic. Doar acasa, in varful patului, pot sa ma gandesc in liniste la tragedia mea."

Ti se pare ca intre peretii casei tale poti sa faci fata mai usor necazurilor. Nimic mai fals! Vei ajunge in scurt timp sa te izolezi de oameni si ai toate sansele sa te afunzi intr-o depresie. E adevarat ca e mai usor sa te dai batut, dar e mult mai important sa faci fata situatiei si sa-ti continui viata. Acum e momentul sa-ti demonstrezi ca nimeni nu te poate ingenunchea.

Mananc tot ce gasesc sau nu mai pot sa mananc

"Frigiderul devine cel mai bun prieten al meu. El nu ma refuza niciodata."

O reactie negativa foarte des intalnita este sa infuleci tot ce-ti cade in mana sau, invers, sa-ti pierzi pofta de mancare. Stresul sau nefericirea te pot face sa capeti obiceiuri culinare nesanatoase care se pot finaliza cu o bulimie sau o anorexie de toata frumusetea.

Pastreaza-ti ratiunea si deprinderile sanatoase, nu-ti modifica stilul de viata, pentru ca aparitia kilogramelor in plus sau a altor afectiuni, de genul ulcerului sau gastritei, nu-ti va diminua problemele, ci dimpotriva.

Ma abandonez in bratele oricui

"Dupa ce m-am despartit de iubit(a)ul me(a)u, am crezut ca singura solutie de a-l uita este sa ies cu cat mai multi. Ajunsesem sa ies cu mai multi in acelasi timp. Voiam sa le dau impresia ca-mi plac, dar nici unul nu ma lua in serios."

Aventurile multe si dese nu sunt cheia succeselor tale. E adevarat ca, avand o noua relatie, iti e mai usor sa-ti revi dupa un esec si sa-ti recapeti increderea in sine, dar fereste-te de aventurile pe care le inventezi doar de frica suferintei. Abuzul duce la promiscuitate, iar noile dezamagiri din dragoste pot avea un efect nefast asupra ta.

Urmariri politiste, telefoane anonime

"Ne-am despartit. Ei si? Eu simt nevoia sa aflu ce face, asa ca sunt mereu pe urmele celuilalt. Odata, l-am asteptat sa iasa de la serviciu si l-am urmarit pana acasa, sa ma conving ca nu are pe altcineva."

Nu ti se pare ca a inceput sa semene cu un scenariu unui film prost? Cu toate astea, multi dintre noi am fost tentati sa procedam asa. Nu-i bine purtandu-te astfel, ai toate sansele sa transformi o despartire intr-o obsesie. De aici pana la telefoanele anonime sau de amenintare mai este doar un pas.

Toate acestea nu reprezinta decat o pierdere de timp, la fel cum este si razbunarea. Singura modalitate de a-l face sa te regrete este sa iti iei un aer indiferent si sa nu pari afectat de ce s-a intamplat. Daca vei proceda asa, ai multe sanse sa-l uiti mai repede, iar el sa se intrebe daca nu cumva a gresit cand ti-a spus adio.
   


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
cate ore ti-a luat sa debitezi asta?

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
mea culpa. am uitat sa mentionez ca este o preluare (ca multe altele...). nici nu aveam capacitatea intelectuala si nici timpul de a debita si nici de a intelege ce am scris.

_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
sursa: un site (vorba lui Caragiale "... nu spui cine" [care]

Esti un barbat care a ajuns la stadiul in care are destul tupeu pentru a face o invitatie femeii pe care o considera potrivita. Insa pe masura ce te apropii de ea, inima ti-o ia razna, genunchii ti se inmoaie, iar stomacul tau secreta atat de mult acid incat ar putea topi si o bara de otel.

Linisteste-te. Nu e momentul sa o dai in bara. Poate ca este singura ta sansa, asa ca profita de ea, nu fii bleg.

Te apropii de ea si, dintr-o data, te auzi spunand ceva banal, de genul "Vrei sa iesim impreuna undeva?" Raspunsul vine prompt sub forma unui "NU" categoric. Cum se poate asta? Chiar a spus nu? Pui ochii in pamant si speri ca nimeni sa nu fi fost atent la acest moment in care ai fost umilit... cel putin in opinia ta.

Din pacate, chiar daca societatea s-a schimbat si femeile s-au emancipat, povara unei astfel de initiative sta tot pe umerii barbatilor. Si numai noi stim cat de mult doare cand esti respins de o femeie. Fiecare a patit-o cel putin o data in viata. Nu se poate sa nu fi dezamagit de barbatul din tine cand o femeie te refuza.

De ce ne resping femeile?

Raspunsul consta intr-o varietate de motive, iar multe dintre acestea nu au nicio legatura cu tine (cu toate ca mai exista si barbati care rateaza tinta din vina lor). Sa vedem cam din ce cauza ne refuza o femeie.

Este a altuia

Avand in vedere ca, cel putin teoretic, o femeie gaseste usor cu cine sa se combine daca vrea, poate ca pur si simplu in acel moment nu este pe piata. Poate ca are un iubit, un prieten stabil sau un sot.

Daca aceste femei sunt dragute, vor fi foarte sincere in ceea ce priveste situatia lor; daca nu, te vor toca marunt. Asa ca este mai bine sa-ti faci temele inainte ca orgoliul tau sa intre in joc si sa aiba de suferit.

Din vina ta

Daca esti genul "Hei, iubito" sau insisti sa vorbesti cu ea chiar daca iti da de inteles ca nu vrea, atunci intri intr-o categorie de barbati cu care femeile normale nu prea discuta, asa ca sansele tale de reusita sunt aproape nule.

Este "o jucatoare"

Cu alte cuvinte, este genul de femeie careia ii place sa flirteze. Multe femei maritate sau care nu au respect pentru ele intra in aceasta categorie. Au in permanenta nevoie sa simta ca inca mai sunt atragatoare, asa ca se vor da pe langa fiecare tip ce apare in preajma lor.

Nu vor sa fie cu voi, ci doar vor o confirmare a faptului ca inca mai pot atrage barbatii din jur. Acesta este inca un exemplu al puterii pe care femeile o exercita asupra barbatilor.

Are "ochelari de cal"

Multe femei au ales ca fie cu "baieti rai" sau au fost, din anumite motive, parte a unor relatii dezastruoase si acum ii invinovatesc pe toti barbatii din lume pentru ce li s-a intamplat.

Multe au fost abandonate de barbatii care le iubeau din cauza comportamentului lor haotic si poate a unor probleme psihice. Acest tip de femeie te va respinge doar pentru simplul fapt ca esti barbat.

Nu este momentul potrivit

Daca o femeie te refuza, este posibil ca asta sa se intample deoarece ai nimerit intr-o perioada in care ea vede ceva rau in orice barbat, nu se simte atragatoare, sau hormonii o fac sa nu fie prea comunicativa. Daca o intalnesti iar peste cateva zile este posibil ca totul sa mearga ca uns.

A fost ranita

De cate ori auzi raspunsurile "Nu ma intalnesc in perioada acesta cu nimeni" sau "Am nevoie de putin timp sa ma adun" cand inviti o femeie, inseamna ca tocmai a iesit dintr-o relatie si vrea sa fie singura o perioada, sa se gandeasca la ea. Cand intalnesti acest gen de femeie este mai bine sa te straduiesti a-i fi prieten o perioada si abia dupa un timp sa-ti mai incerci norocul.

Pentru ca nu ai "culoare"

Cu alte cuvinte, nu ai incredere in tine si in sexualitatea ta si te topesti ca inghetata ori de cate ori te afli la mai putin de doi metri de ea.

Nu trebuie sa fii James Bond, dar daca nu reusesti sa spui nici macar o propozitie de la un cap la altul ea nu va accepta sa se intalneasca cu tine. Poate vei avea totusi noroc si ii vei fi prieten, dar nimic mai mult.

Pur si simplu nu este atrasa de tine

Mai simplu decat atat nu se poate. Se intampla si nu ai ce face. Cel mai bine este sa mergi mai departe daca vezi ca nu este atrasa de tine. Daca nu este atrasa de la inceput, nici nu va fi vreodata.

Este o "ticaloasa"

Societatea contemporana este plina de barbati care nu pun niciun pret pe sentimentele unei femei. Dar asa cum acesti barbati exista, putem spune cu certitudine ca si femeile au astfel de reprezentante.

Atitudinea lor parca ar spune "nu ma combin decat cu milionari in dolari, asa ca pastreaza distanta". Aceste femei sunt cele care nu vor da doi bani pe tine, un om normal.

Bineinteles ca sunt mult mai multe motive pentru care barbatii sunt refuzati de femei, insa cele insiruite mai sus sunt cel mai des intalnite.

Cu siguranta sunt cateva lucruri pe care le poti schimba la tine, dar si femeile au cateva de schimbat. Cu toate ca este greu sa nu iei personal un refuz de acest gen, cel mai bun sfat este sa treci refuzul la capitolul experienta, sa inveti din el, sa accepti situatia si sa mergi mai departe.


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Limbajul corpului

Chiar daca prin comunicarea verbala ne exprimam in majoritatea cazurilor, limbajul corpului reprezinta un alt mod de comunicare cu ceilalti, mult mai subtil si uneori folosirea acestuia este realizata involuntar.

Daca vrei sa intelegi mai mult din ceea ce interlocutorul tau iti spune, sau mai exact, sa intelegi acele lucruri pe care evita sa le spuna, fii atenta la limbajul corpului. Iti poate dezvalui cateva indicii importante pe care nu le poti "prinde" intr-o discutie bazata numai pe comunicarea verbala.

Mainile incrucisate la piept:

Este un semn defensiv, pe care interlocutorul il adopta atunci cand involuntar se simte atacat si vrea sa se apere. In functie si de atitudinea generala si pozitia corpului, aceasta
Pozitie poate semnifica si nervozitate / anxietate. Coatele orientate in afara sugereaza aroganta si dezaprobare fata de ceaa ce se discuta.

Mainile pozitionate pe genunchi

Denota nerabdare, graba. Daca persoana cu care discuti adopta aceasta pozitie, incearca sa scurtezi discutia si sa scoti in evidenta punctele importante fara a detalia foarte mult. Asa te vei face mai bine inteles si discutia voastra isi va atinge scopul. Cu toate aceseta, mainile asezate pe genunchi arata si un anumit acord pe care interolcutorul ti-l ofera, fiind integrat in categoria semnelor pozitive de limbaj al corpului.

Pozitia deschisa a palmelor

Este un semn de sinceritate, deschidere si uneori naivitate, inocenta. Poti avea incredere ca persoana cu care discuti spune adevarul si este sincera cu tine, asteptand din partea ta acelasi lucru. Nu acelasi lucru se poate spune insa in cazul in care aceasta isi tine pamnele incordate, inchise sub forma de pumn. Atunci este clar ca respectivul este incordat si nu tocmai sincer in ceea ce spune. Ori este foarte tensionat, ori nu este dispus sa aiba o conversatie sincera cu tine.

Evitarea privirii

Cand partenerul tau de conversatie iti evita privirea in timpul discutiei, atunci nu este tocmai sincer sau nu este de acord cu ceea ce spui si incearca sa evite sa iti arate acest lucru. Se mai poate intampla si in cazul persoanelor care se intimideaza usor si pur si simplu nu iti pot sustine privirea. Daca in timpul discutiei se va uita brusc intr-o parte inainte de a-ti raspunde, incearca sa gaseasca un raspuns bun, dar, din pacate, nu cel adevarat.

Pozitionarea mainilor la ceafa

Semnifica incertitudine, neincredere in ceea ce se discuta, nesiguranta, frustrare. In general reflecta stari, sentimente si ganduri negative. Daca interlocutorul tau adopta aceasta pozitie, fie nu are incredere in ceea ce ii spui sau nu este de acord cu ceea ce se discuta, fie este nevoie sa aduceti in discutie anumite subiecte evitate pana acum care isi cer rezolvarea.


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 17 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Tu, cel ce esti acum, nu mai esti acela care ai fost ieri. O intilnire, oricit de banala ar fi, inseamna un fel de "alt tu"! O intilnire trezeste in tine o fiinta adormita, de care nu ai fost constient. In mod maiestuos, miraculos, straniu si fascinant tu devii altul de cite ori il intilnesti pe... altul. Atmosfera din jurul tau il schimba pe acela pe care il numesti "eu".. Un copil dragalas ori un animal jucaus si inteligent te transforma intr-o fiinta dragalasa, predispusa la joc, la alintare, la bucurie si la bunatate. Un om prea serios, crispat, inchistat in modele mentale transmite in mod misterios catre tine crisparea si tensiunea existenta in tiparele sale. Te trezesti pur si simplu serios sau lipsit de umor si habar nu ai ca tu esti altul doar pentru ca ai intinit un altul. Tu il reflecti pe celalalt. Tu esti ca oglinda in interiorul fiecarei intilniri din viata ta, oricit de banala ar parea ea. Fiecare joaca rolul de oglinda al celuilalt. Numai ca-n aceasta fascinanta oglinda nu se reflecta ridurile ori colturile gurilor noastre. Nici dioptriile ochelarilor sau hainele pe care le purtam intr-o zi. Cel ce se schimba este chipul mintii noastre. Chipul pe care-l ascundem in interior si despre care credem ca este in mod absolut secret, nevazut si necunoscut. Reflectia creeaza un joc in interiorul caruia diversitatea, schimbarea si cunoasterea au loc prin mijloace inca necunoscute mintii umane. Reflectia face ca totul sa curga, sa se schimbe si sa se arate asa cum este in lumea nevazuta a sufletului. Fluxul gindurilor si al trairilor ce ne bintuie cu o consecventa sclipitoare se schimba de cite ori pasim. In orice camera am intra, ni se schimba trairile. Devenim cei ce au trecut pe acolo, fiinta noastra sintetizeaza automat expresia esentiala a camerei in care am intrat. De aceea ne bucuram intr-un loc, iar in altul ne simtim inconfortabil si am vrea sa plecam in mare graba. De aceea un om ne place, iar altul ne displace. De aceea cu un om ne simtim fericiti, iar cu altul ne cuprinde disperarea, rautatea ori furia. Aceasta nu inseamna, insa, ca acela ce ne transmite deprimare si durere trebuie judecat, pus la colt si pedepsit. Nu inseamna ca cel care ce ne creeaza bucurie merita sa fie iubit, iar celalalt rejectat pentru totdeauna. Aceasta este eroarea pe care trebuie sa o depasim, mai ales daca ne dorim cu adevarat sa atingem fiinta noastra reala in aceasta viata, printr-o evolutie spirituala corecta. Toate intilnirile sint pline de sens. Toate ne schimba si toate ne fac - prin aceasta - un dar. Fenomenul de reflectie face ca nimeni sa nu se poata opune schimbarii ori intilnirii cu partile nerecunoscute din el insusi. Nimeni sa nu fie, de aceea, in intregime luminos ori in intregime intunecos. Nimeni sa nu fie in intregime bun ori in intregime rau. Reflectia face ca fiecare dintre noi sa le contina pe toate si pe toate sa le primeasca intru intregirea fiintei sale. Toate au sens si toate sint parti ale fiintei noastre, pe care le vom imblinzi prin acceptare si iubire neconditionata.

barbati femei tu, cel esti acum, mai esti acela care fost ieri. intilnire, oricit banala fi,

18.4KB


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
Ketonal
Radio Whiteheaven Original

Din: cucuta de sus
Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 715
mey, cum sa va spun io...barbatii e barbati ce draku dejaba li ciuda la fomei...

_______________________________________
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
o gluma ca sa ti se ridice un pic nivelul de mascul Daca femeia ar fi buna, ar avea si Dumnezeu una.

_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
     

_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
E trendy sa fii singura

Singura, celibatara, necuplata, disponibila... Se pare ca a fi singur, este la moda. Dar iti ia ceva timp pana sa vezi partea plina a paharului. Cand esti intr-o relatie mai mult timp, te obisnuiesti, cum este si normal, sa imparti totul: de la pat, pana la cana cu cafea si factura de intretinere.

Ce-i asa trendy sa faci totul pe cont propriu?

Trecerea de la viata in cuplu la cea de "singur" nu este tocmai usoara. Mai ales cand mai toti prietenii par a-si fi gasit sufletul pereche. Excursiile la munte, picnicurile, chiar si mersul la cinema nu fac decat sa-ti adanceasca sentimentul de singuratate. Dar daca te detasezi putin si privesti lucrurile mai rational, observi ca te poti distra la fel de bine si, in plus, iti redescoperi calitatile.

Cei care te privesc nu se uita la tine cu mila ci, din potriva, te admira. Nu mai esti prietena lui X, esti tu, frumosa, amuzanta, sigura pe tine. Persoanele din anturaj incep sa te redescopere, sa te priveasca cu alti ochi. Chelenerul acela dragut, care venea mereu la masa voastra, acum are curajul sa-ti facu cu ochiul, vecinul iese sa-si plimbe cainele fix cand pleci si tu la serviciu, iar colegii de birou te-au integrat deja in gasca celor tineri si nelinistiti.
Acum esti independenta. Ai toata libertatea de miscare: faci ce vrei, cand vrei, fara a da nimanui socoteala sau a depinde de programul partenerului.

Desigur, felul in care alegi sa te bucuri de noul statut social depinde si de varsta. Este o mare diferenta intre a fi singur la 20 de ani si singuratatea de la 40. Si modul in care te apropii de un potential nou partener difera. Dar totul este sa incerci.

Femeile si barbatii reactioneaza diferit dupa o despartire

Cum era de asteptat, femeile si barbatii reactioneaza diferit dupa o despartire. In timp ce ei par nerabdatori sa recupereze "timpul pierdut", sa se distreze alaturi de prieteni si sa reinceapa jocurile seductiei, noi luam lucrurile rand pe rand. Marea majoritate a femeilor prefera sa aloce mai mult timp carierei, amicilor, sa calatoreasca pentru a-si pune ordine in ganduri, inainte de a lua in calcul inceperea unei noi relatii.

Perioada de acomodare cu noul stil de viata este mai dificila, dar secretul este sa-ti gasesti echilibrul, sa redescoperi bucuria de a te pune pe tine pe primul loc. Iar daca iti faci probleme in legatura cu metodele de seductie, stai linistita: e ca mersul pe bicicleta!
---------------------------------------------
sursa: ele.ro 


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
  Barbati inteligenti vs barbati amuzanti

O sa spuneti ca un barbat inteligent, automat este si sociabil, amuzant, dar nu se intampla intotdeauna asa. Un barbat inteligent este foarte sigur pe convingerile si principiile sale, are un sistem de valori bine definit, este preocupat de alte aspecte mai rationale si profunde ale vietii si uneori nu se mai "coboara" si asupra chestiilor "lumesti".

Mai mult, tipii inteligenti se dovedesc a fi uneori total antisociali, pur si simplu nu detin acea abilitate de a purta o conversatie lejera, fireasca, de a fi naturali si de a dezvolta o relatie de comunicare simpla si nefortata. Nu este vorba in mod special de timiditate, ci de faptul ca nu au acordat pana acum o prea mare importanta acestui aspect.

In schimb, un barbat amuzant, chiar daca nu poseda un IQ iesit din comun, va face intotdeauna fata cu brio oricarei provocari de ordin social. Cu o gluma buna spusa la momentul potrivit poate iesi din multe situatii incomode si, mai ales, te poate face si pe tine sa zambesti. Intr-adevar, nu veti purta acele conversatii lungi si profunde cu nuante existentialiste, pe care le-ai putea purta cu un tip inteligent, dar starea ta de spirit se va imbunatati simtitor.

Barbatii inteligenti au intotdeauna dreptate, barbatii amuzanti te vor tachina doar pentru ca in final tu sa le dai dreptate.

Vi s-a intamplat ca pur si simplu o simpla conversatie sa va dea fiori pe sira spinarii? Un tip amuzant, increzator in propriile sale forte si in capacitatea sa de seductie, va stii cum sa duca firul discutiei astfel incat nici sa nu va dati seama cand incepeti sa fiti atras de respectivul. Nu este o tragedie daca face o mica gafa, e chiar mai amuzant si mai atractiv. Ceea ce ar trebui sa invete un barbat inteligent este ca se poate intampla sa nu aiba dreptate, sa greseasca, sa se insele si sa nu ii fie teama sa recunoasca acest lucru.

Un barbat inteligent va stii intotdeauna cand sa se opreasca, un barbat amuzant uneori uita care sunt limitele.

Un flirt este un flirt, dar are limitele sale. O femeie se poate simti lezata la un moment dat daca barbatul cu care flirteaza intrece aceste limite. Din dorinta de a grabi lucrurile, el nu isi poate da seama ca a intrecut putin masura. Doar e atat de amuzant, cum sa isi inchipuie ca te poate deranja la un moment dat? Un tip inteligent va sesiza cand este cazul sa spuna stop si sa astepte ca si tu sa iei atitudine.

Din categoria "sa mai si radem", dar nu de persoanele de fata.

Este incredibil de relaxanta si de benefica pentru moral o conversatie hazlie, el iti tot spune bancuri, tu razi si totul merge ca la carte. Dar, vai, uite ca a scapat si o gluma mai nesarata. Un banc despre blonde si culmea, cum de nu a observat, tu esti blonda si deja ai si incruntat putin din spranceana stanga. Nu conteaza, el merge mai departe, totul e amuzant. Hmmm, oare de ce se amuza numai el? Un tip inteligent probabil ca iti va spune bancuri la care doar el va rade, dar cel putin nu exista riscul de a te face pe tine sa te simti prost.

Un barbat amuzant va fi simpatizat in cercul tau de prieteni, un barbat inteligent si atat se va simti inconfortabil.

Socializarea este marea lui pasiune, in cazul in care nu stiai. Aceasta in cazul tipului amuzant. Pentru un barbat inteligent si atat, care nu a deprins pana acum "gustul" socializarii, va fi mai greu. Te vei simti si tu incomod, incercand sa il faci pe el sa se simta bine. Cu putina rabdare si perseverenta, il poti face insa sa deprinda aceste mici abilitati. Ai grija si cu tipul amuzant, totusi sa nu "socializeze" prea mult printre grupul tau de... prietene!
 


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Femei si barbati care mimeaza orgasmul

Sunt femei care mimeaza orgasmul? Simte vreuna ca face asa ceva? Orice femeie a trecut macar o data printr-o situatie atat de jenanta incat sa mimeze orgasmul.
Dar stati linistite dragelor, un sondaj efectuat in America, demonstreaza ca si barbatii, in proportie de 40% au mimat, macar odata in viata lor... orgasmul.

De ce?
La femei este simplu, poate sunt prea obosite, poate au avut o zi de cosmar iar partenerul nu doreste decat sa faca sex... sau "dragoste". E simplu, dupa 5 minute, femeia mimeaza ca a avut orgasm, doar ca sa poata dormi linistita.
Aceasta situatie este ca un cutit cu doua taisiuri. De ce? Pentru ca depinde de relatie.
Daca esti intr-o relatie in care ai investit ceva sentimente, si mimezi un orgasm, s-ar putea ca lucrurile sa se intoarca impotriva ta, pentru ca partenerul va considera ca ceea ce a facut in momentul in care tu ai avut "orgasmul", a fost un gest excitant pentru tine, pe cand adevarul este ca tu... doar voiai sa "scapi" de situatie mai repede.

Ce risti?
Risti ca partenerul tau sa repete acele miscari fiind ferm convins ca pe tine te excita. Risti sa mimezi de nenumarate ori orgasmul, fara ca el sa isi dea seama si intr-un final, daca nu comunicati, viata sexuala se poate deteriora. Si acum ne intrebam, este bine si sanatos sa mimam orgasmul?
Daca relatia ta este ceva trecator, nu ar trebui sa iti pese daca mimezi sau nu orgasmul si trebuie sa recunosti ca a mima orgasmul... te poate scoate dintr-o situatie care ar putea fi chiar jenanta pentru tine sau pentru partenerul pasager.

De ce barbatii mimeaza orgasmul?
De obicei aceste aspecte se intampla cand barbatul a avut deja inainte un orgasm, sau este prea obosit. Dar cum poate un barbat sa mimeze? Este simplu, mai ales daca este o relatie pasagera si se foloseste prezervativul ca mijloc de contraceptie.

Sincer, nu am auzit pana acum nici o femeie care, dupa actul sexual, sa verifice prezervativul si sa vada ce "contine".

Pana la urma sexul nu are niste reguli anume, si atata vreme cat exista comunicare, indiferent ca esti cu sotul tau sau ca esti implicata intr-o aventura de-o noapte, urmeaza-ti scopul... acela de a avea orgasm. Si daca nu il ai, explica-i ca ai avut o zi proasta si ca esti obosita. Cu rabdarea muti muntii din loc!     


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Gesturi care tradeaza

De multe ne punem intrebarea daca e adevarat ceea ce ne zice iubitul/iubita daca minte.

Incertitudinea este foarte stresanta, te macini putin cate putin, disperat fiind sa afli adevarul. Cel mai simplu ar fi sa il intrebi, dar nu poti sa faci lucrul acesta, de frica sa nu te creada paranoic(a) si sa-ti dea papuci. Insa ceea ce nu stii este ca gesturile, in cea mai mare parte a situatilor ne tradeaza.

Ochii

Inca din batrani, se vehiculeaza ideea cum ca ochii ar fi oglinda sufletului. Chiar daca esti mai pragmatic(a) de felul tau si leacurile babesti nu prea te caracterizeaza stai putin si gandeste-te! Cand esti trist, ochii o arata (varsa lacrimi), cand esti vesel, o stralucire puternica a ochilor iti lumineaza chipul, cand ai consumat cam mult alcool cu o seara inainte...ei, daca se uita cineva in ochii tai, isi da seama ca ai fost cam cherchelit.

De ce nu s-ar reflecta un gand ascuns si in ochii iubitului? Daca iti ascunde ceva, ochii lui vor fi mai agitati, pupilele se vor dilata. Pe langa asta, daca evita sa intre in contact direct cu ochii tai si isi tine privirea atintita intr-un loc fix, atunci cand iti explica ceva, e clar ca e ceva putred la mijloc. Uita-te adanc in ochii iubitului si vei afla adevarul.

Postura inchisa

De obicei cand te simti cu musca pe caciula, ai tendinta sa tii mainile si picioarele incrucisate, incercand parca sa barezi un posibil conflict. Testeaza-ti prietenul, spune-i ceva ce stii tu sigur ca a facut-o dar ti-a ascuns-o si fii atent la ce postura ia. Daca continua sa fie deschis, inseamna ca adevarul e de partea lui, daca in schimb se inchide cum poate mai bine, e posibil sa te minta.

Atingerea

De obicei, cand minti ai tendinta sa-ti duce mana pe la gura , sa-ti atinge fata, urechile ceafa cu mana, si asta pentru ca devii agitat iar gesturile tale nu mai pot fi controlate. Iti creste pulsul si faci gesturi necontrolate. Simti nevoia sa te atingi, ca sa fii sigur ca mai esti acolo si ca nu ai intrat inca in pamant (desi ai vrea cu tarie) si inconstient simti nevoia sa faci ceva cu mainile atunci cand esti stresat. Fii atent(a) la cum reactioneaza iubitul, atunci cand ii pui o intrebare inconfortabila, observa agitatia in toate miscarile lui.

Nasul

Majoritatea oamenilor cand sunt incoltiti, simt nevoia sa isi duca mana la nas cu pretextul ca se scarpina, incercand parca sa castige timp pentru a adopta o strategie care sa-i scoata din impas. Testeaza-ti iubitul punandu-i o intrebare care stii sigur ca o sa-l incomodeze si vezi cum reactioneaza.

Balbaiala

Cand te balbai e clar, ori ai dormit prost cu o noapte inainte si iti e greu sa iti aduni gandurile ori fabrici in creieras o minciuna cat mai plauzibila. Balbaiala a reprezentat intotdeauna o consecinta a nestiintei si a incertitudinii. Daca observi ca prietenul tau se balbaie, incercand sa iti povesteasca bauta cu prietenii, e o posibilitate ca lucrurile sa nu fi stat chiar asa. (Nota: nu neaparat    )

Detalii

Prea multe detalii strica. Atunci cand inventezi o poveste, simti nevoia sa dai cat mai multe detalii, in speranta sa o faci cat mai credibila. Efectul este insa invers, ai sansa sa transformi realitatea povestii tale intr-o fantasma periculoasa.
Fii atent atunci cand prietenul tau iti povesteste cum a petrecut el cu ceilalti. Daca iti spune calm si rezumat desfasurarea evenimentelor, inseamna ca ai langa tine o persoana sincera, daca in schimb incepe sa iti spuna si ce numar poarta la pantofi amicul lui, e clar, tocmai iti vinde gogosi.

Fii sigur pe tine si analizeaza bine comportamentul iubitului tau, vei scoate adevarul de la el, mai usor decat crezi. Abordeaza problema cu seriozitate si atentie. Vei descoperi ce detectiv bun esti, iar cazul va fi ca si rezolvat.
-------------------------------------------------------------------------------
oaaauuuuuu    


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812

-------------------------------------------- ele.ro
Chiar daca fac pe grozavii, barbatii sunt niste timizi incurabili. Atunci cand le place o fata, se fastacesc, se inrosesc, dar nu isi iau inima in dinti ca sa spuna ce simt.

Noi iti prezentam cateva metode prin care sa afli ce se petrece in mintea, dar mai ales in sufletului lui.

I se lumineaza fata cand te vede

Dupa cum deja stii, comunicarea non-verbala ne cam da de gol. Este destul de greu sa iti controlezi reactiile, gesturile si tonul vocii. De aceea, poti incepe cautarea indiciilor pe chipul lui.

Daca zambeste sagalnic cand te vede si isi pastreaza buna dispozitie pe parcursul intalnirii, e clar: i-ai cam intrat pe sub piele. Nimeni nu zambeste din senin, daca nu are un motiv serios de fericire.

Este un gentleman

Iti ofera haina lui cand iti e frig, iti deschide usa, iti tine geanta si este mereu atent la reactiile tale, doar-doar te-o mai putea ajuta cu ceva. Dsigur, un astfel de comportament denota o buna crestere, dar in ziua de azi putini sunt barbatii care isi amintesc de invataturile bunicii atunci cand nu incearca sa impresioneze pe careva.

Totul ii aminteste de tine

Cand te suna la serviciu si te anunta ca vine sa te ia pentru ca “are drum prin zona”, iti trimite pe mail diverse lucruri haioase, te suna sa-ti spuna ca e frig sau sa ocoloseti o anumita ruta pentru ca este ambuteiaj, inseamna ca ii sta capul numai la tine.

E numai ochi si urechi

Barbatii nu sunt cei mai grozavi ascultatori din lume. Dar daca iubitul tau este atent la tot ceea ce spui, tine minte ca iti place cafeaua fara zahar, dar ca la cappuccino pui mereu doua pliculete de zahar brun, ca urasti pepenele galben, dar ca nu rezisti compotului de ananas, inseamna ca i-ai starnit interesul.

Prin aceste gesturi marunte el incearca sa-ti arate ca te place, ca reprezinti ceva pentru el, ca nu-i esti indiferenta.


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Barbatul Ideal!???

Toate ne dorim sau ne-am dorit, inca de la pubertate acel Fat-Frumos, dar el se schimba mult pe parcurs. Chiar daca toate plecam de la punctul in care EL este un print frumos si viteaz, ajungem in scurt timp sa observam un portret care nu corespunde catusi de putin cu cel initial.


Si asa cum prietenul meu poate fi pentru mine cel mai frumos barbat din lume, fiind indragostita de el, asa multe femei il pot vedea altfel, pot chiar sa spuna ca este urat. Ce vreau sa subliniez aici este ca gusturile difera de la o persoana la alta, astfel ca ceea ce unele din noi ar putea considera ca fiind barbatul ideal, sa fie un adevarat cosmar pentru altele.


Aspectul fizic este, spre exemplu, un amanunt insignifiant pentru majoritatea femeilor in timp ce pentru unele imaginea este principalul criteriu de selectie al barbatilor. In aceasta privinta lucrurile stau destul de clar: iti place sau nu.


Cum ramane, insa, cu structura interioara a lui Fat-Frumos? Daca toate ne dorim un barbat bland, intelegator, tandru, atent, inteligent etc. cum se face ca de fiecare data ne indragostim nebuneste de opusul sau?


„O femeie nu va fi niciodata multumita pana cand nu e nefericita!?“ imi spunea un prieten, pe care l-am contrazis vehement numai pentru a realiza cateva ore mai tarziu ca are dreptate. Daca iubitul este punctual, manierat, isi arata permanent afectiunea, in maxim doua luni vom spune ca avem langa noi plictiseala in persoana.


Femeile din ziua de azi sunt adevarate kamikaze. Ele se indragostesc de barbatii care nu le acorda atentie, le inseala, uita cand este ziua lor de nastere si aleg intotdeauna eterna si fascinanta bere cu baietii in detrimentul unei cine romantice.


Explicatia? Ne vom dori intotdeauna sa fim NOI cele care schimba un baiat rau intr-un mielusel. Poate ca totusi ar trebui sa lasam mieluseii in ograda bunicii si sa ne reorientam spre conturarea portretului robot al lui Fat-Frumos.

barbati femei barbatul ideal!??? toate dorim sau ne-am dorit, inca pubertate acel dar schimba mult Radio Whiteheaven Original

29.9KB


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
unic_k
Moderator

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 893
despre barbati-numa' bine! (da' toti e nijte porci!

pus acum 16 ani
   
unleashed
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 667
nu e nicio diferenta intre ceea ce vrea o femeie si un barbat...orice femeie poate sa vina si sa nege aceasta afirmatie, dar nu poate nega realitatea...toti vor pe omul care arata cel mai bine, care e acceptabil sau cat se poate de inteligent, care sa fie pe cat de buni la cap pe atat in pat, pe cat de puternici ca potential pe atat de dispusi s-o arate...nimeni n-are rabdare sa descopere, toti cred ca o sa moara neapucand sa culeaga rezultatele...in ciuda clisheului ce spune ca "mai bine acu decat niciodata" e o varianta optimista si activa, partea activa si optimismul sunt direct proportionale cu dispozitia de a accepta sa-ti pierzi timpul cautand sau incercand sa spargi lacatul ce desparte rugina de comoara...

nu incerc sa conving pe nimeni sa ashtepte...omenirea nu se va schimba etaland ideea ca diferentza intre adolescentza si maturitate tzine de desprinderea fatza de visul la fat frumos, respectiv ileana cosanzeana in favoarea unei realitatzi care cere mult mai multa atentzie si echilibru...

nu exista barbatul ideal, nici femeia ideala...exista barbatul potrivit si femeia potrivita...insa nimeni nu vrea sa auda asta, nici la 12 ani, nici la 16, nici la 22, nici la 27, nici la 35, nici la 42 si uneori nici la 60...pt ca unii vor ceva ce nu se poate, iar altii nu pot avea din cauza ca vor pe cineva care refuza sa se trezeasca din acea conceptie formata din poze amestecate cu citate din kierkegaard...e ca si cum toti vor sa bea bere cu iaurt si garnitura de prune si se mira de ce le e rau la stomac dupa aia...probabil insa insistentza va avea rezultate peste generatii iar iubirea nu va mai fi un virtual meniu datator de incidente stomacale ci o cina exotica cu barca pe un imens lac format din orice altceva decat apa


pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
woauuuuuuuuuuuuu. fara cuvinte... si din lipsa de ele (eu), raman cu gandurile .`*@`_!-"^>:, etc. 

_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Relatiile de prietenie, ca si cele de dragoste, de afaceri sau de orice alta natura se construiesc intotdeauna pe o fundatie creata din dorinte si asteptari.
Nevoia noastra de a fi acceptati, iubiti, apreciati, de a crea o impresie pozitiva celor din jur atrage din inconstient o energie care se autodeclanseaza si ne conditioneaza comportamentul.

Rareori sintem pe deplin constienti de efortul energetic pe care-l depunem in relatiile cu cei din jur si rareori sintem constienti de transpiratia emotionala ce curge in toata fiinta noastra in acest scop. Toate resursele energetice pozitive inconstiente se automobilizeaza cind tinem la parerea cuiva, cind ne dorim sa fim iubiti si acceptati.

Credinta ca trebuie sa fim frumosi, destepti, inalti si “devreme acasa” (deci conformi cu asteptarile pozitive ale celorlalti) scoate din depozitele inconstientului energiile capabile sa ne prezinte astfel in ochii altora. Ca urmare a acestei mobilizari a fortelor inconstiente pozitive, intregul nostru corp, sistemul emotional, dar si cel mental sint suspuse unui “stres pozitiv”! In aceasta perioada ascundem ceea ce nu ne place la noi insine, ceea ce ne poate face nesuferiti, ce ne poate pune intr-o lumina “negativa” si aducem la suprafata numai partile noastre frumoase. Cum fiinta umana contine deopotriva credinte, idei, dorinte si, in general, perceptii negative (puternic ascunse si impinse in inconstient in perioada de aur a dragostei sau a prieteniei, in perioada de inceput a unei afaceri chiar) mai devreme sau mai tirziu se vor manifesta si acestea. Ceea ce apare la suprafata dupa consumarea emotiei de iubire, dupa ce ne cunoastem mai bine cu celalalt sau dupa ce am atins scopul pe care l-am avut initial in relatia noastra nu este altceva decit continutul reprimat al energiilor ascunse in faza de inceput a relatiei. Intregul nostru sistem se comporta de parca ar obosi sa se arate cum ar vrea altii sa fim, iar efectul devine, adesea, coplesitor. Parti reprimate ale fiintei noastre, precum inconsecventa, lenea, rautatea, ura, tendinta de a critica, a invinovati, a judeca, hachitele si dorintele bizare ies la suprafata ca si parti ale caracterului nostru. Oricit am incerca sa fim diferiti ori sa reactivam iubirea care ne daduse ghes la inceput, nu izbutim sa depasim negativitatea care ne copleseste. Cit de multa negativitate ascundem la inceput, pe atit de violent se va manifesta ea mai tirziu in relatia pe care o avem. De aceea atit de multe cupluri ating puncte maxime de ura, de minie, de disperare ori de indiferenta, de aceea ne despartim de prieteni ori de partenerii de afaceri. Si, daca am crede ca acesta este un proces pe deplin constient, ar fi prima eroare pe care am intretine-o in minte! De fapt, totul se intimpla de la sine, ca la masinile automate. Ne indragostim de acele persoane care ne atrag pentru a ne constientiza deopotriva puterea de a iubi, ca si partile intunecate din interiorul nostru. Sintem atrasi intotdeauna in acele relatii (de orice natura ar fi ele) care ne ajuta sa ne constientizam lumina, dar si umbra.



_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
unleashed
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 667
nu puteai s-o zici mai bine!   

mi-ar fi luat 5 luni sa ma exprim asa clar si cu sigurantza imens mai multe randuri...

sper totodata ca cineva sa te citeasca si nu doar sa priceapa dar sa si simta contzinutul mesajului tau, interpretand lucrurile in sens pozitiv  ...un fel de    celor care accepta ca mai au si un suflet


pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
  here i am! 

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
unleashed, poate ar fi meritat sa astept/asteptam 5 luni, iar "marimea" randurilor nu ma sperie 

zicea cineva, odata pe aici, ca posturile sale erau citite mai mult tot "personal"  .

eu ma bucur, nu astept recunoasterea, ca cineva citeste, daca se intelege ce vreau sa spun. si nu cer neaparat ceva in schimb.
cat despre continutul si interpretarea celor spuse, nu pot impune vibratia cuvintelor perceputa de mine si celor care se folosesc de sufletul si energia altora pentru a avea un moment de multumire personala, din ambitie, din egoism sau sa fie trendy poate, cine stie. as exagera daca i-as compara cu niste paraziti? cred ca nu.

si sa nu bantui prea mult....
as zice, parafrazand ultimele randuri din postul de mai sus: constientizam umbra lasata in sufletele celorlalti, atunci cand acaparam si ultima raza de speranta, de bucurie, de toate acele lucruri bune care iradiau odata?
poate unii da (prea putini, cred eu). dar probabil se crede ca in nebuloasa lasata durerea se va pierde. gresit...


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
unleashed
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 667
poate n-ar fi meritat...

nu exagerezi...dar poti impune...ca nu-ti doreshti sa faci, asta e alta treaba ...

iti vei lua partea de apreciere indiferent ca vrei sau nu...pt ca pe cand tu nu-ti propuneai sa primeshti ceva in schimb altzii isi propuneau sa aiba pe cineva care e exact ca tine...scuze daca vorbesc putzin in numele lui dr.white dar cam asta era si e ideea de baza care sta la cladirea acestui spatziu....iti inteleg si apreciez modestia, dar vom vorbi alta data (sper) despre substratul nevoii de comunicare si legatura lui cu modul in care ea devine posibila... ...si inevitabil vom ajunge la postarea ta, cea la care-ti dau acum reply...

nu vei impune niciodata o vibratzie...dar vei propaga una...vibratzia ta va fi intzeleasa doar in spatziul vietzii personale si va fi apreciata pe masura doar acolo...dincolo de armonia care iti e destinata, ramane o unda...o bucata de sinusoida care va tzine ocupate nishte creiere si spirite pana cand la randul lor vor trece prin succesiunea de care tu (inevitabil) vei avea parte...as fi vrut sa evit comparatzia, dar este un fel de matrice al carei rezultat poate varia dar care nu poate contzine orice termen...


pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Despre deceptia in dragoste! 

Traiesti asa zisa deceptie in amor doar atunci cand esti parasit/a de iubit/a intr-un moment cand nu te astepti, adica nu esti pregatit/a pentru o despartire. O ruptura intr- o relatie generata doar de unul dintre parteneri, poate produce suferinta celuilalt. Decizia a fost luata doar de una dintre parti, cealalta fiind luata prin surprindere, ramanand deceptionata, socata, ranita...

Persoana parasita se crede automat lovita de soarta, nedreptatita de partenerul care a luat decizia si in locul ei, intr-un cuvant, se simte nedemna, fara valoare, s.a.m.d.

Suferinta provocata de o astfel de situatie, insa, de cele mai multe ori se dovedeste a fi fara rost. Nu mai poate fi nimic schimbat. Regrete, dezamagire, plansete, vaicareli, nimic nu mai poate schimba situatia...

Ce e de facut?

In primul rand, e bine sa stim ca, intodeauna o astfel de 'deceptie' - vorbim strict de deceptia in amor! - contine de cele mai multe ori, pe langa regretele despre care am mai amintit, si multe resentimente. Resentimentele nu sunt altceva decat furie, manie, invidie, gelozie pentru cel care te-a parasit si, nu mai putin, pentru cea pentru care te-a parasit. Toate aceste ingrediente ale deceptiei tale nu sunt decat otrava pentru suflet.

Ajunsi intr-o astfel de situatie, stim cu totii, majoritatea se intreaba: dece?!, ce are cealalta mai bun decat mine?!, cu ce e mai buna cealalta decat mine?! De aici se naste ceea ce numim 'deceptie', adica imposibilitatea de a ne raspunde rational la toate acestea. Si atunci nu mai e decat un pas pana la ura, furie nemarturisita, invidie si gelozie. Doar intrebandu-te astfel, te compari cu altcineva si asta e tot in dezavantajul tau. Asa ca, primul lucru pe care-l ai de facut, e sa-ti amintesti ca esti unica, nu semeni cu nimeni, cu atat mai putin cu 'ea'. Comparatia cu 'ea' nu e deloc avantajoasa pentru ca pe ea o urasti si astfel, ajungi sa te urasti pe tine. Nu asta vrei.

Apoi, demnitatea e prima trasatura de caracter pe care trebuie sa o pui in joc. Cum?

Nu discutam aici motivele unei rupturi intr-o relatie. Presupunem ca ea deja s-a produs. Nu-i mai putin adevarat ca ar fi bine sa-ti asumi parte ta de vina. Asumarea propriilor greselilor intr-o relatie te-ajuta sa nu mai gresesti macar in urmatoarea, care va veni cu siguranta.

Dezamorsarea durerii si a conflictului interior se va produce treptat odata cu asumarea si constientizarea acestor greseli si, mai departe, stima de sine va creste.

Persoana capabila sa-si asume un lucru elementar, si anume acela, ca orice dragoste se poate sfarsi, daca ambii parteneri n-au avut grija de ea, aceasta persoana deci, va trece cu bine peste deceptia in dragoste. Dragostea trece, daca nu construiti cu efort constient impreuna relatia. Cand ceva va scapa, unuia sau altuia, atunci dragostea se consuma, iar greul nu poate fi dus doar de unul dintre parteneri.

Revenind la ingredientele suferintei din dragoste, resentimente, regrete, dezamagire, ura, furie, invidie, gelozie... observam ca toate acestea ne apartin. Sunt doar ale noastre. Insa, tot ce ne apartine putem modifica. Ceea ce se-ntimpla in afara noastra nu putem controla, si deci nu putem schimba. Decizia partenerului de a ne parasi, ii apartine lui. Ca am contribuit sau nu la luarea acestei decizii, nici nu mai conteaza. Ramane de vazut doar ce facem cu suferinta care ne apartine. Suferinta noastra, cu toate ingredientele ei, ne otraveste sufletul, ne urateste. Plansetele, vaicarelile noastre, ne transforma in victime si-i indeparteaza pe ce-i apropiati: rude, prieteni, colegi. O victima care se plange nu e deloc agreabila pentru ceilalti.

Aminteste-ti inca odata ca esti unica. Repeta si scrie chiar pe hartie calitatile pe care le ai. Nu uita de defecte, ca sa ti le poti corecta. Asuma-te cu bune si rele, invata bine cine esti si cat valorezi si, candva, cineva te va descoperi si te va aprecia mai mult decat cel care te-a parasit.

Imaginati-va acum o persoana care a reusit sa treaca cu demnitate peste o deceptie in amor si una care inca persista in suferinta otravitoare a aceleasi deceptii. Nu ne trebuie un efort prea mare de imaginatie pentru a vedea diferenta.

Cea care inca regreta o poveste deja terminata va fi o persoana schimonosita de ura si resentimente. Cealalta, persoana demna, care a reusit sa-si asume si sa inteleaga contributia la deznodamantul nefericit al povestii de iubire, va arata mai senina, mai impacata, intr-un cuvant, mai frumoasa. Aceasta din urma va fi agreata de oamenii din jur, mai adaptata in lume.

O persoana demna, care poate trece peste o astfel de suferinta, are avantajul ca se va cunoaste mai bine, se va maturiza asumandu-se cu bune si rele. Si-apoi, ce e o poveste de iubire care se sfarseste, mai mult sau mai putin tragic, decat o experinta de viata din care ai de invatat?!

Si acum, la final, inca odata, amintesc resursele interioare de care dispunem cu totii si de care, din pacate, uitam de multe ori, poate tocmai atunci cand avem cea mai mare nevoie de ele. De ele avem nevoie ca sa trecem peste deceptiile noastre in amor:

- speranta, multa speranta, optimism, toleranta fata de noi insine si fata de ceilalti, iubirea de sine si iubirea de oameni, multa iubire si, nu in ultimul rand si, cel mai important! UMOR, mult UMOR.



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
unleashed
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 667
nicio dragoste nu se pierde...se transforma...o poveste de iubire care se sfarseste nu e o experienta de viata, pt ca in viitoarea nu vei tine cont nici pe sfert din asa zisa experienta anterioara, nu pt ca n-ai vrea, ci pt ca nu poti

daca de fiecare data s-ar aduna factorii, iubirea ultima va fi un dans al compromisurilor si-al manevrelor convenabilo-logice...o avea dragostea logica ei, dar nu asa...si nu a aflat nimeni pana acum care-i iubirea aia ultima...a aflat-o insa p'aia mare....care shterge pe jos si cu experienta si cu tot ce a fost, fara sa le dizolve...


pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
apropos de iubirea "aia" mare ....ma tem ca ea se identifica de fiecare data in ...URmATOAREA!     

_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
kipsing
Moderator

Inregistrat: acum 17 ani
Postari: 812
Toate problemele barbatilor timizi si nesiguri s-au rezolvat o data cu deschiderea primei Scoli pentru Agatat, informeaza "The Sun".

Deschisa recent in Anglia, facultatea le ofera cursantilor un nivel de pregatire excelent, transformandu-i peste noapte din tocilari virgini in veritabili Casanova. Succesul inregistrat de Scoala de Agatat, a lui Adam Lyons, de 26 de ani, deschisa de curand in Regatul Unit, este inimaginabil, cu atat mai mult cu cat cursurile se adreseaza in special tocilarilor si operatorilor din domeniul IT.

Este vorba desigur de o scoala care te invata cum sa agati, nu cum sa iubesti. Inveti sa devii un superficial obsexual care "agata" fetele pentru ca exista o atractie fizica pentru ele, nu pentru ca ar fi vorba de ceva profund, sau care sa aiba legatura cu dragostea.
Pana cand se va deschide o scoala care sa invete cum sa pui suflet intr-o relatie (ma mai gandesc inca la asta), puteti sa va testati cunostiintele in materie de agatat, rezolvand intrebarile tip grila de la examenul de absolvire al scolii pentru obsexuali:

1) Ce este femeia?

a) O firma de roboti de bucatarie
b) Un obiect sexual multifunctional foarte avansat din punct de vedere tehnologic
c) Un munte ce trebuie cucerit (cu telecabina - sa ajungi direct in varf)
d) O fiinta umana ce trebuie inteleasa, respectata si iubita
e) Bai si stiam…

2) Cum te bagi in seama cu o femeie pe care nu o cunosti?

a) Folosesti o replica jalnica de agatat gen: hey, semeni foarte mult cu viitoarea mea sotie!
b) Nu te supara, cat e ceasul? (dupa care pleci cu coada intre picioare)
c) O intrebi daca a vazut meciul aseara apoi incepi o discutie despre fotbal si masini
d) Incerci sa nu fii complet idiot , sa fii original si sa nu o faci sa se simta varianta " b) " de la prima intrebare (un obiect sexual)
e) Ii spui direct si plin de incredere ceea ce vrei de la ea, apoi te feresti instinctiv din calea posetei.

3) Cum faci sa iesi in evidenta in ochii ei la prima intalnire?

a) O lasi sa te astepte 10-15 minute, dupa care parchezi Lamborghini-ul decapotabil langa ea si ii strigi: “hey papusa, te duc undeva?”
b) Te duci 2 ore la sala inainte de intalnire, apoi te imbraci cu cel mai mulat tricou pe care il ai
c) Iti dai cu o tona de parfum si folosesti 2 tuburi de gel pentru a nu lasa vreun fir de par sa iti strice aspectul impecabil. Dupa care incepi sa vorbesti despre sex.
d) Cum nu esti atat de superficial incat sa crezi ca aspectul fizic e cel mai important, te imbraci normal si incerci sa o impresionezi prin felul in care gandesti. (sau mai bine zis sa ii arati ca gandesti)
e) Oricare din primele 3, pentru ca a 4-a varianta, care presupune sa gandesc, e mult prea complicata pentru mine.

4) Cum stii daca e cazul sa o saruti la prima intalnire?

a) E clar ca nu prea o duce capul, am impresionat-o cu muschii si masina, normal ca vrea sa ma sarute!
b) O las pe ea sa faca primul pas, scazandu-mi astfel dramatic sansele de reusita.
c) Ii vorbesc despre Beethoven, despre Nietzsche, despre Africa… si cand nu e atenta, tabar pe ea!
d) Daca e vorba de ceva serios, atunci vreau intai sa o cunosc mai bine…
e) Lasa, treci peste sarut, cum stiu daca e cazul sa o invit la mine ca sa facem sex?

5) Cum stiu daca e cazul sa o invit la mine ca sa facem sex?

a) E beata moarta, normal ca profit de ea…
b) Vad ca imi zambeste intr-un mod provocator (sau poate incearca doar sa fie politicoasa mascand astfel plictiseala)
c) Daca vrea, imi va da niste indicii clare in acest sens.
d) Sex la prima intalnire? Exista asa ceva?
e) Nu am inteles intrebarea.

6) Cum o convingi sa faca sex cu tine?

a) Ii faci mereu complimente despre cat de buna e si cat de excitat esti tu
b) O intrebi cat vrea ca sa faca sex cu tine
c) Ii spui ca esti virgin si esti pe moarte
d) Daca ai destule calitati (in niciun caz doar fizice), atunci nu e nevoie sa incerci sa o convingi, va vrea de buna voie
e) Nu stiuuuu, o sa mor virgin, somebody help meee

7) Ce fac dupa ce am facut prima oara sex cu ea?

a) Ii spui ca o vei suna a doua zi, lucru pe care nu ai de gand sa il faci
b) Ii spui ca e singura femeie din viata ta, apoi ii propui un weekend la munte, cu conditia sa o ia si pe prietena ei aia draguta
c) Dupa ce adoarme, te imbraci repede (dar in liniste) si pleci acasa.
d) Daca stii sa vorbesti si sa te porti, atunci nu trebuie sa te streseze intrebarea asta.
e) Ce-mi mai pasa, mi-am atins scopul.

8) Care e diferenta dintre "a face dragoste" si "a face sex"?

a) Nici una
b) Sa faci dragoste costa mai mult
c) Atmosfera mai romantica
d) Exista vreo asemanare??
e) E vorba de sentimentele pe care le ai pentru persoana respectiva, nu de pozitie, locatie, durata, romantism sau pasiune.

Poti face dragoste foarte pasional sau foarte romantic, cu lumanari sau in toaleta unui restaurant, faci dragoste si nu sex, pentru ca IUBESTI!! ESTI INDRAGOSTIT, nu doar excitat!!

Cam asa stau lucrurile... Din pacate, prea multi baieti (dar si fete) nu ar sti sa raspunda la intrebarile astea. Si pentru asta exista scoala de agatat. Inveti cum sa devii dintr-un jalnic obsedat de sex care nu stie cum sa faca fetele sa vrea sa faca sex cu el, intr-un jalnic obsedat de sex care stie cum! Ceea ce nu inseamna ca nu exista oameni care sa stie ce vor si cum sa obtina asta, fara sa fie jalnici obsedati. Dar sunt mai putini astia.

Si... cum ramane cu romantismul si sentimentele adevarate? Mai vrea cineva sa iubeasca cu adevarat? (Daca da, scoala de dragoste Ioan va asteapta cu monitoarele deschise.)
Learn how to love, not just how to be a lame obsexual.
----------------------------------------------
Sursa: articol, nu de la vreun cursant 


_______________________________________
Ca sa inveti sa traiesti, iti trebuie o viata intreaga. (Seneca)

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
- Te iubesc! iti sopteste el la ureche. Tacere.
- Si mie imi place sa petrec timpul cu tine, spui tu, afisand cel mai sincer zambet de care esti in stare.

Ok, e bine si asa. Dar nu crezi ca el se astepta la mai mult? Acesta este un moment penibil prin care sunt sigura ca multe dintre voi ati trecut. Desi, poate si tu simti acelasi lucru, iti este frica sa o recunosti.

Este perfect, atent, plin de umor si initiative, inteligent si timpul petrecut in compania lui chiar este minunat. Dar cu toate astea, aceste doua cuvinte „te iubesc” se incapataneaza sa iasa din gura? Le simti acolo, vrei sa le eliberezi de sub tensiunea unor ganduri inabusite, dar cu toate acestea, in inconstienta lor refuza sa se miste, sunt priponite in varful limbii si zac inerte, incapabile de vreo initiativa cu un potential final fericit.

De ce ne este frica?

De ce ne este frica sa pronuntam niste cuvinte care semnifica starea noastra? Oare pentru ca nu semnifica nimic sau pur si simplu pentru ca ne este frica de o reactie nefericita din partea destinatarului? Ar putea fi o multitudine de variante care izvoresc insa din acelasi loc saturat de nesiguranta si incertitudine.

Cauze posibile

Frica de implicare ~Suntem multi bagati in aceeasi oala. Prea multa suferinta adunata de-a lungul timpului, prea multe esecuri cicatrizate pe constiinta noastra ne fac sa fim imuni in fata unor astfel de acte de bravura. E mai sanatos sa te stii stapan pe situatie decat sa te lasi purtat de valuri nesigure ce se unduiesc bete spre „Insula Deznadejdei”. Da, de acord cu tine. E bine sa fii mai rational decat sa fii cu capul in norii. Dar, mai exista si vorba aia conform careia cine nu risca, nu castiga. Tocmai de aceea consider ca sunt momente cand trebuie sa lasam garda jos. Care ar fi insa acele momente? Pai asta ramane de vazut.

Momentul potrivit~ Se intampla sa nu gasesti momentul propice unei dezvaluiri de asemenea amplitutide. Nu e atmosfera suficient de romantica, pe el il vezi usor distant si nu sti cum sa formulezi propozitia. Cel mai bine este sa astepti momentul potrivit. Nu trebuie sa-l planifici. Cand va veni, iti vei da seama si vei scapa porumbelul din gura.

Educatia ~Daca ai crescut intr-o familie in care sintagma „te iubesc” plutea pe buzele tuturor si se folosea de cel putin 5 ori pe zi (limita minima impusa) atunci nu iti va fi greu sa imprasti iubire in jurul tau. Insa, daca ai facut parte dintr-o familie in care emotiile se vindeau la pret greu de Craciun si de Pasti, se intelege de ce iti este imposibil sa ii spui un „te iubesc” sincer baiatului acela dragut care ti-a furat inima.

Nesiguranta~ Posibilitatea de a fi respins supara si pe cel mai curajos leu din padure. De ce nu ar fi si la tine la fel? Nu vrei sa iti pui sufletul pe tava si sa risti sa il primesti inapoi pe motiv ca e expirat. Partea proasta este ca nu poti sa traiesti toata viata asa. Va exista acolo cineva care iti va primi sufletul cu bratele deschise si tu nu-l vei observa din cauza acestei nesigurante.

Cel mai bine, cand simti ca e momentul si nu mai poti tine prea mult un „te iubesc” incatusat in gatul tau, ia o gura de tarie, pentru curaj, inchide ochii si spune-o. Chiar daca nu vei primi raspunsul scontat, vei fi atat de mandra de tine ca ai reusit sa iti invingi temerile, incat nu o sa te mai intereseze foarte tare acest aspect. Si chiar daca te va atinge nitel, nu uita ca totul se vindeca cu o galeata mare de inghetata cu extra-topping de ciocolata.


Nu iubesti~ De ce sa spui ceva ce nu simti? Oricat ai incerca tu sa te minti, din fum nu iese foc. Daca consideri ca asa merg lucrurile, intr-adevar „te iubesc” este o afirmatie prea mare pentru tine si mai bine nu o folosesti. In caz contrar, vei crea o situatie confuza din care nu vei iesi prea bine. Nu da sperante unui om de pomana, nici tu nu ai vrea sa fii amagita fara niciun scop.

Nota: a se folosi in cantitati rezonabile, a nu se face exces de „te iubesc”, stocul nu este nelimitat.







_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
viovia
Membru nou

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 1
femeia cit shi barbatul au calitati atit bune cit shi cu parere de rau   ,,rele,,,,,dar nu shtiu din ce cauza barbatii dese ori ishi ,,leapada,,sotiile cu copii pentru nushtiu ce  shi din diferite motive,,mereu nu sunt saatisfacuti shi nemultumiti......

barbati femei femeia cit shi barbatul calitati atit bune cit shi parere rau  shtiu din cauza

2.9KB


pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 16 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
7 gesturi pe care le poti face pentru ca el sa te adore si mai mult!

Crezi sau nu, iubitul tau este innebunit de anumite gesturi simple pe care tu le faci, poate chiar fara sa realizezi. Miscari sexy, dulci, atragatoare. Ce-ar fi ca de acum sa incepi sa le dai o mai mare atentie?


Exista nenumarate lucruri pe care tu le faci zilnic si care pe el il fac sa tresara de fericire la gandul ca esti numai si numai a lui. Aceste lucruri fac parte din comportamentul tau obisnuit, simplu, feminin. Poate ca tie iti par lucruri normale, dar pentru el sunt importante. Fie ca iti treci mana prin par in cel mai sexy mod posibil, fie ca il iei in brate exact atunci cand simte nevoia sau il alinti asa cum numai tu stii sa o faci, el te iubeste pentru asta. Noi am identificat o serie de lucruri pe care le poti face pentru a-l determina sa te adore in fiecare zi mai mult. Iata care sunt acestea!

Naturalete maxima!

Stii si tu ca exista o diferenta considerabila intre modul in care arati si te aranjezi atunci cand iesiti in oras, si modul in care arati atunci cand sunteti acasa... doar tu si cu el. Cred si eu ca la inceput incerci sa amani cat mai mult momentul in care el te vede in pijama, cu parul prins si nemachiata. Dar, afla ca barbatii adora femeile cat mai naturale si adora sa te priveasca atunci cand esti tu insati, fara alte „aditive artificiale". Poate ca unul dintre motive este faptul ca stie ca nu multi oameni au ocazia de a te vedea in  intimitate, iar asta il face sa se simta parte din viata ta!

Atentie la amanunte!

Atentia ta pentru amanunte il face sa isi dea seama cat de norocos este sa te aiba alaturi. Imi aduc aminte cum, de curand, iubitul prietenei mele imi povestea mai indragostit ca niciodata cum de Paste, ea a stat o zi intreaga sa „fabrice" felicitari hand-made si cu mesaje personalizate pentru fiecare dintre prietenii lor. Fraza pe care a folosit-o a fost: „Nu cunosc nici macar un barbat care si-ar pierde atata timp si s-ar chinui asa de tare, doar pentru a le arata celorlalti cat de mult tine la ei. Iubita mea a facut-o si o ador pentru asta!".

Lasa-l sa te apere!

Iubitul tau savureaza cu o placere maxima momentele in care te poate proteja. Vara trecuta, in timpul unei vacante de vara la bunici, ne uitam la televizor. Era deja tarziu si stateam imbratisati pe canapea. Din senin, a aparut un soricel, iar prima mea reactie a fost sa incep sa tip si sa sar direct pe masa. Dupa ce incidentul a trecut, iar el m-a salvat de „inamic", puteam vedea satisfactia din ochii lui. Nu pot sa exprim in cuvinte felul in care ma tinea in brate dupa aceea. Ma simteam atat de protejata!

Viitoarea buna mamica

Chiar daca isi doreste sa mai treaca ceva timp pana sa deveniti parinti, barbatilor le place sa priveasca felul in care partenerele lor se topesc atunci cand vad un copil. Faptul ca te vede jucandu-te cu anumiti copilasi, il provoaca sa se gandeasca in secret la cat de norocos este pentru ca tu vei fi mama copiilor lui. Chiar daca nu-ti va spune asta, cu siguranta o va gandi!

Imbraca-te cu tricoul lui!

Este un truc pe care il vedem des in filme, care nu imi imaginam ca are rostul lui! Tu obisnuiesti ca dimineata dupa o noapte fierbinte petrecuta in doi, sa imbraci un tricou de-al lui? Daca nu ai facut-o pana acum, trebuie sa incerci! Va fi extrem de incantat de felul in care arati dimineata, naturala, putin ciufulita, indragostita si... purtandu-i tricoul. Pe langa faptul ca ii vei parea cea mai dulce femeie de pe pamant, va simti si mai bine legatura puternica dintre voi!

Ambianta placuta!

Barbatii adora ambianta placuta, dar nu se prea pricep sa o si creeze. Asa ca este mai mult decat incantat de faptul ca tu ai acasa un intreg arsenal de lumanarele si betisoare parfumate. Asta da o nota aparte apartamentului tau si il face sa fie atat de primitor! Iata secretul! Daca iubitul tau se preface ca nu e interesat de astfel de lucruri... minte!

Ai grija de el!

Ori de cate ori vezi ca nu se simte bine, ca ceva il supara sau il deranjeaza, ai grija de el asa cum numai tu stii sa o faci! Daca iti spune ca e racit, pune-i mana pe frunte sa vezi daca are febra si intreaba-l "te simti bine iubire? Ce pot face pentru tine ca sa te simti mai bine?". Faptul ca esti atat de grijulie cu el, il va face sa se simta iubit si sa se topeasca pe loc de dragul tau!

Si veti trai fericiti mult timp de acum incolo!



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 15 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
Ce vor barbatii cu adevarat

Dorintele partenerului tau sunt mai simple, mai dulci si mai suprinzatoare decat ti-ai imagina! Asa cum tu tanjesti ca iubitul sa-ti ghiceasca trairile, visurile, si el asteapta ca tu sa-i deslusesti dorintele si sa-i respecti tabieturile.

 

Iata cateva din dorintele ascunse ale iubitilor nostri:


Ar vrea un raft numai al lui la toaleta, pe care sa nu gaseasca nici deodorantul tau, nici periuta, clama, peria de par etc.


Ti-ar fi recunoscator daca nu i-ai mai lasa urme lipicioase de ruj pe gura, obraz, gat sau, mai rau, pe camasa ori tricou.


I-ar placea sa-l trezesti goala pe la 5 dimineata, sa-i povestesti ca ai avut un vis erotic, foarte pasional cu el si ca nu mai poti dormi. I-ai face o surpriza foarte...sexy! Iar el nu ar sta cu mainile in san. Faptul ca in momentul in care deschide ochii te vede goala il excita foarte mult!


Rareste intrunirile de familie. Desi ii place pe parintii, bunicii, unchii, fratii sau surorile tale, de multe ori este mai placut pentru el sa priveasca un meci de fotbal la televizor, cu prietenii lui.


Chiar daca nu prea crezi, iubitul tau ti-ar fi recunoscator daca ai iesi mai des cu fetele. Si asta pentru ca atunci cand te intalnesti cu prietenele tale, iti incarci bateriile, uiti de griji, vii acasa bine dispusa si ii transmiti si lui optimismul tau.


Barbatului de langa tine ii place sa fie laudat si rasplatit cand reuseste ceva. Spune-i cat de bine s-a descurcat, multumeste-i, fa-l sa se simta barbat!


Barbatii adora sexul oral! Fara alte comentarii!


Partenerul tau vrea sa aibe o iubita cocheta si sofisticata, chiar daca iti reproseaza mereu ca ai umplut raftul de creme, lotiuni, geluri, farduri, masti de par etc. Iar faptul ca din cand mergi la un salon de cosmetica sau de masaj il multumeste, pentru ca adora sa aiba alaturi o femeie ingrijita.


Ar fi foarte fericit daca nu te-ai plange de fiecare data cand te imbraci ca esti grasa! Si ce daca nu esti perfecta? Cine este? Arata-i ca esti multumita de tine si ca te simti extraordinar!


Ar vrea ca, din cand in cand, sa renunti la vocabularul atent ales si sa te exprimi ceva mai "obraznic". Ciudat, nu?


Ce fericit ar fi daca nu l-ai mai bate mereu la cap cu treburile casnice! Si in special cu dusul gunoiului. Fa-i din cand in cand o surpriza: va fi foarte incantat sa vada ca toate cumparaturile sunt facute si cosul de gunoi e gol!


Barbatul de langa tine VREA sa ai grija de el, chiar sa-l cicalesti uneori! Desi suna ciudat, e adevarat. Daca nu ai sta din cand in cand cu gura pe el in ceea ce priveste alimentatia ori vestimentatia, probabil ca ar manca numai pizza si hot-dog, si s-ar imbraca numai in blugi si tricouri. Iar barbatilor le place ca iubitele lor sa le fie si prietene sincere, care sa le arate ce e bine.


Cu toate astea, nu exagera cu diete si regimuri vegetariene. Da-i sfaturi, dar lasa-l pe el sa decida daca le urmeaza sau nu.


Dupa cele enumerate mai sus, ai crede ca barbatii sunt exagerat de pretentiosi si greu de multumit! Fals! Am detaliat toate acestea pentru a patrunde putin in mintea lor si pentru a-i intelege mai bine.


Am detaliat toate acestea pentru a patrunde putin in mintea lor si a-i intelege mai bine. Partenerul tau isi doreste cel mai mult sa fie iubit si respectat!

Adelina Titire



_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 15 ani
   
unleashed
Pe lista neagra

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 667
ce vor barbatii cu adevarat?

sunt doua tipuri de barbati: posesivi si experimentali...cei posesivi cladesc o cazemata in jurul relatiei lor si nu le plac surprizele...shtiu ce si cand se va intampla si diversitatea deriva din 2 parti: devotament si o calitate constanta..le plac fie femeile foarte discrete prin atitudine si simtire, fie cele mai curvante, vulgare si usor violente...cei experimentali sar putin peste posesivitate si le plac femeile cu vana, cu nerv, sigure pe erotismul si sexualitatea lor dar nu vulgare, determinate in viata profesionala, sociala si sentimentala...gusta genul acela de femeie care poate starni pasiuni incredibile in inima celor ce ajung sa stea odata la masa cu ele, care flirteaza fara jena si care comunica mult atat cantitativ cat si calitativ...

barbatilor le plac femeile voluptoase...indreptatul catre tipe foarte slabe si foarte decorate e doar reactia la moda curenta: da bine sa te uiti dupa fundul unui potential model de scena...in realitate barbatii gusta teribil ideea de a avea pe ce sa puna mana...cei care neaga sunt haios de stupizi, pt ca nu e unul sa nu fi aruncat un ochi catre bustul si coapsele naturale ale unei tipe...slaba si cu asa ceva e mai greu...

barbatilor intr-adevar, le place sa fie cicaliti...le plac femeile care ii vad si ca barbati cu potential, asa cum si o femeie ii place sa o faci sa se simta femeie, nu doar persoana de langa tine...atat barbatii cat si femeile cauta garantia potentialului lor...asta nu inseamna ca vor cauta pe altcineva, ci chiar invers: daca shtii sa lasi pe cineva sa fie liber sa se simta si sa fie apreciat drept sexy, vei turna putin beton peste relatie.

barbatii adora sexul in general...si oricat s-ar chinui unii sa scrie prin diverse ca femeile nu-l adora la fel de mult, adevarul e altul...faptul ca barbatii adora sexul oral nu e un argument, e ca reclama la iaurt care contine bifidus essensis: toate iaurturile contin bifidus essensis!...sexul oral nu da rau niciodata nici barbatilor si nici femeilor...daca nu exista complexe, exagerari, retineri sau convingeri idioate, ambii partenteri se pot bucura de o relatie fizica foarte diversa, care ajuta la sanatatea unei relatii...

faptul ca nu le place sa poarte semne de ruj sau altele e fals cat casa si masa...or fi unii care poate nu suporta asta, dar ceilalti care nu accepta asta inseamna ca se ascund...urmele sunt adorabile: fie de ruj pe gura sau pe obraz ori camasa, de vanatai in urma unor muscaturi, zgarieturi, intzepaturi...barbatilor le place sa iasa sifonati pt ca pur si simplu nu mai e loc de judecata lumii, e loc doar de bucuria ramasa in urma shifonatului  ...iar pt cei porci care le place sa se mandreasca in public cu performantele lor, aceste urme reprezinta garantia ca sunt devorati si deci ca devoreaza...la serviciu daca ti se intampla sa fii criticat pt asta, inseamna ca n-ai colegi intregi la cap, sau doar unii carora placerea altora ii doare...pt cei ce lucreaza in PR sau alte job-uri care implica interactiune cu clientii unde prezentarea e un atuu, asta se rezolva in 15 min. daca nu exista lene crunta...

o femeie n-o convingi ca nu e grasa spunandu-i ca nu e grasa...o convingi dupa modul cum o atingi si simtindu-te mandru ca o ai...o femeie apreciaza complimentele dar si obiectivitatea...ea oricum shtiindu-se iubita va incerca mai intai de toate sa fie bine pt el mai presus de bine pt societate...comunicarea conteaza aici enorm...e intr-adevar urat sa auzi in fiecare zi "sunt grasa"...o femeie care nu se simte frumoasa e o femeie care nu e facuta din convingere sa se simta frumoasa...

nush daca unora le place sa fie treziti dintr-un somn adanc, dar categoric le place sa adoarma si sa se trezeasca alaturi de ea aflata intr-o postura cat mai erotica...femeia nemachiata, curatzata de noapte, sifonata, e extraordinar de sexy...de fapt doar asa poti vedea in realitate cat e de frumoasa e o femeie: cand nu e aranjata!

a se evita barbatii care se feresc de provocari...a se evita barbatii care cauta raspunsuri in a aduce placere femeii lor altundeva decat la femeia lor...a se evita femeile care cauta raspunsuri despre cum sa faci un barbat fericit in alta parte decat la barbatul cu pricina...barbatii pot fi usor manipulati cu cateva calitati fizice, dar extrem de greu de multumit dincolo de asta...

un barbat e al tau atunci cand il faci sa-si doreasca dorintele tale...daca doar ii vei satisface dorintele va cauta mai mult in alta parte...


pus acum 15 ani
   
dr.white
Radio Whiteheaven Original

Inregistrat: acum 18 ani
Postari: 4274
superba prezentare!  de genul  punctului intai ochit numai pt a fi lovit! - sa-l chemam pe Cartarescu sa IA AMINTE! Bravo, ultim_dear!

in acelasi ciclu, ton fara semiton, dedic scrierea asta :

"Barbatii se intreaba ce vor femeile, femeile se intreaba ce vor barbatii. Categorisirile facute asupra tipurilor de barbati si planurile de atac asupra lor ma duc cu gandul la un razboi constant, razboi al sexelor. De parca s-ar lupta doua popoare diferite pentru independenta si autonomie. De parca nu am fi toti oameni.

Ca sa poti cucerii si pastra un barbat trebuie tactici, strategii, academii militare terminate si cate si mai cate. Fiecare pas trebuie studiat, fiecare miscare trebuie calculata la milimetru. O femeie care poate sa isi tina barbatul langa ea e o maestra, e un general cu scoli inalte de la care trebuie sa invatam toate celelalte.

Barbatii trebuie tinuti pe jar. Barbatii trebuie lasati cu impresia ca mai sunt si alti pretendenti in jurul femeii lor, care sunt mult mai buni decat el. Ei trebuie sa lupte zilnic sa isi recucereasca mereu doamna de langa ei. Femeile trebuie sa fie misterioase, sa nu arate niciodata CAT il iubesc pe barbatul de langa ele, sa nu ii dea nimik pe tava (nici macar micul dejun intr-o dimineata de sambata). In plus, femeile trebuie sa arate mereu bestial, pt ca asta vor barbatii, sa aiba un exemplar perfect la brat, nu?

Nu trebuie niciodata sa ii arati unui barbat totul, nu trebuie sa iti stie niciodata viata completa, mereu trebuie sa pastrezi secrete. Si orice ar fi, trebuie sa fii intotdeauna cu un pas inaintea lui. Sa anticipezi orice miscare, ca sa poti sa o parezi.

Ma intreb, intre toate regulile astea... CAND MAI APUCI SA TRAIESTI?"

a? 


_______________________________________
Sunt asemenea nisipului clepsidrei, care poate fi timp numai in cadere! ...
VIZITEAZA SI ASCULTA WHITEHEAVEN RADIO

pus acum 15 ani
   
Pagini:  1 2  

Mergi la